• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
24°Bratislava

Letecké nešťastie otriaslo Slovenskom, politici kondolujú

  • 16:50 20.08.2015
  • BRATISLAVA
Letecké nešťastie otriaslo Slovenskom, politici kondolujú

Úprimnú sústrasť pozostalým obetí štvrtkového leteckého nešťastia pri obci Červený Kameň vyjadrili okrem prezidenta SR Andreja Kisku a predsedu vlády Roberta Fica aj predseda Siete Radoslav Procházka a strana SaS.

Súvisiace: Video: Pri Ilave sa zrazili dve lietadlá, zomrelo sedem ľudí Chronológia: Vybrané havárie lietadiel na Slovensku "Každý deň umierajú ľudia, ale takéto tragédie nám pripomínajú, aký je život krehký," uviedol prezident Andrej Kiska na svojom facebookovom profile. Dodal, že keď sa po operácii bedrového kĺbu prebral z narkózy, neveril, že sa stalo ďalšie letecké nešťastie. (VIAC O KISKOVEJ OPERÁCII TU)

PREČO ZNOVA? Keď som sa prebral z narkózy, neveril som, že sa na Slovensku stalo ďalšie letecké nešťastie.Každý deň umierajú ľudia, ale takéto tragédie nám pripomínajú, aký je život krehký.Česť ich pamiatke.

Posted by Andrej Kiska on 20. august 2015
Úprimnú sústrasť rodinám obetí vyjadril aj predseda vlády Robert Fico. "Oceňujem profesionalitu a nasadenie všetkých zložiek, ktoré sa podieľajú na záchranárskych prácach," dodal Fico. Predseda Siete Radoslav Procházka dúfa, že Slovensko si toto leto vyčerpalo letecké nehody na dlhé desaťročia dopredu. "Myslím si tiež, že tragédia týchto rozmerov si žiada vyhlásenie jednodňového štátneho smútku. Život to nikomu nevráti, ale spoločná pieta je na mieste," povedal. Štátny smútok vyhlasuje vláda. Podľa zákona ho môže vyhlásiť, ak udalosť vyvolá citový otras spoločnosti vyvolaný smrťou osôb, ktoré mali mimoriadny vplyv na verejný život, alebo na "vykonanie pietnej spomienky na osoby, ktoré tragicky zahynuli na území Slovenskej republiky alebo mimo územia Slovenskej republiky a ich smrť otriasla celou spoločnosťou".

Úprimnú sústrasť pozostalým obetí leteckého nešťastia na Považí.Vyhlásenie štátneho smútku život nikomu nevráti, ale myslím si, že pri takejto tragédii je deň spoločnej piety na mieste.

Posted by Rado Procházka on 20. august 2015
Strana SaS verí, že podobná strašná udalosť sa už nebude opakovať. "Je to v prvom rade nešťastie rodín siedmich obetí," uviedli liberáli. Pri dopravnej nehode dvoch dopravných lietadiel typu L-410 pri obci Červený Kameň v okrese Ilava zomrelo sedem ľudí a päť sa zranilo. V lietadlách bolo spolu 38 ľudí. Viezli parašutistov, ktorí nacvičovali hromadný zoskok na víkendový letecký deň. Jedno z lietadiel bolo údajne preťažené, preto vo vzduchu kleslo. Stroje sa zrazili vo výške približne 1500 metrov. (VIAC O LETECKOM NEĎŤASTÍ NÁJDETE TU.)
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove

Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove

DNES - 15:11Domáce

Bratislavská polícia vyšetruje krádež na výstave v dome kultúry v bratislavskom Ružinove. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Prieskum: Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

Prieskum: Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

DNES - 13:52Domáce

Voľby do Národnej rady (NR) SR by v apríli vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,1 percenta hlasov.

Erik Tomáš: Prezidentskými voľbami sa nezmenili pomery v parlamente

Erik Tomáš: Prezidentskými voľbami sa nezmenili pomery v parlamente

DNES - 13:10Domáce

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Pre vyťahovanie kamiónu bude dočasne uzavretá cesta v okrese Trebišov

Pre vyťahovanie kamiónu bude dočasne uzavretá cesta v okrese Trebišov

DNES - 12:06Domáce

Polícia upozorňuje motoristickú verejnosť na dočasnú úplnú uzáveru cesty I/79 v okrese Trebišov v úseku Veľaty - Luhyňa - Čerhov, ku ktorej dôjde v nedeľu od 14.00 h.

Sergej Kozlík: Pre malé krajiny sú blokovacie práva v EÚ mimoriadne dôležité

Sergej Kozlík: Pre malé krajiny sú blokovacie práva v EÚ mimoriadne dôležité

DNES - 9:04Domáce

Slovenské ministerstvá a inštitúcie zväčša nemajú kapacitu ovplyvňovať priebeh tvorby nových rozhodnutí Európskej únie (EÚ) a vystupujú viac-menej ako štatisti.