• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Hip-Hopová legenda M.O.P. na Slovensku

  • 11:58 13.07.2015
  • Bratislava
Hip-Hopová legenda M.O.P. na Slovensku

Hip - Hop festival THE LEGITS BLAST len pred pár dňami zverejnil meno tohtoročného domáceho headlinera, ktorým bude slovenská hviezda KONTRAFAKT. Vzápätí prináša v spolupráci s FunFónom, generálnym partnerom festivalu, pre Hip – Hopových fajnšmekrov ďalšiu výbornú správu – meno zahraničnej hviezdy! Zlatým klincom programu bude tento rok americká formácia M.O.P. (Mash Out Posse), ktorá vystúpi na FunFón Open Air Stagei v sobotu 25. júla ako hlavná hviezda The Legits Blast Concertu.

LORDS OF THE UNDERGROUND POČAS THE LEGITS BLAST CONCERTU 2014 Foto: VLADIMÍR LORINC
V Banskej Bystrici zaznejú hity Ante Up a Cold As Ice
Len pár dní po zverejnení mena hlavnej domácej hviezdy, ktorou je KONTRAFAKT festival THE LEGITS BLAST opäť poteší Hip-Hop komunitu svojich fanúšikov. Tento rok totiž zahviezdi v úlohe zahraničného headlinera brooklynská formácia M.O.P. (akronym pre Mash Out Posse). Formáciu tvorí dvojica raperov z Brooklynu Lil’ Fame a Billy Danze, ktorá debutovala v roku 1993 prostredníctvom singla How About Some Hardcore? a o rok neskôr sa objavila na soundtracku k filmu House Party 3. Svoje postavenie na scéne si upevnili releasmi albumov To the Death (1994) a Firing Squad (1996), produkovanými DJ Premierom a Lil’ Fameom. Nasledoval album First Family 4 Life (1998), na ktorom hosťovali mená ako Guru, Treach (Naughty by Nature) a Jay-Z. Skutočnú slávu však získali až po vydaní štvrtého albumu Warriorz (2000), ktorý obsahoval notoricky známy singel Ante Up – v jeho remixe hosťuje aj známy raper Busta Rhymes - a ďalšiu hitovú skladbu Cold As Ice. Obe piesne sa v spomínanom roku umiestnili v Top 10 UK Singles rebríčkoch a rezonujú až dodnes. Neskôr formácia vydala albumy Foundation (2009), Sparta (2011), Street Certified EP (2014) a v súčasnosti pripravuje ďalší album, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta už čoskoro.

Foto: SOUL FOR SHOW 2015Festival bude hostiť účastníkov zo 70tich krajín sveta
Okrem The Legits Blast Concertu festival prinesie týždeň plný bohatého programu na čele s prestížnymi tanečnými battlami a exhibíciami. Na podujatí sa už šiesty rok po sebe stretnú najuznávanejší majstri breaku, takzvaní bboys a bgirls, z celého sveta. Organizátori vlani zaznamenali súťažiacich a návštevníkov zo 64 krajín a tento rok očakávajú nárast o ďalších šesť! Slovensko sa tak na týždeň stane doslova dejiskom toho najprestížnejšieho, čo sa vo svete breakingu aktuálne deje. Asi najväčším lákadlom v programe je dlho očakávané svetové finále breakového súboja OUTBREAK EUROPE, v ktorom si každoročne merajú sily tí najlepší slovenskí bboys a bgirls s najlepšími breakermi zo zahraničia.
BBOY KOSTO (RUSKO) CYPHER KING VÍŤAZ NA OUTBREAK EUROPE 2014 Foto: VLADIMÍR LORINC
Program festivalu však okrem toho tvorí ďalších 7 hlavných podujatí. Medzi nimi i 5 dňový workshop summer camp Catch The Flava vedený celosvetovo uznávanými tanečníkmi. O absolútnom víťazovi spomedzi víťazov tanečných battlov jednotlivcov rozhodne celosvetový breaking mega-projekt Undisputed. Najlepší českí a slovenskí bboys sa proti sebe postavia v tanečnej aréne prestížneho projektu Red Bull BC One CZ/SK Cypher.



Program vyvrcholí vystúpením už spomínaných headlinerov KONTRAFAKT a M.O.P. Ako ich predskokani sa predstavia slovenskí Špeker a Boco a Krok Spet. O hudobný support sa postará celá plejáda svetových DJských es. Z USA pricestujú DJ Lean Rock, DJ Fleg a DJ Felix, zástupca britskej scény DJ Renegade, DJ Scream z Ukrajiny, DJ Smirnoff z Ruska a z Poľska DJ Plash a funková kapela FLUE. Hip-Hop atmosféru na stagei posilnia počas celého večera speakeri Osťo (SR), Lil Pablo (SR) a holandský hypeman Mario Bee.
Návštevníci sobotného večera si užijú aj breakové exhibície: uznávaných majstrov umenia breakingu - bboy Yarko (Poľsko), bboy Roxrite (US), bboy Menno (NL), bboy Ata (FI), bboy Lego (US) a bboy Kid David (US) známy ako jeden z najinovatívnejších a najinšpiratívnejších tanečníkov na svete. Úspech dosiahol aj v Hollywoode ako postava Chad vo filme Step Up All In (2014) a okrem iného spolupracoval s menami ako Chris Brown či Justin Bieber.
Týždeň plný tanca a Hip-Hopu uzavrie veľké nedeľné tanečné finále s názvom REP YOUR COUNTRY – unikátne svetové finále národných tímov v breaku.

The Legits Blast Festival prináša generálny partner FunFón. Vstupenky sú exkluzívne v predaji na Predpredaj.sk

Návštevníci si môžu zakúpiť:

Celofestivalový lístok, 19. - 26. júl: 240 €
Catch The Flava, HLM Anniversary, 3x3 Basket, Outbreak Europe, Undisputed, Red Bull BC One CZ/SK Cypher, The Legits Blast Concert, Rep Your Country.
Lístok zahŕňa workshopy Catch The Flava a vstupné na všetky projekty a afterparty festivalu.

Piatok a sobota, (dvojdňový lístok na hlavné dni festivalu), 24. - 25. júl: 38 € (na mieste: 41 €)
3x3 Basket, Outbreak Europe & Undisputed kvalifikácia, Red Bull BC One CZ/SK Cypher , The Legits Blast Concert, Rep Your Country

Sobota (hlavný deň festivalu), 25. júl: 27 € (na mieste 30 €)
3x3 Basket, Outbreak Europe & Undisputed finále, Red Bull BC One CZ/SK Cypher , The Legits Blast Concert, Rep Your Country

Sobota večer (od 20.00 hod.), 25. júl: 18 € (na mieste: 25 €)
Red Bull BC One CZ/SK Cypher + The Legits Blast Concert a Afterparty

Viac info:
www.thelegitsblast.com
www.facebook.com/thelegitsblast
www.facebook.com/events/940812275980921/
Instagram: @thelegitsblast #thelegitsblast
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.