• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
24°Bratislava

Užite si leto bez prievanu v peňaženke

  • 10:03 25.06.2014
  • BRATISLAVA
Užite si leto bez prievanu v peňaženke

Držte rodinný rozpočet vo svojich rukách! S aplikáciou Rodinný rozpočet to bude hračka.

Užívatelia smartfónov sa môžu tešiť na užitočného pomocníka pri spravovaní financií v podobe aplikácie Rodinný rozpočet. Je určená pre každého, je po ruke, je jednoduchá a prehľadná. Nosíte ju pri sebe vo vašom telefóne, ak si nájdete pár sekúnd na vpísanie toho, čo ste minuli a koľko ste zarobili, za rovnaký čas vám ponúkne odpoveď na otázku, ako ste na tom! Rodinný rozpočet "do vrecka" si stiahnete na www.rodinnyrozpocet.sk.

Pre koho?

Odpoveď je jednoduchá – pre všetkých, ktorí chcú mať vo financiách poriadok. Aplikácia Rodinný rozpočet je určená na sledovanie financií – príjmov a výdavkov ako jednotlivca, tak i celej rodiny. V jednom telefóne tak získame aktuálny prehľad o stave rodinného rozpočtu, možnosť spätne vyhodnotiť naše hospodárenie a plánovať ďalšie obdobie.

Podstata je v jednoduchosti

Aplikácia prostredníctvom prehľadných a jednoduchých záložiek umožní užívateľovi bez problémov a komfortne denne aktualizovať stav svojich financií. Správa príjmov a výdavkov je navyše rozdelená na pravidelné a nepravidelné položky, pričom ich užívateľ môže v štatistikách sledovať aj spätne, v archíve príjmov a výdavkov. Dátum sa volí v mesačných intervaloch, môže byť však ľubovoľný. Do jednotlivých kategórií je možné vkladať i pripomienky rôznych splátok do kalendára. Výhodou aplikácie je, že jeden užívateľ môže sledovať nielen svoje financie, ale i jednotlivých členov rodiny. Podrobný prehľad mesiaca rodine ukáže, kde má jej rozpočet rezervy a pomôže financie plánovať. Informácie o hospodárení či štatistiky sú uvádzané v prehľadnom grafe.

Finančné vzdelávanie sa dostáva čoraz viac do popredia nielen ako forma CSR komerčných spoločností, ale aktuálne i do pozornosti slovenskej vlády. "Spotrebiteľské správanie a úroveň znalostí verejnosti o financiách ukazujú, že vzdelávanie v tomto smere musí byť jednou z priorít. Provident Financial a Nadácia pre deti Slovenska prostredníctvom tejto aplikácie rozširujú možnosti, akými komunikujú potrebu vzdelávať sa vo svete financií – k public relations a CSR projektu Škola rodinných financií pripája nástroj, ktorý odráža prirodzené potreby súčasných ľudí a ich spôsob života," uvádza Diana Priechodská Brodnianska zo spoločnosti Provident Financial.

www.rodinnyrozpocet.sk

Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.