• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 15.5.2024Meniny má Žofia, Sofia
23°Bratislava

RegioJet zavedie novú linku, spojí stredné Slovensko a Prahu

  • 6:39 06.10.2015
  • BRATISLAVA
RegioJet zavedie novú linku, spojí stredné Slovensko a Prahu

Súkromný dopravca RegioJet od platnosti nového cestovného poriadku 13. decembra zavedie priame diaľkové vlakové spojenie na trase Zvolen - Banská Bystrica - Martin - Žilina - Praha.

Vlak bude na Slovensku zastavovať aj v kúpeľných mestách

Vlak bude jazdiť denne a celú trasu zo Zvolena do Prahy prejde za necelých osem hodín, zo Zvolena bude odchádzať ráno o 4:08 a do Prahy príde o 11:58. V opačnom smere bude cesta trvať vyše sedem hodín, s odchodom z Prahy o 14:46 a príchodom do Zvolena o 21:52.

Odporúčame:

RegioJet čaká na licenciu pre autobusovú linku do Viedne


"Ponúkneme obyvateľom Banskej Bystrice a Zvolena priame vlakové spojenie RegioJet do Českej republiky bez nutnosti prestupovať v priebehu cesty. Súčasne plánujeme zaviesť nadväzné autobusové spojenie autobusom RegioJet z Rimavskej Soboty a regiónu Horehronia, ktoré bude na vlak nadväzovať v Banskej Bystrici," povedal v pondelok majiteľ RegioJetu Radim Jančura.

Vlak bude na Slovensku zastavovať aj v kúpeľných mestách Sliač a Turčianske Teplice, ako aj v obci Horná Štubňa a vo Vrútkach. V Českej republike bude mať zastávky aj v Havířove, Ostrave, Olomouci a Pardubiciach. Spoločnosť zároveň vytvorí vlakové spojenie v úseku Zvolen - Banská Bystrica - Žilina a späť.

RegioJet posilní spoje z Čiech na Slovensko

RegioJet navyše posilní svoje vlakové spoje z Čiech na Slovensko. Nočné vlaky Praha - Košice budú od decembra jazdiť každý deň, v súčasnosti premávajú trikrát v týždni. Dopravca tak bude na tejto trati prevádzkovať dva páry vlakov, jeden denný a jeden nočný spoj, s celkovou kapacitou vyše dvetisíc ľudí.

"Chceme byť hlavným dopravcom na diaľkových trasách medzi Českou republikou a stredným a východným Slovenskom. Naše vlakové spoje do Košíc dnes prepravujú najviac cestujúcich, záujme rastie i z ďalších regiónov Slovenska," uviedol Jančura. "Preto rozširujeme naše spojenie do Banskej Bystrice a Zvolena, preto plánujeme napojiť na sieť našich spojov tiež Horehronie a Rimavskú Sobotu," dodal.

Spoločnosť od decembrovej zmeny cestovného poriadku doplní aj svoje vnútroštátne spoje v Českej republike o nový priamy vlak spájajúci Prahu s Přerovskom a so Zlínskym krajom. Vlaky spoločnosti po novom pôjdu popoludní z Prahy do Přerova, Hulína, Otrokovíc a Starého Města u Uherského Hradiště a skoro ráno vyrazia na cestu späť.

Spoločnosť RegioJet, a. s. so sídlom v Bratislave bola založená v októbri 2010, má základné imanie 25 tis. eur a jej akcionárom je česká spoločnosť Student Agency, k. s. so sídlom v Brne.

RegioJet začal prevádzkovať osobnú vlakovú dopravu vo verejnom záujme na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno v marci 2012 na objednávku štátu. Na vlastné náklady prevádzkuje diaľkové vlaky na trase Bratislava - Žilina - Košice od polovice decembra 2014 a z Prahy cez Ostravu a Žilinu do Košíc od októbra 2014.

Od februára tohto roku zabezpečuje aj diaľkovú autobusovú linku Banská Bystrica - Nitra - Bratislava a plánuje medzinárodnú autobusovú linku z Bratislavy do Viedne.
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Erik Tomáš: Zrovnoprávnením predčasného dôchodku sme vyhoveli aj Európskej komisii

Erik Tomáš: Zrovnoprávnením predčasného dôchodku sme vyhoveli aj Európskej komisii

DNES - 11:46Ekonomické

Zrovnoprávnením výhodnejšieho predčasného dôchodku s tým klasickým sa vyhovelo zamestnávateľom, ako aj Európskej komisii.

Podľa analytikov NBS potraviny na Slovensku lacnejú, tento trend by mohol pokračovať

Podľa analytikov NBS potraviny na Slovensku lacnejú, tento trend by mohol pokračovať

VČERA - 14:45Ekonomické

Veľká časť potravín na Slovensku postupne lacnie.

Takáč s Huliakom podávajú trestné oznámenie pre lykožrúta

Takáč s Huliakom podávajú trestné oznámenie pre lykožrúta

VČERA - 11:31Ekonomické

Lykožrútová kalamita je dlhodobo neriešená situácia, tvrdia minister a poslanec.

Szijjártó: Energetická politika EÚ sa stala obeťou ideológie

Szijjártó: Energetická politika EÚ sa stala obeťou ideológie

17:36 13.05.2024Ekonomické

Úlohou štátu je zabezpečiť stabilné dodávky energií, vyhlásil v pondelok maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

SPPK zásadne odmieta zavedenie dane zo sladených nealkoholických nápojov

SPPK zásadne odmieta zavedenie dane zo sladených nealkoholických nápojov

15:34 13.05.2024Ekonomické

Na základe skúseností z iných krajín komora nepredpokladá pozitívny vplyv na zníženie obezity a zlepšenie životného štýlu obyvateľstva.