• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Slovan načrtol ciele v KHL, plánuje aj posilniť káder

  • 14:04 24.08.2015
  • BRATISLAVA
Slovan načrtol ciele v KHL, plánuje aj posilniť káder

Po rozpačitom závere minulého ročníka a turbulentnom lete, s novým trénerom aj kapitánom, vstúpi HC Slovan Bratislava v stredu 26. augusta duelom proti Admiralu Vladivostok (19.30 h) do svojej štvrtej sezóny v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

Odporúčame:

Štartuje KHL: Favoritmi bohaté kluby, Slovan začne doma


"Sme radi, že po hektických časoch sa nám podarilo udržať KHL v Bratislave, vedenie súťaže i nášho klubu odviedlo penzum práce. Vďaka patrí aj hráčom, ktorí dohrali minulú sezónu. V nasledujúcom ročníku by sme sa radi veľkým oblúkom vyhli problémom, ktoré poznačili ten uplynulý. Veríme, že táto sezóna bude pokojnejšia a vyrovnanejšia. Cieľom je postup do play-off," načrtol základné ambície "belasých" na pondelkovej tlačovej besede generálny manažér klubu Maroš Krajči.

"Belasí" prehrali v príprave iba dva zápasy

Fínskeho trénera Petriho Matikainena nahradil na lavičke tímu český odborník Miloš Říha. Skúsený 56-ročný kouč (nar. 6. decembra 1958) si pochvaľoval prístup hráčov v príprave, v rámci ktorej slovanisti zohrali desať zápasov a prehrali len dva.

"Hráči pracovali zodpovedne, na slovenské a české pomery až nadštandardne. V tomto smere som veľmi spokojný," poznamenal Říha, ktorý neformuloval ciele mužstva rovnako "odvážne" ako Krajči. "Chceme odvádzať poctivú prácu, aby si hráči po každom zápase mohli povedať, že dali do toho všetko. Očakávam zodpovedný prístup, ktorý presvedčí fanúšikov a tí budú naším šiestym aj siedmym hráčom."

Mnoho zmien v kádri a nový kapitán

V kádri Slovana nastalo mnoho zmien, čerstvou je odchod amerického útočníka Matta Murleyho, s ktorým sa klub dohodol na ukončení spolupráce. "Chceli sme udržať hráčov zo záveru minulej sezóny a doplniť ich ďalšími slovenskými hokejistami. Na 90 percent sa nám to podarilo. Stále máme priestor, aby sme mužstvo ešte posilnili. Radi by sme ešte priviedli ofenzívneho obrancu a útočníka," predznamenal Miloš Říha.

Kapitánske "céčko" po Milanovi Bartovičovi prebral jeho rovesník Tomáš Surový. "Trojuholík manažment, tréneri a kabína funguje výborne. Mančaft dobre pracuje a od prvého dňa všetci očakávame lepšie výsledky než v minulom ročníku. Prvých päť zápasov odohráme doma, čo bude napriek tlaku naša výhoda. Chceme dobre odštartovať, na sezónu sa už všetci v kabíne tešíme," povedal 33-ročný útočník Surový.

Vstupenky na domáce stretnutie Slovana sú po novom až v siedmich cenových kategóriách od 10 do 22 eur. Permanentkárov by mal mať klub na úrovni minulej sezóny (teraz 91 percent).
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.