• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
16°Bratislava

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015 už túto sobotu v Nízkych Tatrách

  • 13:26 13.08.2015
  • BRATISLAVA
ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015 už túto sobotu v Nízkych Tatrách

Prestížna séria najvýznamnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku, ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015, sa predstaví už najbližšiu sobotu v nádhernej prírode Nízkych Tatier v okolí Kráľovej Hole. ŠKODA Horal MTB Maratón je piatym podujatím tohtoročnej série a ponúkne na výber päť rôzne dlhých a náročných tratí. Každý účastník získa štartovný balíček s cyklo ponožkami ŠKODA a možnosť vyhrať v tombole skvelý originálny horský bicykel ŠKODA. Prvé preteky štartujú v sobotu 15. augusta už o 7:00 hod.

ŠKODA BIKE OPEN TOUR odštartuje v Nízkych Tatrách poslednú tretinu tohtoročnej série najvýznamnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku. ŠKODA Horal MTB maratón je už 16. ročníkom vysokohorského cyklomaratónu v oblasti Kráľovohoľských Nízkych Tatier. Po štyroch pretekoch série je stále na čele minuloročný celkový víťaz a tvár tohtoročnej série Karel Hartl. Na posledných pretekoch v Stupave však po prvýkrát v tomto roku našiel premožiteľa a obsadil druhé miesto.

"Ani horúce letné dni neodradili davy cyklistických nadšencov na posledných pretekoch v Stupave. Práve naopak, cyklomaratón ponúkol výnimočné zážitky aj v týchto náročných podmienkach. Som presvedčený, že ani v Nízkych Tatrách tomu nebude inak a máme sa na čo tešiť aj na jednom z najkrajších podujatí série pod úpätím majestátnej Kráľovej Hole. Všetkých srdečne pozývam, zoberte celú rodinu a príďte s nami zažiť výnimočnú sobotu v krásnej prírode," hovorí Ing. Karel Sklenář, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

ŠKODA Horal MTB maratón je piatym podujatím série ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015. Účastníci si môžu vybrať z piatich trás - od tých najnáročnejších po trasy určené pre rodiny. Najdlhšia a najťažšia trasa s príznačným názvom HORAL Krejzi je dlhá 115 kilometrov s celkovým prevýšením 4 100 metrov. Najkratšia trasa HORAL Dejzi s dĺžkou 17 kilometrov je určená výhradne pre rodinné tímy. Pripravený je tradične aj bohatý sprievodný program pre celú rodinu. Každý účastník získa štartovný balíček s cyklo ponožkami ŠKODA a možnosť vyhrať v tombole originálny MTB bicykel ŠKODA.

Tvárou ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015 je Karel Hartl, minuloročný celkový víťaz série. Za volantom nového modelu ŠKODA Fabia Combi reprezentuje značku ŠKODA a celú tohtoročnú sériu. Oficiálnym garantom série je Slovenský zväz cyklistiky a projekt podporil aj dvojnásobný majster sveta v časovke Peter Velits. Bližšie informácie nájdu fanúšikovia horskej cyklistiky na stránke www.skoda-bike-open-tour.sk, prostredníctvom ktorej sa môžu na preteky série registrovať.

Cyklistika je jedným z pilierov sponzoringovej stratégie spoločnosti ŠKODA AUTO. Okrem iného je už od roku 2004 oficiálnym partnerom, dodávateľom oficiálneho vozidla a oficiálnym partnerom bieleho dresu legendárnej Tour de France. Od roku 2015 ŠKODA mení partnerstvo bieleho dresu za partnerstvo prestížneho zeleného dresu. Novým oficiálnym partnerom zeleného dresu pre najlepších špurtérov bude od tohto roku aj na pretekoch okolo Španielska La Vuelta, ktoré podporuje od roku 2011.

ŠKODA AUTO je aktívna v podpore cyklistiky aj na národnej úrovni. Na Slovensku je partnerom prestížnych cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Okrem toho je partnerom najväčšej cyklistickej charitatívnej akcie na Slovensku - Cez Slovensko na bicykli za 5 dní. Spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko je zároveň už šiesty rok hrdým partnerom Petra Velitsa, trojnásobného majstra sveta v časovke družstiev a jedného z najúspešnejších cyklistov v histórii Slovenska.

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015
Kalendár podujatí
18.4.2015 - ŠKODA Svätojurský MTB maratón
16.5.2015 - ŠKODA Maratón Marikovskou dolinou
20.6.2015 - AUTHOR ŠKODA Bikemaratón Súľovské skaly
25.7.2015 - ŠKODA STUPAVA TROPHY
15.8.2015 - ŠKODA Horal MTB maratón
5.9.2015 - ŠKODA Slovenský raj
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.