• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 15.5.2024Meniny má Žofia, Sofia
23°Bratislava

Stav pilota F1 Bianchiho je kritický, zverejnili diagnózu

  • 17:24 07.10.2014
  • TOKIO
Stav pilota F1 Bianchiho je kritický, zverejnili diagnózu

Rodina Julesa Bianchiho vydala v utorok stanovisko o jeho zdravotnom stave. Do Japonska za ním priletel aj profesor Gérard Saillant, ktorý sa staral o legendárneho Michaela Schumachera po jeho nehode na lyžiach.

Rodina Julesa Bianchiho, ktorý mal na Veľkej cene Japonska ťažkú nehodu, prehovorila o jeho zdravotnom stave. Jej vyhlásenie zverejnil tím Marussia na svojom facebookovom profile.

Odporúčame aj:

Video: Na internet prenikla Bianchiho hrôzostrašná nehoda

Pilot F1 Bianchi je v kritickom stave, krváca do mozgu

VC Japonska ukončila vážna nehoda, Bianchi bojuje o život

Bývalý jazdec F1 Andrea de Cesaris mal smrteľnú nehodu

Francúz leží na jednotke intenzívnej starostlivosti zdravotníckeho zariadenia v Jokkaiči v prefektúre Mie. Rodina potvrdila, že pri nehode utrpel difúzne axonálne poranenie a je v kritickom, ale stabilizovanom stave. "Je to veľmi ťažké obdobie pre našu rodinu a radi by sme vyjadrili úprimnú vďaku za všetky správy z celého sveta vyjadrujúce podporu pre Julesa," píše sa v stanovisku. Rodina ďakuje aj lekárom za veľmi dobrú starostlivosť a liečbu, ktorú v nemocnici Julesovi doteraz poskytli.

Video: Vážna nehoda Julesa Bianchiho

Za vážne zraneným pilotom formuly 1 priletel v utorok aj profesor Gérard Saillant. Odborník v odbore ortopédie a traumatológie, ktorý sa staral aj o legendárneho Michaela Schumachera po jeho nehode na lyžiach, je aj prezidentom lekárskej komisie FIA. V Jokkaiči je už aj profesor Alessandro Frati - neurochirurg Rímskej Univerzity La Sapienza. Obaja sú v Japonsku na požiadanie Scuderie Ferrari. "Profesori Saillant a Frati skonštatovali, že nemocnica Mie poskytuje excelentnú starostlivosť a svojim japonským kolegom by sa radi poďakovali. Nemocnica bude pokračovať v monitorovaní Julesa a v jeho ošetrovaní. Ďalšie lekárske správy budú poskytnuté v primeranom okamihu," dodáva aktuálne vyhlásenie.

Francúzsky jazdec v 44. kole narazil na okruhu v Suzuke po šmyku v siedmej zákrute Dunlop bokom do žeriavu, ktorý odpratával monopost Adriana Sutila. Ten mal nehodu na tom istom mieste o jedno kolo skôr. "Mal akvaplaning, dostal sa do hodín ako ja. Bola to vlastne rovnaká nehoda, len s rozdielnym výsledkom. Dostal rovnaký šmyk a vyletel z trate na rovnakom mieste. Bohužiaľ, v tej chvíli prichádzal žeriav, ktorý mal odtiahnuť môj monopost," povedal Sutil.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Fiala: Správa o postrelení Fica je šokujúca, násilie nesmieme tolerovať

Fiala: Správa o postrelení Fica je šokujúca, násilie nesmieme tolerovať

DNES - 15:34Zahraničné

Správa o postrelení slovenského premiéra Roberta Fica je šokujúca, uviedol v stredu na sociálnej sieti X v reakcii na aktuálne informácie český premiér Petr Fiala.

Erdogan: Ak Izrael porazí hnutie Hamas, skôr či neskôr sa zameria na Turecko

Erdogan: Ak Izrael porazí hnutie Hamas, skôr či neskôr sa zameria na Turecko

DNES - 14:11Zahraničné

Ak sa Izraelu podarí poraziť hnutie Hamas v Pásme Gazy, "zameria sa na Turecko". Vyhlásil to v stredu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Írsko uzná palestínsky štát do konca mája, tvrdí tamojší šéf diplomacie

Írsko uzná palestínsky štát do konca mája, tvrdí tamojší šéf diplomacie

DNES - 13:49Zahraničné

Írsko uzná palestínsku štátnosť do konca mája, oznámil v stredu tamojší minister zahraničných vecí Micheál Martin. Dátum však nespresnil, píše agentúra AFP.

Boeing môže byť stíhaný za dve veľké havárie z rokov 2018 a 2019

Boeing môže byť stíhaný za dve veľké havárie z rokov 2018 a 2019

DNES - 6:35Zahraničné

Americké ministerstvo spravodlivosti v utorok rozhodlo, že spoločnosť Boeing môže byť stíhaná v súvislosti s dvoma veľkými haváriami svojich lietadiel 737 MAX z rokov 2028 a 2019, pri ktorých zahynulo dovedna 346 ľudí.

Bidenova administratíva chystá pre Izrael novú zásielku zbraní za miliardu

Bidenova administratíva chystá pre Izrael novú zásielku zbraní za miliardu

DNES - 6:28Zahraničné

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena údajne kľúčovým zákonodarcom oznámila, že Izraelu plánuje poslať nový balík zbraní a munície v hodnote viac než miliardy dolárov.