• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 1.5.2024Dnes je Sviatok práce
16°Bratislava

Video: Autobus na Aljaške je určený výlučne psom. Každý má v ňom svoje miesto

  • 20:54 12.01.2023
  • Skagway
Video: Autobus na Aljaške je určený výlučne psom. Každý má v ňom svoje miesto

Tieto psy na Aljaške jazdia autobusom ako ľudia.

Mo Mountain Mutts, podnik venujúci sa psom v Skagway na Aljaške, berie rôzne skupiny psov na prechádzky niekoľkokrát denne a na ich prepravu používa autobus. Šteňací autobus, ako ho majitelia podniku nazvali, je vybavený špeciálnymi bezpečnostnými postrojmi pre psy, z ktorých každý má pridelené svoje vlastné sedadlo.

Psy a ich „šteňací autobus“ sa stali virálnymi vďaka účtom Mo Mountain Mutts na Instagrame a TikToku, kde spoločnosť zdieľa videá psov, ktoré nastupujú a jazdia v autobuse.

Mo Thompson žijúca v Skagway začínala v malom a brala psy priateľov na prechádzky počas obedňajších prestávok v práci, informuje portál Alaska Public Media.

„Začala som spolupracovať s niektorými učiteľmi v škole. A bol to len dominový efekt: ,Hej, počul som, že si naozaj dobrá so psami. Môžeš mi pomôcť?‘ A potom som potrebovala druhú prechádzku, pretože som začala zoskupovať psy podľa ich povahy. Takže sme mali rannú a poobednú posádku. Potom to prerástlo do bodu, keď som potrebovala pomoc od Leeho,“ povedala Thompson.

Lee je jej manžel. Pár má 8-mesačného chlapčeka Verna, ktorý tiež chodí každý deň na prechádzky, pokiaľ nie je príliš chladné počasie. Mo hovorí, že tieto dni miluje. Zvyčajne majú celý priestor pre seba, lebo vonku nikto nie je. Môžu sa hrať hry dnu aj von. Mo obvykle nechá motor autobusu bežať, vďaka čomu psy môžu prísť a odísť, zohriať si labky na sedadle a vrátiť sa von. Osobný autobus si dvojica kúpila minulú zimu od miestneho podniku.

Na Silvestra prekročili milión sledovateľov na TikToku. Jedno video upútalo viac pozornosti ako ostatné. Len na TikToku získalo viac ako 45 miliónov zobrazení. Ide o video, v ktorom psy nastupujú do autobusu. Takáto je ich rutina: „Jake vojde dnu a sadne si na svoje miesto. Amaru sedí vonku na obrubníku a čaká na autobus. Bama jednoducho nastúpi, nechá psa, aby ju oňuchal, vrátil sa k svojmu sedadlu. Potom Slade jednoducho priletí, skočí na svoje miesto a začne sa hrať s Otisom.“

@mo_mountain_mutts You guys asked to see the dogs getting on the bus #foryou #dogs #puppybus #alaska original sound - Mo_Mountain_Mutts

Obaja Thompsonovci sa tešia z toho, aké majú šťastie, že sa živia niečím, čo milujú. „Niekedy sa počas šoférovania pozerám do spätného zrkadla autobusu. A vidím tam všetky psy. A nemôžem uveriť, že sa tým živíme,“ povedal Lee.

Pár prevádzkuje svoj šteňací autobus celoročne a neplánuje rozširovať prevádzku. Dúfajú však, že prostredníctvom TikToku zarobia trochu peňazí navyše.

@mo_mountain_mutts Post walkies snack time #puppybus #complimentaryliver #alaska #dogwalkers original sound - Mo_Mountain_Mutts
Zdroj: Info.sk, MB, goodmorningamerica.com, alaskapublic.org, Video: tiktok.com/@mo_mo
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Najväčšia chyba, ktorú robia nevesty pri skúšaní svadobných šiat

Najväčšia chyba, ktorú robia nevesty pri skúšaní svadobných šiat

DNES - 21:01Zaujímavosti

Svadobné šaty si väčšina z nás kupuje raz za život. Pripravte sa na túto výnimočnú príležitosť vopred, aby vás nič neprekvapilo.

Pália vás ústa po použití ústnej vody? Toto je pravý dôvod

Pália vás ústa po použití ústnej vody? Toto je pravý dôvod

DNES - 19:35Zaujímavosti

Nezhoršujte svoju dentálnu hygienu nesprávnym používaním ústnej vody. Prečo v skutočnosti vzniká pálivý pocit?

Video: Čo sa stane s Teslou, keď ju prevediete cez automatickú autoumyváreň?

Video: Čo sa stane s Teslou, keď ju prevediete cez automatickú autoumyváreň?

DNES - 18:41Zaujímavosti

Spoločnosť Tesla vystríha majiteľov modelov áut Cybertruck pred umývaním v autoumyvárni. Čo sa stane, ak zákaz porušíte?

Snívalo sa vám, že ste podviedli partnera? Neurochirurg o tom, čo to znamená

Snívalo sa vám, že ste podviedli partnera? Neurochirurg o tom, čo to znamená

DNES - 6:49Zaujímavosti

Erotický sen s niekým, kto nie je váš partner, sa rýchlo môže premeniť na nočnú moru. Je to dôvod na obavy?

Ako sa na cestách vyhnúť výtlkom? Dodržiavajte pravidlo dvoch sekúnd

Ako sa na cestách vyhnúť výtlkom? Dodržiavajte pravidlo dvoch sekúnd

VČERA - 21:20Zaujímavosti

Jednoduché pravidlo dvoch sekúnd zachráni vaše auto pred drahými opravami v dôsledku jazdenia po poškodených cestách.