• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 6.5.2024Meniny má Hermína
24°Bratislava

Vojenský pilot tvrdí, že videl UFO

  • 20:21 27.12.2017
  • Bratislava
Vojenský pilot tvrdí, že videl UFO

Bývalý vojenský pilot priblížil incident, pri ktorom zazrel neznámy objekt, ktorý podľa jeho slov “nebol z tohto sveta”.

Bývalý námorný pilot, ktorý bol súčasťou amerického vojenského programu, ktorý vyšetruje neidentifikovateľné lietajúce objekty (UFO), v rozhovore pre New York Times spomenul incident, pri ktorom zazrel zvláštny lietajúci objekt.

V roku 2004 veliteľ David Fravor letel nad Tichým oceánom pri pobreží San Diega spolu s partnerom Jimom Slaightom. Počas rutinnej tréningovej operácie dostali hovor od rádiového operátora. Povedal im, že armáda v tejto oblasti asi dva týždne sleduje zvláštny objekt. Bizarné správanie tohto objektu pilotov zaujalo - veľkou rýchlosťou klesalo tisíce metrov, vznášalo sa nad oceánom a blikalo.

Operátor dal Fravorovi a Slaightovi pokyn, aby to prešetrili a piloti sa na stíhačkách F/A-18F Super Hornet priblížili k daným súradnicam. Spočiatku si nič nevšimli a ani ich radar nič nezachytili. Potom, keď veliteľ Fravor pozrel na more, všimol si, že sa niečo vznáša na hladine, čo spôsobuje, že sa voda hýbe, ako keby vrela.

Pri pohľade zblízka si Fravor všimol, že je to nejaký typ lietadla, ktoré však nikdy predtým nevidel. Malo bledú farbu, dĺžku približne 12 metrov a oválny tvar. Fravor zostúpil smerom k objektu, ktorý začal stúpať smerom k nemu, než sa prudko odvrátil a zmizol. Fravor povedal New York Times, že takéto zrýchlenie ešte nikdy nevidel.

Podivné lietadlo sa potom ešte raz priblížilo k jeho stíhačke, keď sa vracali na základňu a potom znova zmizlo.

Fravor z incidentu nahral aj video, ktoré ukazuje objekt vznášajúci sa nad hladinou oceánu, ako sa hýbe zo strany na stranu. Bývalý pilot je presvedčený, že predmet bol mimozemský.

Pre ABC News uviedol:

"Myslím si, že to nebolo z tohto sveta. Nie som blázon, nepil som. Po 18 rokoch lietania som v tejto oblasti videl skoro všetko a toto sa nepribližovalo ničomu, čo som kedy predtým videl."

Fravorovo vyhlásenie prišlo po tom ako Pentagon odhalil existenciu tajného programu na vyšetrovanie UFO. Program zrušili v roku 2012 kvôli iným rozpočtovým prioritám.

Zdroj: Info.sk, TM, nytimes.com, abcnews.go.com, Foto: YouTube
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

VČERA - 20:47Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

VČERA - 19:53Zaujímavosti

Ošetrovateľka v hospici sa pri umierajúcich pacientoch stretla s tými najzvláštnejšími druhmi správania. V jednom zo svojich videí hovorí o tých najčastejšie sa vyskytujúcich.

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

VČERA - 19:32Zaujímavosti

Chémia nám pomáha udržiavať jablká dostupné po celý rok, takže si ich môžete v obchodoch kúpiť prakticky neustále.

5 dôvodov, prečo priťahujete emocionálne nedostupných ľudí

5 dôvodov, prečo priťahujete emocionálne nedostupných ľudí

VČERA - 12:40Zaujímavosti

Ak sa konečne chcete vyhnúť ľuďom, ktorí vám neopätujú prejavené city, prestaňte opakovať tieto chyby.