6 potravín, ktoré by ste rozhodne mali dať zamraziť
Týchto 6 potravín pravdepodobne nikdy neskončilo vo vašej mrazničke, ale malo by. Vysvetlíme vám prečo.
Vedci už dávnejšie zborili mýtus o tom, že potraviny, ktoré zmrazíme sú menej zdravé. Dokonca zistili, že niektoré potraviny sú bohatšie na živiny práve po zmrazení. Preto je škoda, že mnohé potraviny neumiestňujeme do mrazničky. Výživoví odborníci vám preto poradia, ktorých 6 potravín by ste rozhodne mali dať do mrazničky.
1. Zázvor
Zázvor nikdy neminieme tak rýchlo celý, čo vedie k tomu, že doma máme starý zosušený uzlík, ktorý už ťažko použijeme. Preto je dobré ak zázvor dáte do mrazničky. Predĺžite tak jeho životnosť na dobu neurčitú a použijete ho skutočne len vtedy, kedy potrebujete.
2. Avokádo
Odborníci na výživu odporúčajú, aby ste do svojej mrazničky umiestnili aj avokádo a mali po ruke chutné riešenie nielen na raňajky, ale aj na výrobu zmrzliny a iných dezertov.
Pre perfektne zmrazené ovocie počkajte, kým avokádo nedosiahne prvotnú zrelosť (koža by mala byť tmavá a podliehať pevnému, jemnému tlaku), potom ju rozrezať na plátky, vložiť do hermeticky uzavretého vrecka a hodiť ju do mrazničky.
3. Varené vajcia
Odborníci na výživu takisto odporúčajú, aby ste zmrazili aj varené vajíčka, ktoré sú podľa nich takto chutnejšie pri ďalšej príprave.
4. Tofu
Zmrazovanie tofu nielen udržuje jeho trvanlivosť, ale mení aj jeho textúru, čo vedie k tomu, že tofu je chutnejšie. Ak teda tofu radi pridávate do cestovín alebo do omáčok, vďaka tomuto triku lepšie vynikne jeho chuť.
5. Čerstvé byliny
Ak nemáte čerstvé bylinky v kvetináči, je možné, že vždy ich nazbierate viac, ako ich pri varení použijete. Aromatickejšie bylinky, ako je bazalka, či petržlenová vňať je vhodné zmraziť s trochou oleja, čím ich potom ľahšie použijete pri varení. Mätu zamrazte vo vode a použite do čaju počas teplých dní.
6. Rajčinový pretlak
Namiesto toho, aby ste nechali otvorené plechovky vyschnúť v chladničke, zamrazte ich. Nielenže takto predídete množeniu baktérií v otvorenom pretlaku, ale uchováte aj chuť pretlaku.
A akú netradičnú potravinu dávate do mrazničky vy? Podeľte sa o svoje tipy.
Toto dochucovadlo zvyšuje riziko rakoviny žalúdka o takmer 40%
Dochucovanie jedál môže mať za následok vyššiu pravdepodobnosť rakoviny.
Zázračné kolagény a vitamíny alebo strata peňazí? Tieto doplnky užívate zbytočne
Niektoré doplnky stravy skutočne pomáhajú zdraviu, iné sú len stratou peňazí.
Video: Takto sa škvrna na koži dokáže zmeniť na melanóm. Na tieto znaky si dávajte pozor
Zábery ukazujú vývoj nebezpečného melanómu kože.
Grapefruit je zdravý, ale nie pre každého. Títo ľudia by sa mu mali vyhnúť
Citrus nabitý antioxidantmi môže niektorým ľuďom uškodiť.
Ako rozpoznať rakovinu žlčových ciest: Tieto príznaky si mnohí zamieňajú za bežné tráviace problémy
Rakovina žlčových ciest je jednou z najzákernejších foriem rakoviny.