• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
22°Bratislava

Nostradamova predpoveď o vláde kráľa Karola III.: Mnohí Briti sa obávajú, čo sa stane v roku 2024

  • 18:59 06.02.2024
  • Londýn
Nostradamova predpoveď o vláde kráľa Karola III.: Mnohí Briti sa obávajú, čo sa stane v roku 2024

Nostradamus predpovedal, čo sa môže stať s kráľom Karolom III. v roku 2024.

Po šokujúcom oznámení o rakovine kráľa Karola III. sa na internete opäť objavila Nostradamova predpoveď o britskom panovníkovi. Buckinghamský palác v pondelok večer oznámil, že 75-ročnému panovníkovi diagnostikovali rakovinu, ktorú mu zistili po operácii zväčšenej prostaty. V súvislosti s týmto oznámením si pozorovatelia kráľovskej rodiny pripomínajú mrazivé Nostradamovo proroctvo o "Abdikácii Karola III. anglického" v sérii úryvkov uverejnených v roku 1555.

Nostradamove predpovede o kráľovi Karolovi III. sa dostali do popredia po smrti kráľovnej Alžbety II. Mario Reading, odborník na francúzskeho astrológa a údajného jasnovidca, interpretoval tieto pasáže vo svojej knihe Nostradamus: Kompletné proroctvá pre budúcnosť z roku 2006. Autor v nej vysvetlil, že Nostradamus úspešne predpovedal smrť kráľovnej Alžbety II. v roku 2022. Tá zomrela 8. septembra 2022. Vyložil aj proroctvo o tom, že po kráľovninej smrti sa z ostatných štátov Commonwealthu stanú republiky. Jamajka pracuje na tom, aby sa oddelila od britskej monarchie a nasledovala tak Barbados.

Podľa Readinga Nostradamus predpovedal, že kráľ Karol III. abdikuje, pretože ľudia voči nemu po rozvode s princeznou Dianou pociťujú nevôľu. Napísal: "Princ Charles bude mať v roku 2022, keď nastúpi na trón, sedemdesiatštyri rokov, ale nevraživosť, ktorú voči nemu po rozvode s Dianou, princeznou z Walesu, prechováva istá časť britského obyvateľstva, stále pretrváva." Podľa Readinga Karol pravdepodobne v dôsledku vyššieho veku a tlaku verejnosti bude súhlasiť s abdikáciou v prospech svojho staršieho syna, princa Williama.

Ako informuje 7News, v úryvkoch knihy sa uvádza: "Toto štvorveršie nebude pre Britov žiadnym prekvapením a má široké dôsledky. V preambule sa uvádza, že kráľovná Alžbeta II. zomrie okolo roku 2022 vo veku približne deväťdesiatšesť rokov, čo je o päť rokov menej, ako sa dožila jej matka. Princ Charles bude korunovaný na jej miesto a stane sa "kráľom ostrovov", čo znamená, že už nebude kráľom ostatných regiónov sveta, ktorým vládla jeho matka - Kanady, Austrálie, Nového Zélandu atď. - ktoré sa medzitým stali republikami."

Nečakaný nástupca trónu

Foto: TASR/AP/Kirsty Wigglesworth

Aj ďalšie interpretácie Nostradamových predpovedí sa zhodovali v tom, že zlovestné udalosti povedú k tomu, že britská monarchia nebude schopná dodržať svoju bežnú nástupnícku líniu. Veštec spomínal, že "na trón nastúpi muž, ktorý nikdy neočakával, že sa stane kráľom". To viedlo niektorých k špekuláciám, že kráľom sa stane najmladší syn kráľa Karola III. princ Harry, ktorý v roku 2020 ukončil svoje kráľovské povinnosti. Ďalším v poradí na britský trón je však princ William a po ňom jeho syn princ George.

Zatiaľ však nič nenasvedčuje tomu, že by vzhľadom na svoj boj s rakovinou kráľ Karol III. abdikoval. Stojí však za zmienku, že Nostradamus úspešne predpovedal viaceré tragické udalosti vrátane útokov na Dvojičky z 11. septembra 2001, atentátu na bývalého amerického prezidenta Johna F. Kennedyho a vojny v Iraku. Predpovedal aj svetovú finančnú krízu v roku 2008 a vraždu Bénazír Bhuttovej.

Zdroj: Info.sk, TM, 7news.com.au
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká teplota najviac vyhovuje banánom? Takto vydržia najdlhšie

Aká teplota najviac vyhovuje banánom? Takto vydržia najdlhšie

DNES - 6:43Zaujímavosti

Nutrične bohaté ovocie je potrebné skladovať v správnych podmienkach, inak sa rýchlo pokazí. Viete, aká teplota najviac vyhovuje banánom?

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

Prečo sa zlodeji na dovolenke zamerali práve na vás? Týmto priťahujete pozornosť

VČERA - 20:27Zaujímavosti

Zlodeji v obľúbených dovolenkových destináciách si obvykle vyberajú obete podľa troch indícií. Zistite, či ich sami nechtiac nelákate.

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

9 najčastejších zbytočností, ktoré spôsobujú dopravné nehody

VČERA - 19:38Zaujímavosti

K potenciálnym nebezpečenstvám na cestách patrí nielen divá zver a bezohľadní vodiči. Veľakrát sa smrtiace nástrahy skrývajú aj v drobnostiach.

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

Spievajúcu fontánu v centre Košíc po rozsiahlej obnove uviedli do prevádzky

VČERA - 11:49Zaujímavosti

Ikonickú Spievajúcu fontánu na Hlavnej ulici v Košiciach po najväčšej obnove v jej 38-ročnej histórii opäť uviedli do prevádzky.

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

Prvé podujatie na hrade Strečno pripomenie výročie úmrtia Žofie Bosniakovej

VČERA - 8:59Zaujímavosti

Séria tohtoročných podujatí na hrade Strečno odštartuje v nedeľu pripomenutím si 380. výročia úmrtia najznámejšej majiteľky hradu - Žofie Bosniakovej.