• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 6.5.2024Meniny má Hermína
19°Bratislava

Šokujúce zistenie: Toto robia zvieratá sekundy predtým, ako ich dajú utratiť

  • 20:12 12.09.2018
  • Kalifornia
Šokujúce zistenie: Toto robia zvieratá sekundy predtým, ako ich dajú utratiť

Veterinárov už unavuje upozorňovať takmer každého majiteľa domáceho miláčika na to, čo by malo byť samozrejmosťou. O najťažšej službe v ich práci informovali cez sociálne médiá.

Na internete sa za posledné obdobie rozšíril príspevok Jessi Dietrichovej, ktorá mala možnosť položiť známemu veterinárovi dobrú otázku: Aká je najťažšia časť vašej práce? Jeho odpoveď bola trefná a rozľútostila viacerých čitateľov príspevku.

„Pýtala som sa môjho veterinára, čo je najťažšia časť jeho práce, a on mi povedal, že keď sa chystá utratiť zviera, 90% majiteľov s ním odmietne byť v jednej miestnosti. Posledné chvíle zvieraťa väčšinou vyzerajú tak, že zdesene hľadá svojho pána, a to ma úprimne zlomilo.“

Jessi sa bolestná odpoveď dotkla do takej miery, že ďalej píše vlastné vyznanie o tom, ako nehľadiac na vlastný zármutok bude stáť pri svojom psíkovi so všetkými jeho hračkami, a bude ho škrabkať za ušami až kým naposledy nevydýchne.

Len krátko predtým, ako Jessi uverejnila svoju príhodu na internete, Hillcrestská veterinárna klinika (Kalifornia) na Facebooku varovala majiteľov domácich zvierat pred neuváženým správaním sa v najťažších chvíľach ich štvornohých priateľov.

„Ak ste majiteľom domáceho zvieraťa, vo väčšine prípadov je pravdepodobné, že umrie skôr ako vy. Ak alebo keď budete svojho domáceho miláčika brať za veterinárom, aby bezbolestne ukončil jeho trápenie, niečo by ste mali mať na pamäti: boli ste stredom ich vesmíru PO CELÝ ICH ŽIVOT!“

This was written by a vet and is so true.

Uverejnil používateľ Hillcrest Veterinary Hospital & 24hr Emergency Service Nedeľa 12. august 2018

Nie je známe, ktorý zverolekár tento príspevok uverejnil, no z jeho tónu vyplýva, že počet majiteľov, ktorí odmietnu prežívať najťažšie chvíle so svojím zvieratkom v jednej miestnosti je skutočne značný. Príspevok pokračuje prosbou.

„...všetko, čo poznajú, ste vy ako člen ich rodiny. Zakaždým je to nanič rozhodnutie/deň/čas/udalosť, proti tomu sa nedá namietať, a pre nás ľudí je to devastujúce, keď vieme, že o nich prídeme. Ale prosím vás, NEOPÚŠŤAJTE ICH.“

Ak by ste vy boli na mieste zvieraťa, ktoré sa práve zmieruje so smrťou, tiež by ste nechceli byť sami. Nenechávajte ho preto v týchto chvíľach zavreté v miestnosti so skupinou cudzích lekárov. Nech vám je to akokoľvek nepríjemné, premôžte sa a uľahčite mu odchod na druhú stranu.

Zdroj: Info.sk, DP, unilad.co.uk, Twitter, Facebook, Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

VČERA - 20:47Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

VČERA - 19:53Zaujímavosti

Ošetrovateľka v hospici sa pri umierajúcich pacientoch stretla s tými najzvláštnejšími druhmi správania. V jednom zo svojich videí hovorí o tých najčastejšie sa vyskytujúcich.

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

VČERA - 19:32Zaujímavosti

Chémia nám pomáha udržiavať jablká dostupné po celý rok, takže si ich môžete v obchodoch kúpiť prakticky neustále.

5 dôvodov, prečo priťahujete emocionálne nedostupných ľudí

5 dôvodov, prečo priťahujete emocionálne nedostupných ľudí

VČERA - 12:40Zaujímavosti

Ak sa konečne chcete vyhnúť ľuďom, ktorí vám neopätujú prejavené city, prestaňte opakovať tieto chyby.