• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
16°Bratislava

Obamu sa pýtali, čo vie o UFO: "Sú veci, ktoré vám nemôžem prezradiť"

  • 22:10 20.05.2021
  • Washington
Obamu sa pýtali, čo vie o UFO: "Sú veci, ktoré vám nemôžem prezradiť"

Zákon z dielne amerického exprezidenta Donalda Trumpa prikazuje tajným službám zverejniť záznamy o UFO. O neidentifikovaných lietajúcich objektoch sa rozhovoril aj Barack Obama.

V decembri 2020 vtedajší americký prezident Donald Trump podpísal zákon, ktorý obsahuje aj klauzulu o tom, že tajné služby ako FBI a CIA musia Kongresu oznámiť všetky informácie, ktoré zhromaždili o neidentifikovaných lietajúcich objektoch, známych pod skratkou UFO.

Klauzula tiež prinútila tajné služby, aby americkým zákonodarcom priblížili potenciálne hrozby, ktoré predstavujú tieto lietajúce objekty pre vzdušný priestor USA, a posudok o tom, či by neidentifikovaná vzdušná aktivita mohla byť vyvíjaná zo strany jedného alebo viacerých nepriateľských štátov.

Od momentu, keď Trump podpísal nový zákon, sa so zábermi UFO v Spojených štátoch roztrhlo vrece. Pôvodcom jedného z nich je dokonca americké námorníctvo. O pozorovaní neidentifikovaných objektov na oblohe sa rozhovorili aj vysokopostavení americkí politici vrátane exprezidenta Baracka Obamu.

V rozhovore v rámci talk show Late Late Show sa Obamu pýtali, či vie nejako vysvetliť fenomén UFO. „V súvislosti s mimozemšťanmi viem o veciach, ktoré vám vo vysielaní nemôžem prezradiť,“ prekvapil Obama.

„Keď som nastúpil do úradu, pýtal som sa na to. 'Existuje laboratórium, v ktorom schovávame vzorky mimozemšťanov a vesmírne lode?'“ pýtal sa bývalý americký prezident. „Chvíľu pátrali po odpovedi, ale nakoniec vysvitlo, že nič také neexistuje.“

Obama potom zvážnel a divákom prezradil, že existujú obrazové a zvukové materiály, ktoré zaznamenávajú objekty na oblohe, ktoré sa nedajú presne identifikovať a vláda ani nevie vysvetliť ich pohyb a trajektóriu. „Nemajú ľahko vysvetliteľné prvky,“ dodal Obama.

„Myslím, že ľudia sa stále s vážnym záujmom snažia zistiť a vysvetliť, čo sú UFO, ale dodnes vám o tom neviem viac povedať,“ povedal vo vysielaní Obama.

Pracovník americkej vojenskej bezpečnosti Luis Ezmondo, ktorý pracoval aj na Programe identifikácie pokročilých leteckých hrozieb (AATIP), pre portál CBS uviedol, že pre väčšinu prípadov pozorovania UFO existujú jednoduché vysvetlenia. Na druhej strane ale hovorí o nie celkom pochopiteľnom úkaze, ktorý čoskoro predstavia Kongresu.

„Predstavte si technológiu, ktorá dosahuje tiažové zrýchlenie 6 až 700 G, dokáže lietať rýchlosťou 13-tisíc míľ za hodinu, radar ju nezachytí a vie lietať vo vzduchu, vode a pravdepodobne aj vesmíre,“ uviedol Ezmondo keď sa ho pýtali na dokumenty, ktoré čoskoro uzrú svetlo sveta.

„A mimochodom nemá žiadne zjavné známky pohonu, žiadne krídla ani ovládacie panely, a aj tak vzdoruje prirodzeným účinkom zemskej gravitácie. To je presne to, čo sme videli,“ dodal Ezmondo.

Zdroj: Info.sk, DP, iflscience.com, cbsnews.com, YouTube.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tajná prísada, ktorá zabráni priliepaniu ryže k hrncu

Tajná prísada, ktorá zabráni priliepaniu ryže k hrncu

VČERA - 19:32Zaujímavosti

Zabráňte priliepaniu ryže k hrncu pri varení. Táto tajná prísada vám pomôže.

Harvardský profesor: Evakuácia Zeme sa blíži, toto sa stane už o desaťročia

Harvardský profesor: Evakuácia Zeme sa blíži, toto sa stane už o desaťročia

21:07 15.05.2024Zaujímavosti

Podľa experta z Harvardovej univerzity bude ľudstvo evakuované z tejto planéty v priebehu nasledujúcich desaťročí.

Video: Lietadlo začalo horieť, pasažieri museli vyskočiť cez krídlo

Video: Lietadlo začalo horieť, pasažieri museli vyskočiť cez krídlo

8:46 15.05.2024Zaujímavosti

Cestujúcich museli evakuovať cez krídlo lietadla.

Slovenskí hokejisti bývajú niekoľko krokov od Ostravar Arény, vozí ich však autobus

Slovenskí hokejisti bývajú niekoľko krokov od Ostravar Arény, vozí ich však autobus

19:01 14.05.2024Zaujímavosti

Hokejisti vysvetlili, prečo musia na zápasy chodiť autobusom.

Tomuto ovociu hrozí, že celkom vymizne z obchodov

Tomuto ovociu hrozí, že celkom vymizne z obchodov

5:01 14.05.2024Zaujímavosti

Regióny, v ktorých sa ovocie pestuje, sa môžu v najbližších rokoch zmrštiť. Plody sú totiž jedny z najcitlivejších voči klimatickým zmenám.