• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 15.5.2024Meniny má Žofia, Sofia
19°Bratislava

Ako schudnúť s aloe vera: 5 receptov

  • 19:36 28.02.2017
  • Bratislava
Ako schudnúť s aloe vera: 5 receptov

Aloe vera je úžasná liečivá rastlina, ktorá má celý rad terapeutických využití. Zistite, ako je možné vďaka nej schudnúť.

Poďme sa pozrieť, ako pomáha aloe vera v boji proti obezite a udržiava zdravú telesnú hmotnosť:

Očista tráviaceho traktu - Aloe vera v zažívacom trakte absorbuje vodu, a mení sa na objemný gél. Ten ďalej putuje v črevách a viaže toxíny, mikróby, cholesterol a trans-tuky, ktoré následne vylúčite.

Potláča apetít - Želatínový gél z aloe vera poskytuje pocit plnosti, vďaka čomu sa nebudete prejedať.

Mierne laxatívum - Je známe, že aloe vera pôsobí ako preháňadlo. Zmierňuje zápchu a zabezpečuje zdravé pohyby v črevách.

Zlepšuje trávenie - Aloe vera je prebiotikum. Prebiotiká sú potravou pre probiotiká (zdravé baktérie) vo vašich črevách. Tie sú nevyhnutné pre správne rozloženie a využitie sacharidov, bielkovín a tukov.

Urýchľuje metabolizmus - Aloe vera urýchľuje metabolizmus tým, že zvyšuje mieru energetického výdaja. To znamená, že zvyšuje rýchlosť spaľovania kalórií a zmenšuje akumuláciu telesných tukov. Zároveň stimuluje produkciu kolagénu v ľudskom tele. Kolagén je druh bielkoviny, ktorá pomáha rastu svalov a posilňuje metabolizmus.

Znižuje zápal - Chronický zápal na bunkovej úrovni môže spôsobovať obezitu. Z tohto dôvodu pôsobí aloe vera aj proti obezite.

Udržuje správnu hladinu cukru v krvi - Prudké zmeny hladiny krvného cukru môžu spôsobovať chute na sladké a viesť k obezite. Aloe vera pomáha normalizovať hladiny cukru v krvi.

Málo kalórií, veľa živín - Aloe vera má nízky obsah kalórií a zároveň obsahuje veľa dôležitých živín. Je to perfektný doplnok stravy, z ktorého vám nehrozí priberanie na váhe.

Ako schudnúť s aloe vera

Môžete piť šťavu z aloe vera samostatne alebo s ďalšími prísadami v závislosti od vašej chute. Tu je niekoľko receptov, ktoré môžete zahrnúť do svojich ranných rituálov. Mali by sa konzumovať nalačno, aby ste zvýšili ich účinok.

1. Aloe vera s ovocnou šťavou: Narežte list aloe vera a vydlabte z neho gél. Premiešajte ho s ovocnou šťavou podľa vášho výberu a vypite.

2. Aloe vera džús: Rozrežte list aloe vera a získajte gél. Dajte ho do mixéra a dobre rozmixujte. Potom stačí zmiešať 2 polievkové lyžice aloe vera gélu v pohári vody. A ak chcete, môžete pridať kokosové mlieko alebo mandľové mlieko pre chuť. Uložte zvyšky aloe vera gélu do fľaše a dajte do chladničky.

3. Aloe vera, med a citrón: Do čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy pridajte aloe gél, vodu a med. Miešajte pár minút a vypite.

4. Aloe vera a zelený kel: Vytvorte si zdravý a svieži koktail z aloe vera gélu a zeleného kelu. Pre chuť môžete pridať slivky, zázvor, soľ a nejaké ovocie. Môžete ho popíjať po celý deň.

5. Aloe vera a kokos: Urobte si smoothie z aloe vera gélu, kokosového mlieka, bobuľového ovocia, manga, kokosového oleja, javorového sirupu a bazalky. Môžete pridať kokosové vločky a ľanové semená. Všetko dobre rozmixujte a môžete piť v priebehu dňa.

Zdroj: Info.sk, TM, ncbi.nlm.nih.gov, pediatrics.aappublications.org, Foto: shutterstoc
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako rozpoznať rakovinu žlčových ciest: Tieto príznaky si mnohí zamieňajú za bežné tráviace problémy

Ako rozpoznať rakovinu žlčových ciest: Tieto príznaky si mnohí zamieňajú za bežné tráviace problémy

21:23 13.05.2024Zdravie

Rakovina žlčových ciest je jednou z najzákernejších foriem rakoviny.

Najčastejší dôvod vypadávania vlasov: Chybu treba hľadať vnútri tela

Najčastejší dôvod vypadávania vlasov: Chybu treba hľadať vnútri tela

20:35 13.05.2024Zdravie

Vypadávanie vlasov je prirodzené a bežné, no ak vám vlasy vypadávajú vo väčších množstvách ako obvykle, chybu podľa expertov treba hľadať vnútri tela.

Smartfónový malíček: Nemáte ho aj vy? Dvojsekundový test to odhalí

Smartfónový malíček: Nemáte ho aj vy? Dvojsekundový test to odhalí

18:55 11.05.2024Zdravie

Pravidelné používanie smartfónu na nás zanecháva fyzické príznaky. Nejde len o zhoršený zrak, následky pociťujú aj prsty na rukách.

Lekári si na pacientoch s transplantovanými orgánmi všimli niečo zvláštne. Toto sa deje s osobnosťou

Lekári si na pacientoch s transplantovanými orgánmi všimli niečo zvláštne. Toto sa deje s osobnosťou

20:22 10.05.2024Zdravie

Štúdie ukázali, že po transplantácii došlo u ľudí k zvláštnym zmenám.

Tento varovný znak infarktu si môžete všimnúť v posteli

Tento varovný znak infarktu si môžete všimnúť v posteli

21:44 08.05.2024Zdravie

Ide o prekvapivo častý príznak, ktorý si však mnohí nespájajú s infarktom.