• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
10°Bratislava

Španieli ukázali hviezdy, ktoré nastúpia proti Slovákom

  • 14:58 28.08.2015
  • MADRID
Španieli ukázali hviezdy, ktoré nastúpia proti Slovákom

Útočník Diego Costa z FC Chelsea a stredopoliar Manchestru United Juan Mata sú pozoruhodnými navrátilcami do kádra španielskej futbalovej reprezentácie na stretnutia so Slovákmi (5. septembra o 20.45 h SELČ, Oviedo) a Macedónčanmi (9. októbra o 20.45 SELČ, Skopje) v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska.

Odporúčame:

Tréner Kozák nominoval na Španielsko a Ukrajinu aj Vitteka


Zaujímavým absentérom je Álvaro Morata

Kouč Španielov Vicente Del Bosque oznámil svoju 23-člennú nomináciu v piatok: sú v nej traja brankári, osem obrancov i stredopoliarov a štyria útočníci.

Mata absentoval v národnom tíme od vlaňajších MS v Brazílii. Dôveru dostal aj brankár David De Gea napriek tomu, že v Manchestri United ju momentálne skôr nemá rovnako ako ďalší gólman Sergio Rico v FC Sevilla. Zaujímavým absentérom je zranený zakončovateľ Álvaro Morata z Juventusu Turín, hlási denník AS.

"De Gea nie je jediným prípadom tohto typu a určite by bolo žiaduce, aby mal väčšiu aktuálnu zápasovú prax. Sme však iba na začiatku sezóny a on je fit, v tréningovom procese a pripravený nastúpiť. V tomto období naozaj nie je až natoľko podstatné, že niektorí futbalisti hrávajú pomenej," skonštatoval Del Bosque podľa denníka AS.

Španieli chcú eliminovať slovenskú prednosť

Zaujímavým absentérom je zranený zakončovateľ Álvaro Morata z Juventusu Turín. "Normálne trénuje, ale mesiac a pol bol mimo pre svalové zranenie a vzhľadom na náročnosť duelov sa nechceme unáhliť," vysvetlil Del Bosque.

Kouč Španielov si zaspomínal na októbrový žilinský duel, v ktorom hostia nečakane prehrali 1:2: "Predpokladám, že obraz hry teraz bude podobný. Mali sme niekoľko príležitostí strhnúť to na našu stranu, ale napokon sa to v záverečných sekundách podarilo domácim. Spätne si ešte lepšie uvedomujeme, ako by do našich plánov zapasovala aj remíza, neuhrali sme však ani tú a treba sa s tým vyrovnať. Slováci sú na čele tabuľky, ešte ani raz nezaváhali, darí sa im, majú dobré typy na protiútoky. Pre nás bude dôležité forsírovať ofenzívu a zároveň pozorne eliminovať ich spomenutú prednosť."

Nominácia futbalistov Španielska na stretnutia so Slovenskom a Macedónskom v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska:

Brankári: Iker Casillas (FC Porto / Portug.), David De Gea (Manchester United / Angl.), Sergio Rico (FC Sevilla)

Obrancovia: Juanfran (Atlético Madrid), Dani Carvajal (Real Madrid), César Azpilicueta (FC Chelsea / Angl.), Gerard Piqué (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Marc Bartra (FC Barcelona), Jordi Alba (FC Barcelona), Juan Bernat (Bayern Mníchov / Nem.)

Stredopoliari: Koke (Atlético Madrid), Sergio Busquets (FC Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal Londýn / Angl.), Cesc Fábregas (FC Chelsea / Angl.), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Isco (Real Madrid), David Silva (Manchester City / Angl.), Juan Mata (Manchester United / Angl.)

Útočníci: Paco Alcácer (FC Valencia), Diego Costa (FC Chelsea / Angl.), Vitolo (FC Sevilla), Pedro Rodríguez (FC Chelsea / Angl.)
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.