• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
15°Bratislava

Peter Sagan prišiel o súpera, hviezdny špurtér nejde na MS

  • 14:15 18.09.2015
  • BRATISLAVA
Peter Sagan prišiel o súpera, hviezdny špurtér nejde na MS

Britský šprintér Mark Cavendish nebude štartovať na blížiacich sa majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v americkom Richmonde.

Tridsaťročný víťaz 26 etáp na Tour de France má problémy s ramenom, zranil sa na nedávnych pretekoch Okolo Veľkej Británie, keď počas 6. etapy narazil do odparkovaného auta a spadol na zem. Rodák z ostrova Man síce neutrpel vážnejšie zranenia, ale nemôže dané miesto zaťažovať, čo ho vyradilo z plnohodnotného tréningu.

Odporúčame:

Sagan pôjde na svetovom šampionáte aj časovku družstiev


Okruh v Richmonde síce prednostne sedí viac klasikárskym špecialistom vrátane slovenského jazdca Petra Sagana, ale ak by prišlo na záverečný špurt pelotónu, Cavendish by bol určite veľkým favoritom na zisk dúhového dresu. "Je to pre nás veľká strata, Mark bol veľkou šancou na úspech. Nanešťastie, zranenie, ktoré utrpel na Okolo Veľkej Británie, je vážnejšie, než sme predpokladali. Prajeme mu všetko dobré v jeho zotavovaní," uviedol technický riaditeľ britského tímu Shane Sutton.

"Mám problém s akromioklavikulárnym kĺbom. Nič nie je zlomené, ale v mieste kĺbu nastal istý posun. Nepotrebujem operáciu, je to podobné zranenie, aké som mal vlani ja alebo Tom Boonen na pretekoch Paríž - Nice," uviedol Cavendish na nedávnej prezentácii premiérového podujatia v Abú Zabí, ktorého je oficiálnym ambasádorom.

Cavendish je svetovým šampiónom v pretekoch s hromadným štartom z MS 2011 v Kodani. Vedenie britského tímu síce ešte neuviedlo, kto nahradí slávneho šprintéra, ale informovalo, že namiesto unaveného Gerainta Thomasa sa predstaví Adam Yates.
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.