• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
15°Bratislava

PAFF: Najlepší amatérsky film radí, ako si nechať správne narásť bradu

  • 16:00 05.04.2016
  • Bratislava
PAFF: Najlepší amatérsky film radí, ako si nechať správne narásť bradu

Už dvanástykrát sa v Pezinku na amatérskom festivale predstavili filmoví nadšenci.

Prvý a druhý apríl patril v Pezinku amatérskemu filmovému festivalu PAFF, kde sa predstavili nezávislé, nízkorozpočtové alebo študentské filmy. Najúspešnejšou snímkou festivalu sa stal trojminútový film How To Grow a Perfect Beard (Ako si správne nechať narásť bradu) v réžii Petriska Matušeka. Na festivale sa počas dvoch dní vystriedali viaceré žánre, od animovaných až po experimentálne filmy. Organizátori divákom predstavili celovečerné ako aj krátkometrážne filmy. Najkratšie mali iba sedem sekúnd. „Púšťame väčšinou komediálne, vtipné a akčné filmy. Nesnažíme sa ísť do dramatickosti. Napríklad Wired je síce trochu dramatickejší, ale ide hlavne o nápad,“ uviedol jeden z organizátorov Matej Košecký. Druhé miesto v súťaži najúspešnejších filmov obsadila snímka Martina Zvonára s názvom Ruská ruleta. Na tretej priečke sa umiestnil Wired (Napojený) od skupiny Stoned Cocks. Hlasovanie mali aj tento rok v rukách diváci, ktorých bolo celkovo 800. „Festival bol úžasný. Opäť sa nám potvrdilo, že komunita ľudí v Pezinku a okolí je skvelá. Je to radosť robiť. Tešíme sa z veľkej účasti, ďakujeme tým, ktorí prišli a tešíme sa na nový ročník,“ zhrnul atmosféru festivalu Košecký.

Unavení, ale štastní :)Parádny víkend, ktorý sme si naozaj užili a vám všetkým patrí vďaka za úžasnú atmosféru, potlesk, zjedené chlebíky, vypité pivo a hlavne za to, že ste prišli.#Dakujeme #PAFF #BoloSkvele

Posted by PAFF - Pezinský Amatérsky Filmový Festival on 3. apríl 2016
Dvanásty ročník PAFF-u sa tiež vyznačoval špeciálnym ocenením za najlepší 12-sekundový film, ktorým sa stala Sedlakova smrc od Petra Čermáka. Festival tiež spestrili hudobné koncerty kapiel Hudba z Marsu a Archívneho chlapca.

.

Názov festivalu PAFF vznikol zo skratky pre pezinský amatérsky filmový festival. Zrodil sa v rukách nadšencov amatérskeho filmu v roku 2003, v súčasnosti ho organizuje občianske združenie Kinečko. Pozrite si víťazné snímky z PAFF-u: 1. miesto: How To Grow a Perfect Beard (Peter Matušek)

2. miesto: Ruská ruleta (Martin Zvonár) Celý film si budú môcť diváci pozrieť onedlho prostredníctvom stránky festivalpaff.sk.

.

3. miesto: Wired (Stoned Cocks)

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

VČERA - 22:06Zaujímavosti

Nie je to len o osviežení počas horúcich dní. Pivo v skutočnosti lepšie chutí chladené najmä preto, ako sa alkohol správa pri rôznych teplotách.

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

20:47 05.05.2024Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

19:53 05.05.2024Zaujímavosti

Ošetrovateľka v hospici sa pri umierajúcich pacientoch stretla s tými najzvláštnejšími druhmi správania. V jednom zo svojich videí hovorí o tých najčastejšie sa vyskytujúcich.

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

19:32 05.05.2024Zaujímavosti

Chémia nám pomáha udržiavať jablká dostupné po celý rok, takže si ich môžete v obchodoch kúpiť prakticky neustále.