• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
15°Bratislava

V tomto veku ľudia najčastejšie podvádzajú partnerov

  • 19:50 30.01.2019
  • Londýn
V tomto veku ľudia najčastejšie podvádzajú partnerov

V akom veku ľudia najčastejšie podvádzajú? Vedie ich k tomu konkrétny dôvod, ktorý by mohol byť spoločným menovateľom nevery?

Kontroverzná stránka Ashley Madison, ktorá ponúka zoznamovacie služby predovšetkým zosobášeným zákazníkom, podnikla medzi svojimi užívateľmi prieskum, v ktorom sa ich pýtala, v akom veku pocítili najväčšie nutkanie podviesť svoju polovičku.

Ako sa ukázalo, väčšina z 2000 vyspovedaných ženatých mužov a vydatých žien pocítila nutkanie na neveru vo veku 30-39 rokov, a najčastejšie k tomu došlo krátko po svadbe. K takémuto výsledku sa priznalo 32 percent respondentov.

Nevera sa ale vyskytuje aj v mladšom veku. Ďalších 28 percent ľudí priznalo, že sa dopustili nevery vo veku 19-29 rokov. Po 40-ke už žiadostivosť zrejme klesá, pretože len 24 percent štyridsiatnikov na Ashley Madison priznalo neveru. Z päťdesiatnikov sa našlo len 9 percent neverníkov, a 1 percento ľudí podviedlo partnera medzi 60. a 69. rokom.

Nevera ako liečba sklamania z manželstva

V Británii sa páry berú priemerne po dovŕšení 31. roku života, čo zodpovedá aj najvyššiemu počtu registrovaných užívateľov na portáli Ashley Madison v tomto veku. Na Slovensku je to takmer rovnako – riaditeľka odboru štatistiky obyvateľstva Štatistického úradu Zuzana Podmanická hovorí, že v roku 2017 bol na Slovensku priemerný vek vstupu do manželstva u mužov 34 rokov a u žien 31 rokov.

Množstvo prípadov nevery vychádza z nesplnených očakávaní. Viacerí užívatelia Ashley Madison sa priznali, že partnera podviedli po tom, ako prešlo obdobie medových týždňov po svadbe. Veľa z nich bolo sklamaných, keď sa nesplnili ich očakávania o manželstve.

PR manažérka zoznamky Isabella Miseová hovorí, že ich anketa je dôkazom toho, že veľa ľudí oľutuje manželský sľub len krátko na to, ako sa ním zaviažu. „Naši členovia nám často hovoria, že manželstvo nie je také, aké čakali, že bude. Najväčšie zmeny sa dejú po tom, ako prejde obdobie medových týždňov, a na scéne sa objavia deti.“

Po nástupe rodinného života vášeň a milovanie upadá do zadných kútov manželských potrieb, a život sa dostáva do typickej rodinnej stereotypnej fázy. Mnohí ľudia sa začnú cítiť vzdialení od partnera a viac ako jeho spolubývajúci, než manželia.

Výsledky ankety tiež ukazujú, že 43 percent žien si našlo milenca, ktorý je starší ako sú ony samotné. Podľa hovorkyne by to mohlo znamenať, že nežnejšie pohlavie pravdepodobne hľadá podporu niekoho, kto má viac skúseností ako ony alebo ich manžel.

Na druhej strane 57 percent neverných mužov uviedlo, že má aféru s mladšou ženou, a 26 percent sa zaplietlo s ženou v rovnakom veku.

Zdroj: Info.sk, DP, express.co.uk, ashleymadison.com, teraz.sk, Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tajná prísada, ktorá zabráni priliepaniu ryže k hrncu

Tajná prísada, ktorá zabráni priliepaniu ryže k hrncu

VČERA - 19:32Zaujímavosti

Zabráňte priliepaniu ryže k hrncu pri varení. Táto tajná prísada vám pomôže.

Harvardský profesor: Evakuácia Zeme sa blíži, toto sa stane už o desaťročia

Harvardský profesor: Evakuácia Zeme sa blíži, toto sa stane už o desaťročia

21:07 15.05.2024Zaujímavosti

Podľa experta z Harvardovej univerzity bude ľudstvo evakuované z tejto planéty v priebehu nasledujúcich desaťročí.

Video: Lietadlo začalo horieť, pasažieri museli vyskočiť cez krídlo

Video: Lietadlo začalo horieť, pasažieri museli vyskočiť cez krídlo

8:46 15.05.2024Zaujímavosti

Cestujúcich museli evakuovať cez krídlo lietadla.

Slovenskí hokejisti bývajú niekoľko krokov od Ostravar Arény, vozí ich však autobus

Slovenskí hokejisti bývajú niekoľko krokov od Ostravar Arény, vozí ich však autobus

19:01 14.05.2024Zaujímavosti

Hokejisti vysvetlili, prečo musia na zápasy chodiť autobusom.

Tomuto ovociu hrozí, že celkom vymizne z obchodov

Tomuto ovociu hrozí, že celkom vymizne z obchodov

5:01 14.05.2024Zaujímavosti

Regióny, v ktorých sa ovocie pestuje, sa môžu v najbližších rokoch zmrštiť. Plody sú totiž jedny z najcitlivejších voči klimatickým zmenám.