Škorica má vďaka množstvu antioxidantov priaznivé účinky na zdravie

Priaznivé účinky na zdravie má škorica vďaka množstvu antioxidantov, a to flavonoidov, vitamínov A, B, C, E a K. Z minerálnych látok obsahuje vápnik, železo, horčík, draslík, sodík a zinok.
Práve pre obsah týchto zložiek dokáže podporiť imunitu. Na sociálnej sieti to uviedol Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava hlavné mesto.
Škorica má podľa RÚVZ aj antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti. „Výborná je vďaka svojim protizápalovým účinkom pri prechladnutí a bolesti hrdla,“ spresnil RÚVZ.
Je vhodná pre ľudí s vysokým krvným tlakom, pomáha normalizovať hladinu cukru v krvi. Škorica sa v súčasnosti využíva pri nechutenstve, tráviacich ťažkostiach, plynatosti a ľahkých kŕčoch. „Svoj význam má aj pri chudnutí, znižovaní hladiny cholesterolu v krvi, ale tiež pri stavoch vyčerpanosti,“ dodal RÚVZ.
Škorica by sa však nemala používať pri precitlivenosti na silicu a pri žalúdočných a črevných vredoch.

Pozor na tento druh orechov, má prekvapivé spojenie s rakovinou
Zdravé super jedlo vám môže v skutočnosti škodiť.

Bežná súčasť spálne spôsobuje poškodenie mozgu počas spánku
Vedci varujú, že mimoriadne ohrozené sú malé deti.

Kontroverzný výskum z Talianska: Naozaj je kuracie mäso rizikové?
Hoci sa kuracie mäso považuje za zdravšiu alternatívu červeného mäsa, podľa vedcov to s jeho konzumáciou netreba preháňať.

Tieto zdravé jedlá škodia zubom
Celkovému zdraviu síce neuškodia, no zubári vás za ne nepochvália.

Máte dostatok hlbokého spánku? Toto sa deje s mozgom pri jeho deficite
Menej hlbokého spánku môže znamenať väčšie riziko vážneho ochorenia.