• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
24°Bratislava

Hypotéky trhajú rekordy, VÚB zlepšuje podmienky

  • 11:57 06.10.2014
  • BRATISLAVA
Hypotéky trhajú rekordy, VÚB zlepšuje podmienky

Dopyt po hypotékach dosahuje historické maximá, VÚB eviduje vyše 50%-ný medziročný rast. Od októbra pripravila novú ponuku, s ktorou je akciová sadzba 2,49% ročne dostupná oveľa väčšiemu počtu záujemcov o financovanie bývania či vyplatenie starej hypotéky.

Záujem o hypotéky dosahuje v tomto roku rekordné hodnoty. Počas prvých ôsmych mesiacov tohto roka bolo podľa štatistík NBS poskytnutých viac ako 3,8 miliardy eur nových úverov na bývanie, čo oproti rovnakému obdobiu minulého roka predstavuje 19%-ný nárast. "Objem nových hypoték vo VÚB pritom medziročne narástol o viac ako 50 percent," hovorí Stanislava Imrichová, riaditeľka odboru produktový manažment VÚB banky. "Hlavným motorom je najmä záujem o refinančné úvery. Kým vlani tvorili len niečo viac ako tretinu celkového objemu, v tomto roku je to už takmer polovica. Teda takmer každá druhá hypotéka je určená na vyplatenie iného úveru. Rekordne nízke sadzby však zvyšujú aj záujem o klasické hypotekárne financovanie bývania, kde sme medziročne zaznamenali viac ako tretinový nárast objemu nových hypoték."

Na rastúci záujem o úvery reaguje VÚB banka novou akciovou ponukou jednotných úrokových sadzieb 2,49 - 3,09% ročne pri fixácii na 3 roky a 2,69 – 3,29% pri fixácii na 5 rokov. Ponuka je určená každému klientovi s aspoň priemernou bonitou, ktorý si požičia minimálne 40 000 eur a výška jeho úveru nepresiahne 80% z hodnoty nehnuteľnosti okrem Bratislavy a Košíc, kde to môže byť až 100%.

Zvýhodnené podmienky platia aj pre všetkých klientov s čistým príjmom nad 1 500 eur bez ohľadu na výšku úveru. Presná sadzba v rámci stanoveného rozpätia závisí len od doplnkových služieb, ktoré si klient k hypotéke vyberie (vedenie Flexiúčtu štvrtej alebo piatej úrovne, zasielanie príjmu na Flexiúčet, poistenie úveru, nehnuteľnosti a domácnosti).

"Oproti predchádzajúcej akciovej ponuke sme nielen znížili sadzby hypoték s 5-ročnou fixáciou, ale predovšetkým sme minimálnu výšku hypotéky upravili zo 60 na 40 tisíc eur. Vďaka tomu sa na zvýhodnené podmienky kvalifikuje podstatne viac záujemcov," dodáva Stanislava Imrichová. Akcia, počas ktorej sú zároveň všetky Flexihypotéky bez poplatku za poskytnutie, platí až do konca novembra.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.