• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 6.5.2024Meniny má Hermína
14°Bratislava

5 znakov toho, že ste pre ostatných hrozbou kvôli svojej silnej osobnosti

  • 19:32 05.07.2017
  • Bratislava
5 znakov toho, že ste pre ostatných hrozbou kvôli svojej silnej osobnosti

Ak vám už niekto povedal, že máte silnú osobnosť, tak tento článok je rozhodne venovaný vám.

Skúsenosti v našom živote z nás robia ľudí, ktorými sme. Práca, vzťahy, rodina, lásky, problémy. Všetky tieto veci vplývajú na to, kým sme. Záleží však len na nás, aký pohľad zaujmeme v našom živote na všetky tieto aspekty. A možno práve toto je to, kde sa ľudia začínajú deliť na silné osobnosti a ľudí, ktorí len prežívajú.

Definovať silnú osobnosť je ťažké, pretože táto definícia človeka sa rozhodne odčleňuje od bežného správania väčšiny ľudí. Treba však vedieť, že títo ľudia sú otvorení, milí a s veľkým srdcom, aj keď ich osobnosť často vyznieva ako agresívna, arogantná a drzá.

Niekedy je však pravda inde. Toto je 5 znakov, ktoré definujú silné osobnosti a zastrašujú ostatných.

1. Netolerujú zámernú ignoranciu.

Silní ľudia si zakladajú na otvorenosti, a preto svoje názory otvorene prezentujú. Nadovšetko si cenia otvorený postoj, preto z duše neznášajú, ak ich niekto ignoruje. Preto netolerujú, ak niekto vo svojom vnútri drží niečo negatívne voči nim a tento postoj netolerujú.

2. Aj malý rozhovor je otravný.

Tieto osoby sa rozhodne nesnažia nadviazať malé rozhovory, napríklad o počasí, o iných ľuďoch, pretože ich tieto rozhovory nudia, intelektuálne nestimulujú a otravujú. Títo ľudia rovnako nemajú problém povedať iným svoj názor na klebety a nepodstatné rozhovory, ak ich prerušujú pri náročnejších úlohách, ktoré riešia.

3. Hľadajú možnosti tam, kde ich nikto iný nevidí.

Jednou z výhod otvorenej mysle je aj to, že vidíte možnosti aj tam, kde by nemali byť alebo iní ich tam nevidia. Všetko je totiž možné, ak máte správne nastavené myšlienkové pochody. Tento postoj vám pomôže prežiť všetky problémy. Rátajte však s tým, že u iných vyvoláte žiarlivosť na vaše schopnosti.

4. Zameriavajú sa na riešenia, nie na problémy.

Ľudia so silnou osobnosťou sú známi tým, že si idú za svojimi cieľmi a plnia svoje stanovené úlohy. Keď sa objavia problémy, nezameriavajú sa na ne, ale snažia sa nájsť ich riešenie. Vďaka tomuto zmýšľaniu nemajú zľutovanie nad inými a ich problémami. Ak sa niekto rozhodne pred takouto osobou sťažovať a nariekať a neriešia svoju situáciu, silná osobnosť sa o nich už nezaujíma. Silné osobnosti sú preto často individualisti.

5. Ich svet je pre nich všetko.

Ak máte silnú osobnosť, tak to, čo poviete, za tým si stojíte. Nikdy neporušujete sľuby a neklamete priateľom, preto si ľudia vo vašom okolí cenia vašu otvorenosť a jednajú s vami s rešpektom. Je však pravda, že títo ľudia majú veľa odporcov, ktorí ich neznášajú práve pre ich úprimnosť. Nezáleží pri tom, či svoje slová volíte slušne a srdečne. Títo ľudia preto vo svojom okolí majú málo klamárov. Svojich priateľov si vyberajú múdro.

Toto sú znaky, ktoré poukazujú na silnú osobnosť človeka. Je však dobré podotknúť, že ľudia so silnou osobnosťou sa nesnažia dominovať nad inými alebo ich urážať. Jednoducho však neznesú pretvarovanie sa iných ľudí, pretože ho považujú za otravné a nepotrebné.

Zdroj: info.sk, NJ, iheartintelligence.com Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

VČERA - 20:47Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

VČERA - 19:53Zaujímavosti

Ošetrovateľka v hospici sa pri umierajúcich pacientoch stretla s tými najzvláštnejšími druhmi správania. V jednom zo svojich videí hovorí o tých najčastejšie sa vyskytujúcich.

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

VČERA - 19:32Zaujímavosti

Chémia nám pomáha udržiavať jablká dostupné po celý rok, takže si ich môžete v obchodoch kúpiť prakticky neustále.

5 dôvodov, prečo priťahujete emocionálne nedostupných ľudí

5 dôvodov, prečo priťahujete emocionálne nedostupných ľudí

VČERA - 12:40Zaujímavosti

Ak sa konečne chcete vyhnúť ľuďom, ktorí vám neopätujú prejavené city, prestaňte opakovať tieto chyby.