• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
16°Bratislava

V Pražskej zoo sa narodilo sloníča

  • 11:35 05.04.2016
  • Praha
V Pražskej zoo sa narodilo sloníča

Matkou sloníčaťa je slonica Janita, ktorú chovatelia do pražskej zoologickej záhrady priviezli v roku 2012 zo Srí Lanky.

V pražskej zoologickej záhrade sa dnes skoro ráno narodilo sloníča. Je to prvé slonie mláďa, ktoré tam bolo vo viac ako osemdesiatročnej histórii chovu slonov v Zoo Praha aj počaté. Uviedla to na svojej internetovej stránke spravodajská televízia ČT24 s odvolaním sa na twitterový a facebookový účet riaditeľa pražskej zoo Miroslava Bobeka. "Na svet prišlo dnes krátko po tretej ráno, je to samček a váži 104 kilogramov. Ešte nie je vyhraté a nechcem to zakríknuť, ale sú to pre mňa asi vôbec najsilnejšie okamihy, ktoré som tu v zoo zažil," napísal Bobek.

Musím to zaklepat, všechno se zdá být na dobré cestě. Slůně se po sedmé hodině poprvé napilo a vykračuje si po pavilonu. Ten je prozatím uzavřen, ale plánujeme ho otevřít už ve čtvrtek dopoledne. Foto -mb-

Posted by Miroslav Bobek on 5. apríl 2016
Matkou sloníčaťa je slonica Janita, ktorú chovatelia do pražskej zoologickej záhrady priviezli v roku 2012 zo Srí Lanky. Sloníča sa narodilo v komplexe Údolie slonov, ktoré záhrada otvárala v roku 2012. "Nič z toho by som nemohol napísať, keby nám zriaďovateľ, teda hlavné mesto Praha, neumožnilo vybudovať Údolie slonov, keby nám českí diplomati na čele s Miloslavom Staškom nepomohli získať srílanskú slonicu a predovšetkým keby náš tím slonárov pod vedením Pavla Brandla a Jiřího Javůrka nedokázal zvoliť a naplniť správne postupy práce so slonmi. Vďaka všetkým!", dodal podľa ČT24 riaditeľ zoo.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

VČERA - 22:06Zaujímavosti

Nie je to len o osviežení počas horúcich dní. Pivo v skutočnosti lepšie chutí chladené najmä preto, ako sa alkohol správa pri rôznych teplotách.

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

20:47 05.05.2024Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

6 zvláštnych prejavov správania na smrteľnej posteli

19:53 05.05.2024Zaujímavosti

Ošetrovateľka v hospici sa pri umierajúcich pacientoch stretla s tými najzvláštnejšími druhmi správania. V jednom zo svojich videí hovorí o tých najčastejšie sa vyskytujúcich.

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

Vďaka týmto trikom nájdete jablká v obchodoch po celý rok

19:32 05.05.2024Zaujímavosti

Chémia nám pomáha udržiavať jablká dostupné po celý rok, takže si ich môžete v obchodoch kúpiť prakticky neustále.