• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
12°Bratislava

Experti radia, ako zvládnuť psa v kancelárii. Na tieto veci nesmiete zabudnúť

  • 20:29 21.01.2023
  • Bratislava
Experti radia, ako zvládnuť psa v kancelárii. Na tieto veci nesmiete zabudnúť

Čoraz viac firiem povoľuje na pracovisku domácich miláčikov.

Pracoviská, na ktorých radi vítajú domácich miláčikov, sú čoraz bežnejšie. Možno za tým stojí aj fakt, že sa mnohí zamestnanci po pandémii vracajú z domácich kancelárií do tých firemných a počas pracovania z domu si zadovážili domáceho maznáčika.

Ako môžu zamestnávatelia aj samotní majitelia psa zabezpečiť, že prostredie kancelárie bude preňho bezpečné a bude sa tam cítiť dobre?

Uistite sa, že psy sú povolené

Ak sa spoločnosť chystá povoliť psy v kancelárii, mala by mať zavedenú politiku kancelárskych psov, ktorá umožňuje všetkým súčasným aj novým zamestnancom, aby boli v súlade s pravidlami a predpismi, pokiaľ ide o privádzanie vlastných psov do kancelárie.

Myslite na priestor

Veci, ktoré je potrebné zvážiť v týchto pravidlách, môžu zahŕňať napríklad, koľko psov môže kanceláriu denne navštevovať, radí portál Edinburgh News. Mať to povolené každý deň a pre všetkých môže skončiť chaosom a stresom pre ľudí aj psy v kancelárii. Je dôležité nielen zvážiť, koľko fyzického priestoru je pre týchto psov k dispozícii, ale aj to, či existujú jednoduché spôsoby, ako ich v prípade potreby oddeliť, či už bránami alebo dverami.

Ochráňte priestor aj psa

Chráňte svoj pracovný priestor pred domácimi zvieratami. Zastrčte káble a drôty, použite odpadkový kôš s vekom a schovajte všetko, čo by váš pes mohol považovať za hračku alebo maškrtu, radí American Kennel Club na svojom webe. V mnohých kanceláriách sú k dispozícii misky s občerstvením alebo sladkosťami. Požiadajte, aby boli umiestnené na vyšších plochách a žiadajte, aby spoločné misky neobsahovali nič toxické pre psy, ako napríklad čokoládu.

Všetko, čo potrebuje

Prineste mu pelech na zdriemnutie. Je pravdepodobné, že vaše šteniatko strávi väčšinu osemhodinového pracovného dňa driemaním, takže sa uistite, že sa cíti pohodlne. Misky na jedlo a vodu umiestnite na ľahko dostupné miesto. Skontrolujte, či má počas dňa čerstvú vodu.

Naučte sa čítať psiu reč tela

Začleniť do firemného programu by sa mohli aj pravidelné tréningy reči psieho tela. Pomôže to tým kolegom a zamestnancom, ktorí nemajú psa a potrebujú pochopiť, čo je správne a čo nie. Ako sa psy cítia, kedy je v poriadku sa k nim priblížiť a kedy potrebujú priestor.

Dajte si pauzu

Je dôležité vytvoriť pokojný priestor, kde si pes môže pohodlne pospať. Najlepšie spravíte, ak necháte psa dnu naraz maximálne na štyri hodiny a medzitým s ním zájsť domov na zaslúžený odpočinok. Ak je vaša kancelária otvorenejšia, zvážte prinesenie prepravky. Vytvára bezpečný priestor, kam môže ísť, ak sa cíti preťažený alebo úzkostný.

Nie všetky psy sú kancelárske psy

Niektoré psy sa jednoducho nehodia do kancelárie. Môže to byť pre nich príliš vzrušujúce alebo to môže byť pre nich veľmi stresujúci zážitok. Dôležité je individuálne posúdenie, či je vhodné práve vášho psa priviesť do kancelárie. Nezabúdajte ani na otvorený dialóg s členom kancelárie na nepretržitej báze, aby ste stále kontrolovali, či pes zvláda situáciu.

Bojujte s nudou

Vytvorte pre psa priestor, kde sa môže venovať svojim aktivitám. Myslite na zábavné veci, ako sú rôzne čuchacie koberčeky, hračky či niečo na hryzenie. Celodenné sedenie v kancelárii bez aktivít spôsobí, že pes sa nudí a potom vytvára vlastné nevítané aktivity. Veľa psov miluje hlasné, pískajúce hračky, ale vaši spolupracovníci s najväčšou pravdepodobnosťou nie. Majte to na pamäti pri výbere hračiek, ktoré dáte svojmu šteniatku.

Zdroj: Info.sk, MB, edinburghnews.scotsman.com, akc.org
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Orangutan si ošetroval ranu liečivou bylinou, vedci to videli prvýkrát

Orangutan si ošetroval ranu liečivou bylinou, vedci to videli prvýkrát

VČERA - 16:09Zaujímavosti

Vedci u orangutana v divočine pozorovali použitie bylín na liečbu rany na tvári.

Dievčatko tvrdilo, že v jej izbe žijú príšery. Kamera odhalila za stenou niečo neuveriteľné

Dievčatko tvrdilo, že v jej izbe žijú príšery. Kamera odhalila za stenou niečo neuveriteľné

22:11 02.05.2024Zaujímavosti

Trojročné dieťa povedalo rodičom, že za stenou v jej izbe žijú príšery. Z toho, čo tam našli, ostali všetci v šoku.

Najväčšia chyba, ktorú robia nevesty pri skúšaní svadobných šiat

Najväčšia chyba, ktorú robia nevesty pri skúšaní svadobných šiat

21:01 01.05.2024Zaujímavosti

Svadobné šaty si väčšina z nás kupuje raz za život. Pripravte sa na túto výnimočnú príležitosť vopred, aby vás nič neprekvapilo.

Pália vás ústa po použití ústnej vody? Toto je pravý dôvod

Pália vás ústa po použití ústnej vody? Toto je pravý dôvod

19:35 01.05.2024Zaujímavosti

Nezhoršujte svoju dentálnu hygienu nesprávnym používaním ústnej vody. Prečo v skutočnosti vzniká pálivý pocit?

Video: Čo sa stane s Teslou, keď ju prevediete cez automatickú autoumyváreň?

Video: Čo sa stane s Teslou, keď ju prevediete cez automatickú autoumyváreň?

18:41 01.05.2024Zaujímavosti

Spoločnosť Tesla vystríha majiteľov modelov áut Cybertruck pred umývaním v autoumyvárni. Čo sa stane, ak zákaz porušíte?