• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
16°Bratislava

Platini má súpera, Čchung Mong-jun chce byť šéfom FIFA

  • 12:19 17.08.2015
  • PARÍŽ
Platini má súpera, Čchung Mong-jun chce byť šéfom FIFA

Čchung Mong-jun bude kandidovať na prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a v prípade zvolenia pomôže napraviť pošramotenú povesť organizácie.

VŠETKO O KORUPČNOM ŠKANDÁLE FIFA

"Je mojím privilégiom a cťou oznámiť, že sa budem uchádzať o pozíciu lídra FIFA. Jediný dôvod, prečo sa z nej stala skorumpovaná organizácia, je ten, že vo vedení boli počas 40 rokov rovnakí ľudia so svojimi kumpánmi. Absolútna moc totálne korumpuje. Bolelo ma vidieť na vlastné oči bučanie fanúšikov na prezidenta FIFA na štadiónoch po celom svete. V roku 2011, keď európsky športový magazín vykonal prieskum na otázku: 'Čo si myslíte o prezidentovi FIFA Josephovi Blatterovi?', 95 percent opýtaných povedalo, že ničí futbal," povedal Kórejčan na pondelkovej tlačovej besede vo francúzskej metropole Paríž.

Prezident FIFA musí byť krízový manažér a reformátor

Súčasný šéf riadiaceho orgánu svetového futbalu Sepp Blatter štyri dni po májovom znovuzvolení do piateho mandátu rezignoval na funkciu pod tlakom korupčného škandálu. Švajčiar sedí na prezidentskej stoličke nepretržite od roku 1998. Predčasné voľby sa uskutočnia 26. februára 2016.

"Za týchto okolností, prezident FIFA musí byť krízový manažér a reformátor. Musí byť viac než len hlava technického oddelenia. Po dekádach rozširujúceho sa kruhu korupcie FIFA potrebuje lídra, čo dokáže priniesť späť zdravý rozum, transparentnosť a zodpovednosť," dodal Čchung Mong-jun.

Šesťdesiattriročný Kórejčan, ktorý je čestným viceprezidentom FIFA, prisľúbil veľké reformy. Jeho veľkým súperom bude aktuálny šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini, Francúza považuje odborná verejnosť za favorita.

Odporúčame:

Platiniho chceli údajne zdiskreditovať, UEFA podala sťažnosť

Blatter sa posťažoval, že Platini ho posielal do väzenia

Platini chce byť šéfom FIFA, podporu už má od anglickej FA

Putin by dal Blatterovi Nobelovu cenu, obvineniam neverí

Blattera zasypali bankovky, jeho nástupcu zvolia vo februári

FIFA má vzkriesiť významná osobnosť, spomína sa Kofi Annan


Do volieb by sa mohol zapojiť aj jordánsky princ

"Michel bol vynikajúcim futbalistom. Dvakrát som s ním hral golf, ale jeho švih nie je bohvieaký. Má šťastie, že si za profesiu vybral futbal namiesto golfu," uviedol ďalej Čchung Mong-jun. Ten následne skritizoval Francúza, že mal dlhé roky s Blatterom vzťah ako otec a syn alebo mentor a študent.

Uchádzači o kreslo na čele FIFA majú čas na oznámenie kandidatúry do 26. októbra 2015. Prezidenta následne o štyri mesiace zvolia členovia 209 národných federácií. Do volieb by sa mohol okrem Platiniho a Čchung Mong-juna zapojiť aj jordánsky princ Ali bin Al-Husejn, ktorý v májovom boji neuspel proti Blatterovi.

Prihlášku plánuje podať aj líder Libérijskej futbalovej asociácie (LFA) Musa Bility. Čchung Mong-jun, niekdajší reprezentant v jazdectve a behu na lyžiach a bývalý prezident Kórejskej futbalovej asociácie (KFA), vlani neuspel vo voľbách primátora hlavného mesta Soul.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.