• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
15°Bratislava

Hviezda Legie Duda nedohral zápas, na EL by mal byť fit

  • 16:18 17.08.2015
  • VARŠAVA
Hviezda Legie Duda nedohral zápas, na EL by mal byť fit

Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda nedohral sobotné stretnutie piateho kola najvyššej poľskej súťaže na pôde Piastu Gliwice, v ktorom jeho Legia Varšava prehrala 1:2.

Musia preskúmať príčinu zranenia

Dvadsaťročný ofenzívny stredopoliar nútene striedal už v 32. minúte, keď si v jednom zo súbojov s protihráčom zranil členok. Na trávniku ho vymenil Aleksandar Prijovič. Varšavčania po zápase nepoznali vážnosť zdravotnej indispozície sninského rodáka, no tréner "vojakov" Henning Berg nemal veľké obavy.

"Chceli sme ho šetriť a dúfame, že nám bude k dispozícii vo štvrtkovom dueli Európskej ligy s ukrajinskou Zariou Luhansk. Ešte však potrebujeme čas, aby sme vedeli viac," citoval Berga server eurosport.onet.pl. "Zo záznamu musíme preskúmať príčinu zranenia a presne diagnostikovať, ku akému poškodeniu došlo," napísal na svojom twitterovom účte lekár Legie Maciej Tabiszweski.

Prestup nechce siliť

Ondrej Duda v rozhovore pre denník Polska Times prehovoril o svojom potenciálnom odchode do talianskeho Interu Miláno, ktorý chvíľu vyzeral na spadnutie. "Prestup môže prísť kedykoľvek, ale nič nebudem siliť, pretože vo Varšave sa cítim naozaj skvelo. Viem, že boli ponuky aj z Anglicka, Nemecka či Talianska. O špecifickej destinácii som však začal rozmýšľať, až keď presun do Interu nabral reálne kontúry. Vyvoláva to tiež otázky, lebo futbal je dnes biznisom a záujemcovia núkajú vysoké sumy. Som natoľko dobrý, že čiastku splatím? Na druhej strane by som bol rád, keby za mňa Legia zinkasovala čo najviac," prezradil bývalý hráč MFK Košice.

Dudu v úvodnom stretnutí tretieho predkola Európskej ligy 2015/2016 na pôde albánskeho FK Kukësi trafil do hlavy predmet hodený zo sektoru domácich: "Lietali po nás fľaše, kamene, zapaľovače. Nebolo to najbezpečnejšie prostredie. Našťastie, zasiahli ma iba do hlavy, mohlo to dopadnúť omnoho horšie. Ak by ma trafili do inej časti tela, už som nikdy nemusel hrať futbal. Dovtedy som nič také nezažil, určite si to zapamätám do konca kariéry."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.