• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
13°Bratislava

Inštitút urbánneho rozvoja spúšťa prieskum

  • 11:18 26.01.2016
  • BRATISLAVA
Inštitút urbánneho rozvoja spúšťa prieskum

Napriek tomu, že výstavba a investičný rozvoj majú stúpajúci trend a sú nevyhnutnou súčasťou rozvoja moderných miest a spoločností, vnímanie samotných investorov a developerov verejnosťou je stále negatívne. Pociťujú to aj členovia Inštitútu urbánneho rozvoja, ktorý združuje viaceré profesie z oblasti urbanizmu a tvorby krajiny. Patria medzi ne nielen developerské spoločnosti, ale aj architektonické štúdiá, inžinieri, projektanti a stavebné firmy.

"Aby sme mohli relevantne pristúpiť k vysvetleniu významu investičných projektov a činnosti samotných developerov, rozhodli sme sa zrealizovať prieskum verejnej mienky. Na základe jeho výsledkov a vyjadrení občanov budeme môcť konkrétnejšie reagovať na doterajšie tvrdenia a názory," informuje predseda IUR Ing. Juraj Suchánek.

Telefonický prieskum bude realizovať agentúra Focus na vzorke 1000 respondentov vo veku 18 až 65 rokov. Z toho 500 opýtaných bude z Bratislavy a zvyšná polovica respondentov bude z regionálnych miest Žilina, Banská Bystrica a Košice. Cieľom prieskumu je zistiť vnímanie slova developer a s ním súvisiace názory, skúsenosti a pocity obyvateľov Slovenska. Rovnako budú predmetom prieskumu otázky týkajúce sa znalosti financovania investičných projektov, ale aj postup pri schvaľovaní projektov v súlade s územným plánom.

Závery prieskumu budú podkladom na realizáciu informačnej kampane IUR, ktorá má ambíciu zvýšiť povedomie laickej a odbornej verejnosti o vplyve a význame investičných projektov na rozvoj spoločnosti. Jej súčasťou bude napríklad takzvaný Šlabikár developera vysvetľujúci postupy a jednotlivé kroky investorov od A po Z.

Výsledky a analýza prieskumu budú zverejnené na tlačovej konferenciu začiatkom marca 2016.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.