• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
24°Bratislava

Trnava držala postupovú nádej, po remíze ide ďalej PAOK

  • 22:34 06.08.2015
  • ZLATÉ MORAVCE
Trnava držala postupovú nádej, po remíze ide ďalej PAOK

FC Spartak Trnava remizoval vo štvrtkovom odvetnom stretnutí 3. predkola Európskej ligy 2015/2016 na štadióne FC ViOn v Zlatých Moravciach s gréckym futbalovým klubom PAOK Solún 1:1.

Keďže úvodný zápas sa skončil najtesnejším víťazstvom Grékov 1:0, do play-off o postup do skupinovej fázy EL sa pozrú oni. Súpera v nasledujúcej časti im prisúdi piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Odporúčame:

Slovan remizoval s Krasnodarom, hetrikom zahviezdil Vittek

Zázrak Žiliny na Ukrajine, postup prišiel v poslednej chvíli


I. polčas

Bližšie k otvoreniu skóre mali hostia s Róbertom Makom na hrote. Práve slovenský reprezentant bol v 11. min po vysunutí od Dimitrisa Pelkasa na konci rýchleho gréckeho protiútoku, ale po obídení domáceho brankára Ľuboša Kamenára trafil z ťažkého uhla iba bočnú sieť. O chvíľu po nedorozumení "andelov" vo vlastnej päťke PAOK dosiahol gól, ten však neplatil pre ofsajd. Krv v žilách Juhoeurópanov rozprúdila 33. min, keď hlavný rozhodca Tobias Welz z Nemecka odpískal po faule gólmana Robina Olsena pokutový kop, ktorý s prehľadom premenil kapitán domácich Erik Sabo. PAOK mohol onedlho vyrovnať, no prudká dorážka skončila na hlave Solúnčana kľačiaceho pred trnavskou bránkou.

II. polčas

Mužstvo pod trénerským vedením Igora Tudora odmietlo úvahy o predĺžení už tri minúty po zmene strán. Center z ľavého krídla hlavičkou zužitkoval nestrážený pravý obranca Dimitris Konstantinidis. V 54. min sa zopakoval osobný súboj Róbert Mak - Ľuboš Kamenár a opäť z neho vyšiel úspešne strážca troch žrdí Spartaka. Situácia nastala takmer identicky ako v prvom polčase: Pelkas vysunul Maka za defenzívnu líniu zverencov Juraja Jarábka. Po hodine hry išla tečovaná strela z kopačky Erika Saba len tesne vedľa žrde. V 67. min videl za prehrešok pri prerušenom dianí červenú kartu hosťujúci stopér Giannis Skondras. Druhý trnavský gól nepridal ani Martin Mikovič, jeho prudkú strelu zblokovali.

FC Spartak Trnava (SR) - PAOK Solún (Gréc.) 1:1 (1:0) - prvý zápas 0:1, do play-off EL postúpil PAOK - hralo sa v Zlatých Moravciach

Góly: 35. E. Sabo (z pok. kopu) - 48. Konstantinidis, ŽK: 15. Greššák, 45.+ Halilovič, 70. Martin Tóth, 83. E. Sabo - 19. Tzavellas, 24. Pelkas, 33. Olsen, ČK: 67. Skondras (PAOK), rozhodoval: Tobias Welz (Nem.), 3555 divákov

Zostavy:
FC Spartak Trnava: Kamenár - Janečka, Bortel, Miloš Nikolič, Martin Tóth - Greššák, E. Sabo, Casado (79. Baéz), Mikovič - Halilovič (79. Mikinič), J. Vojtuš (62. Harba)
PAOK Solún: Olsen - Konstantinidis, Skondras, Ricardo Costa, Tzavellas - Mystakidis (57. Koulouris, 69. Pouggouras), Tziolis, Kace (81. Savvidis), Korovesis - Pelkas - Mak

Hlasy (zdroj: RTVS):
Juraj Jarábek (tréner Trnavy): "Musím uznať, že postúpil lepší tím. PAOK je veľkým klubom a má svoju kvalitu, ja nemôžem chlapcom nič vyčítať. Bili sa statočne, šanca tam priebežne bola. Škoda rýchleho gólu v našej sieti v druhom polčase. Myslím si, že bol z kategórie lacných, ale zároveň treba skonštatovať, že hostia mali iné výborné príležitosti. Mrzí nás toto vyradenie, ale musíme sa dať čo najskôr dokopy a koncentrovať sa na ligu."

Róbert Mak (útočník PAOK Solún): "Mrzia nás tri - štyri zahodené vyložené šance, ale celkovo sme zahrali veľmi dobre, ustáli sme to aj v početnej nevýhode. Najmä sme však strelili gól, vďaka ktorému ideme ďalej. Práve postup je tým najdôležitejším."

Erik Sabo (stredopoliar a strelec gólu Trnavy): "Išiel som po lopte, brankár ju chytil do ruky a potom ma kopol. Bola to zaslúžená penalta. Neviem, prečo to urobil. Celkovo sme začali celkom dobre a oni si neutvárali šance. Dali sme gól, všetko sa vyvíjalo, ako sme chceli. Do druhého polčasu sme však vstúpili zle, inkasovali sme a potom to už bolo ťažké. Nepodarilo sa nám ani len strhnúť víťazstvo na našu stranu."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.