• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 16.5.2024Meniny má Svetozár
12°Bratislava

Video: Slovan porazil po nájazdoch Dinamo Minsk

  • 22:00 26.02.2014
  • BRATISLAVA
Video: Slovan porazil po nájazdoch Dinamo Minsk

Hráči Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom domácom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) nad Dinamo Minsk 4:3 po samostatných nájazdoch a stále živia matematickú šancu na postup do play-off. "Belasí" tri zápasy pred koncom základnej časti zaostávajú za ôsmym Lokomotivom Jaroslavľ o osem bodov, keď v doterajších 51 dueloch nazbierali 67 bodov. Ak sa Bratislavčania nekvalifikujú do play-off, predstavia sa v Pohári nádeje.

Slovan v stredu v Slovnaft Arene dvakrát viedol, no jeho bieloruský súper dokázal v prvých dvoch tretinách zmazať manko - na presný zásah Radivojeviča odpovedal Irgl a gól Šatana "zmazal" v oslabení Surový. V 43. min v presilovke poslal Minsk do vedenia Materuchin, no predĺženie pre domácich zariadil Ölvecký. O víťazstvo a bod navyše pre Slovan sa postaral v samostatných nájazdoch obranca Štajnoch.

Zverencov trénera Rostislava Čadu čakajú v zostávajúcom priebehu základnej časti tri domáce stretnutia - v piatok proti Donecku, v nedeľu proti Spartaku Moskva a v utorok proti Medveščaku Záhreb.

VÝSLEDOK - KHL:

HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 4:3 po sam. nájazdoch (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly:

04:52 - 1:0 B. Radivojevič (P. Ölvecký, J. Brejčák)


08:09 - 1:1 Z. Irgl (L. Krajíček, T. Surový)


22:50 - 2:1 M. Šatan (B. Radivojevič, M. Bližňák) - presilová hra


38:56 - 2:2 T. Surový - gól v oslabení


42:45 - 2:3 A. Materuchin (A. Kaľužnyj, L. Krajíček) - presilová hra


55:14 - 3:3 P. Ölvecký


Samostatné nájazdy:

1. séria: M. Štajnoch (gól) - R. Lintner (nedal)


2. séria: M. Šatan (nedal) - A. Kaľužnyj (nedal)

3. séria: M. Vondrka (nedal) - A. Materuchin (nedal)

Vylúčenia:
21:23 Zbyněk Irgl (Dinamo) - 2 min. (nedovolené bránenie)
24:01 Juraj Mikúš (Slovan) - 2 min. (držanie)
30:52 Andrej Stas (Dinamo) - 2 min. (držanie hokejky)
34:30 Vladimír Mihálik (Slovan) - 2 min. (nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou)
38:41 Lukáš Krajíček (Dinamo) - 2 min. (podrazenie)
41:20 Juraj Mikúš (Slovan) - 2 min. (podrazenie)

strely na bránu: 33:28, vylúčenia: 3:3 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, rozhodcovia: Bondar, Buturlin - Lazarev, Palej, 10 055 divákov (vypredané)

Zostavy:
Slovan: Janus - Štajnoch, Škoula, Sigalet, V. Mihálik, Mojžíš, J. Brejčák - Šatan, Ölvecký, Radivojevič - Miklík, J. Mikúš, Bartovič - L. Hudáček, Bližňák, Vondrka - Kudrna, A. Šťastný, T. Mikúš
Dinamo: Miľčakov - L. Krajíček, Goroško, Lintner, Nogačov, Usenko, Filičkin - Materuchin, Stas, Kaľužnyj - Irgl, Surový, Jefimenko - Gavrus, Kitarov, Zacharov - Pavlovič, Drozd, Protaseňa

I. tretina

Slovan začal dobre a už jeho tretia strela skončila za Miľčakovom. Ölveckého prihrávku z rohu si medzi kruhmi spracoval Radivojevič, blafákom prekabátil súperovho gólmana a skóroval do odkrytej bránky - 1:0.

Odpoveď Dinama na seba nenechala dlho čakať - v úvode 9. min český bek L. Krajíček našiel pred bránkou voľného krajana Irgla a ten vyrovnal - 1:1. Janus potom zachránil pri šanci Krajíčka, ktorého strelu spomedzi kruhov "skryl" vo výstroji.

II. tretina

V úvode druhej časti hral Slovan presilovku a Radivojevič najprv trafil žŕdku súperovej bránky, no vzápätí dal puk úplne voľnému Šatanovi a ten poslal "belasých" opäť do jednogólového vedenia - 2:1. Miľčakov bol následne v permanencii pri pokusoch aktívneho Kudrnu, Mojžíša či Miklíka.

Na opačnej strane zachránil J. Mikúš v skrumáži pred Janusom. V 39. min unikol domácej obrane v oslabení Surový a ponad pravý Janusov betón vyrovnal - 2:2.

III. tretina

Na začiatku tretieho dejstva uspelo Dinamo Minsk aj v presilovke, keď Materuchinov pokus skončil za gólmanom Bratislavčanov - 2:3. Túžbu domácich tribún po treťom góle vypočul v 56. min Ölvecký, ktorý spomedzi kruhov prekonal nevýrazného Miľčakova - 3:3.

Predĺženie a sam. nájazdy

Duel dospel až do predĺženia, v ktorom Janus výborne zasiahol pri strele Irgla. V nájazdoch rozhodol o víťazstve Slovana obranca Štajnoch - 4:3.

Hlasy:
Rostislav Čada (tréner Slovana): "Po prestávke na našej hre bolo vidieť, že viazla kombinácia a pohyb. Naši hráči počas celého duelu bojovali a mali motiváciu zvíťaziť. V závere sme vyrovnali a vďaka nájazdu Štajnocha si odnášame to najdôležitejšie - dva body."

Ľubomír Pokovič (tréner Dinama Minsk): "Bol to zaujímavý zápas po dlhej pauze, bojovný a napínavý. Viedli sme celú tretiu tretinu, ale nedotiahli sme to do konca. Veľmi nás to mrzí."

Martin Štajnoch (obranca Slovana, autor rozhodujúceho samostatného nájazdu): "Na nájazdy som si veril, inak by som nešiel. Pred zápasom si skúšame nájazdy a ja som ráno dal. Tréner sa ma spýtal, či si verím. A šiel som. Dnes sme stratili jeden bod, nie získali dva. Budeme sa biť do konca a uvidíme, ako to dopadne."

Branko Radivojevič (útočník Slovana, autor jedného gólu): "Nie je to už v našich rukách, ale pokiaľ je šanca, musíme sa biť. Teraz sa pripravíme na Donbas a pokúsime sa udržať si šancu na play-off. Mali sme viac hluchých častí a tých sa musíme vyvarovať. Myslím si, že sme zápas dobre rozbehli a potom zostali stáť. Také veci sa nám nemôžu stávať."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.