• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 16.5.2024Meniny má Svetozár
12°Bratislava

Žilinu čaká odveta v EL UEFA, proti Rijeke musí vyhrať

  • 6:05 08.08.2013
  • ŽILINA
Žilinu čaká odveta v EL UEFA, proti Rijeke musí vyhrať

Žilina aj Rijeka vstúpili do novej sezóny pozitívne. Obidvaja aktéri štvrtkového duelu majú v domácich ligových súťažiach po štyroch kolách na konte po dve víťazstvá a dve remízy.

Futbalistov MŠK Žilina čaká vo štvrtok na vlastnom štadióne odvetný zápas 3. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 proti hráčom chorvátskemu klubu HNK Rijeka.

Zverenci Adriána Guľu v prvom meraní síl na pobreží Jadranského mora prehrali tesne 1:2.

Po dvoch zásahoch domácich dodal finalistovi Slovnaft Cupu 2012/2013 nádej útočník Tomáš Majtán gólom zo 74. minúty.

Na štadióne pod Dubňom stačí "šošonom" streliť jeden gól a neinkasovať, majú podstatne jednoduchšiu úlohu ako v odvete 2. predkola proti Ľubľane, keď museli doháňať dvojgólové manko.

Chorváti majú nebezpečných hráčov

Postúpiť znamená vyhrať. Strelený gól bol určitou psychickou vzpruhou a nastaví nás na fakt, že je to dobre rozohrané. Dôležité bude, aby sme pred domácim publikom boli úspešní. Ak by sme sa dostali do úvodného vedenia, chceme dať gól navyše. Vieme hrať útočný futbal, tým sa chceme prezentovať aj v odvete a nemať nasilu len alternatívu víťazstva najtesnejším rozdielom. Verím, že tréner Guľa ušije dobrú taktiku na súpera, ktorá bude sláviť úspech," povedal Majtán pre oficiálnu internetovú stránku Žilinčanov.

Obidvaja aktéri štvrtkového duelu vstúpili do novej sezóny pozitívne, Žilina aj Rijeka majú v domácich ligových súťažiach po štyroch kolách na konte po dve víťazstvá a dve remízy.

"Chorváti majú nebezpečných hráčov, neprídu sem len brániť tesný náskok. Treba si najmä dať pozor, aby sme neinkasovali hlúpy gól. Musíme byť ostražití vzadu, efektívni vpredu, no celý zápas maximálne koncentrovaní," dodal bývalý futbalista Ostravy, Petržalky a bratislavského Interu.

Hrdinom bol stredopoliar Paur

Hrdinom odvetného duelu 2. predkola proti Ľubľane bol stredopoliar Jakub Paur, ktorý dvoma gólmi vystrieľal Žilinčanom postup.

"Budeme všetci vďační za akýkoľvek gól, pretože musíme vsietiť minimálne jeden. Skúšam to aj strelami zo stredných vzdialeností, ešte mám v živej pamäti gól proti Ružomberku. Ak sa mi naskytne možnosť, budem páliť na bránku a snáď mi to tam opäť padne," vyjadril sa 21-ročný Paur.

Úvodný výkop zápasu v Žiline je na programe vo štvrtok 8. augusta o 17.30 h. Duel povedie Talian Antonio Damato, jeho asistentmi budú krajania Lorenzo Manganelli a Claudio La Rocca, vo funkcii štvrtého arbitra sa predstaví Domenico Celi.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.