• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 16.5.2024Meniny má Svetozár
16°Bratislava

Kostarika získala ďalší bod a na MS senzačne vyhrala skupinu

  • 21:08 24.06.2014
  • BELO HORIZONTE
Kostarika získala ďalší bod a na MS senzačne vyhrala skupinu

Futbalisti Kostariky remizovali s Angličanmi 0:0 v utorňajšom zápase v D-skupine na XX. majstrovstvách sveta na štadióne Mineirao v brazílskom Belo Horizonte. Duel nemohol potešiť fanúšikov, keďže v ňom chýbali gólové príležitosti.

Všetko o MS vo futbale nájdete ----> TU

Zverenci kolumbijského trénera Jorgeho Luisa Pinta so siedmimi bodmi na konte senzačne vyhrali skupinu a z prvého miesta postúpili do osemfinále.



Viac o utorňajších zápasoch na MS vo futbale:

Video: Taliani na MS končia, Uruguaj posunul ďalej Godín

Kostaričania nastúpia v nedeľu 29. júna o 22.00 h SELČ v Recife proti druhému tímu C-skupiny. Angličania už pred utorkovým meraním síl nemali šancu na prienik do vyraďovacej časti turnaja.

D-skupina:

Kostarika - Anglicko 0:0
ŽK: 60. Giancarlo González - 53. Barkley, 57. Lallana, rozhodovali: Haimoudi (Alž.) - Achik (Mar.), Etchiali (Alž.)

Zostavy:
Kostarika: K. Navas - Gamboa, Ó. Duarte, Giancarlo González, Roy Miller, Júnior Díaz - Bryan Ruiz, Borges (78. Barrantes), Tejeda - Brenes (59. Bolaňos), Joel Campbell (65. Ureňa)
Anglicko: Foster - Ph. Johnes, G. Cahill, Smalling, Shaw - Lampard, Wilshere (73. Gerrard) - Milner (76. Rooney), Barkley, Lallana (62. Sterling) - Sturridge

Konečná tabuľka D-skupiny:
1. Kostarika 3 2 1 0 4:1 7 - postup do osemfinále
4. Uruguaj 3 2 0 1 4:4 6 - postup do osemfinále
*******************************************************
3. Taliansko 3 1 0 2 2:3 3
4. Anglicko 3 0 1 2 2:4 1

I. polčas

Na konci 12. min nebezpečne ľavačkou vystrelil Sturridge, ale o decimetre minul ľavú žrď. V 23. min Borges z priameho kopu krásne zakrútil loptu, ale Foster končekmi prstov vyškriabal jeho pokus na brvno a rohový kop. Desať minút pred koncom prvej časti ešte zaujala hlavička Sturridga po rohu, ktorá smerovala tesne nad brvno. Mužstvá odišli do šatní za bezgólového stavu.

II. polčas

Na začiatku druhého polčasu sa ocitol sám pred brankárom Sturridge, ale nespracoval si dobre tečovanú loptu a zo súboja vzišiel víťazne Kostaričan. Najlepší muž na ihrisku Sturridge neuspel ani v 65. min v tutovke, keď obstrelil gólmana aj bránku. Desať minút pred koncom to lišiacky skúsil striedajúci Rooney, ale jeho lob vyškriabal Navas nad brvno. V nudnom zápase si už ani jedno mužstvo neutvorilo šancu a zrodila sa v ňom bezgólová remíza.

Hlasy:
Jorge Luis Pinto (tréner Kostariky): "Napokon sa ukázalo, že táto naša skupina nebola skupinou smrti, ako ju označovali pred MS, aspoň nie pre nás. Postup zo skupiny venujeme všetkým našim fanúšikom, ale aj tým, ktorí nám neverili."

Roy Hodgson (tréner Anglicka): "S výnimkou úvodných 10 či 12 minút sme v stretnutí dominovali. Žiaľ, nepodarilo sa nám využiť šance. Keby sme premenili aspoň pár z nich, bolo by z toho pohodlné víťazstvo. S výkonmi mladých hráčov, ktorým som dal príležitosť, som spokojný. Aj defenzívna štvorica hrala fantasticky. Tím, ktorý zdolal Taliansko aj Uruguaj a vyhral skupinu, sme k ničomu nepustili."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.