• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
18°Bratislava

Kanaďania nezaváhali a Francúzov zdolali 4:0

  • 18:54 16.05.2016
  • Petrohrad
Kanaďania nezaváhali a Francúzov zdolali 4:0

Po vlažnom začiatku našli správny rytmus a outsidera dorazili v herne jednoznačnej tretej tretine. Les Blues tak prišli o možnosť postúpiť do štvrťfinále.

Kanadskí hokejisti nedopustili senzáciu ani v pondelňajšom dueli MS, keď zdolali Francúzsko 4:0. Po vlažnom začiatku našli správny rytmus a outsidera dorazili v herne jednoznačnej tretej tretine. "Les Blues" tak prišli o možnosť postúpiť do štvrťfinále, tretiu miestenku oficiálne získali Nemci a o štvrtú si to v utorok od 11.15 SELČ rozdajú Slováci s Američanmi.

Kanada sa na záver základnej fázy stretne v utorok o 19.15 SELČ v priamom súboji o skupinové prvenstvo s Fínmi. Francúzi zakončia svoju púť v Petrohrade o štyri hodiny skôr proti Bielorusom.
B-skupina (Petrohrad)

Kanada - Francúzsko 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 9. Stone (Hall, McDavid), 36. Duchene (Perry, Ellis), 44. Scheifele (Stone, Marchand), 55. Perry (O'Reilly, Gallagher). Rozhodovali: Jeřábek (ČR), Öhlund (Švéd.) - Kilian (Nór.), Suominen (Fín.), vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

zostavy:

Kanada: Pickard – Tanev, Rielly, Ellis, Murray, Ceci, Dumba, Matheson – Stone, Scheifele, Marchand - Perry, Brassard, Hall – Duchene, McDavid, Domi - Gallagher, O'Reilly, Jenner - Reinhart

Francúzsko: Quemener - Auvitu, Moisand, Beron, Dieude Fauvel, Janil, Raux - Fleury, Bellemare, S. Treille - Bertrand, Lamperier, Perret - Desrosiers, Ritz, Claireaux - Berthon, T. da Costa, Meunier - Bozon
Kanada vstúpila do stretnutia premiérovo s obrancom Ellisom vcelku vlažne. Francúzi ju "hrýzli" a najmä v prvej tretine viackrát hrozili pred Pickardom. Aj keď to obhajcom titulu nešlo úplne podľa predstáv, so skórovaním napokon nemali problém, čo v 9. minúte potvrdil Stone. Nový muž v kanadskej defenzíve Ellis zatiahol na začiatku druhú tretiny ručnú, Bertrand však nariadené trestné strieľanie nepremenil. Francúzi hrali obetavo aj agresívne smerom dopredu, no vyprodukovali len malé množstvo striel. Z druhého gólu Duchena sa síce "Les Bleus" ešte otriasli, ale po prestávke ich tretím zaklincoval Scheifele. Sympatická francúzska snaha nepriniesla zníženie, naopak kanadská pohoda potvrdenie ďalšieho triumfu, ktorý zavŕšil Perry.

Calvin Pickard, brankár Kanady: "Všetkých šesť zápasov sme odohrali veľmi dobre a v každom sme sa snažili zlepšiť. Vieme, že Fíni budú náročný súper, ale je to ďalší krok, ktorý musíme zvládnuť na našej ceste za medailou."

Pierre-Edouard Bellemare, útočník Francúzska: "Výsledok 4:0 nezodpovedá dianiu na ľade. Podali sme lepší výkon, než ukazuje skóre. Kanada hrala nátlakovo a skórovala na konci našich presiloviek v momentoch, keď sme boli unavení. Sú to veci, z ktorých sa môžeme do budúcnosti poučiť."
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.