• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 1.5.2024Dnes je Sviatok práce
12°Bratislava

Pri rekonštrukcii detskej izby nezabudnite na detaily

  • 13:35 08.07.2015
  • BRATISLAVA
Pri rekonštrukcii detskej izby nezabudnite na detaily

Leto je ideálne obdobie na rekonštrukciu detskej izby. Deti sú v tábore či u starých rodičov a rodičia sa tak môžu naplno pustiť do vynovenia kráľovstva svojich ratolestí. Prinášame niekoľko tipov, ktoré sa vám môžu hodiť.

Spýtajte sa ich na názor
Ak ste si zvolili cestu prekvapenia, nie je na tom nič zlé. Napriek tomu by ste svoje plány s dieťaťom mali nenápadne prediskutovať. Oplatí sa prediskutovať a premyslieť aj praktické veci – napríklad či dieťa radšej číta v posteli alebo v kresle, či mu do izby chcete umiestniť počítač alebo potrebuje dostatok priestoru na cvičenie. Oplatí sa zamyslieť aj nad tým, ako vyriešiť prípadné návštevy kamarátov – matrac na zemi samozrejme stačí, k dispozícii sú však napríklad aj rozťahovacie poschodové postele.

Ako začať?
Plánovaním. Premyslite si, ako a kde bude zapojený počítač. "Ak rekonštruujete celý byt a môžete sa rozhodnúť, ako zapojiť internet, najlepším systémom pripojenia na internet je štruktúrovaná kabeláž. Neznamená to však, že do detskej izby musíte umiestniť dátovú zásuvku," hovorí Peter Dzurko zo spoločnosti Schneider Electric. Internetové pripojenie v detskej izbe dostatočne pokryje vhodne zvolený Wi-Fi router. "Odporúčame tiež sa poriadne zamyslieť nad osvetlením. Veľa detských izieb má nevhodne umiestnené, či zle namierené svietidlá. Mladým študentom sa potom pri učení príliš namáhajú oči," hovorí odborník. Ideálne osvetlenie detskej izby podľa neho spočíva je v centrálnom rozptýlenom osvetlení, bodovom osvetlení pracovného stolu, a bodovom osvetlení miesta na čítanie. "Dnešné deti majú v izbách často veľa elektroniky. Je preto nevyhnutné pri plánovaní brať úvahy aj umiestnenie zásuviek," dodáva Peter Dzurko, odborník zo spoločnosti Schneider Electric.

Domov robia detaily
Jedna vec je vkusný nábytok, druhá doplnky. Na trhu dnes nájdeme doplnky, ktoré dokážu povzbudiť kreativitu dieťaťa a umožnia mu pripraviť si izbu podľa seba. Môžu to byť rámy, do ktorých si deti môžu zarámovať obľúbené obrázky podľa vlastného výberu, alebo nálepky na steny, ktoré spolu pôjdete vybrať, alebo si ich vyrobíte. "Vynikajúcim osobným detailom sa môže stať napríklad aj taká samozrejmá vec ako vypínač – Merten Creativ predstavuje dokonalý priestor na vyjadrenie vlastného názoru, vtipu, či citátu," hovorí Peter Dzurko. Jednoduchou zmenou pozadia zmeníte vzhľad a štýl vypínača vždy, keď vás ten starý omrzí alebo jeho dizajn vyjde z módy. Merten Creativ je preto vhodnou voľbou najmä do miestností, ktoré často prerábate alebo v nich meníte doplnky.

Schneider Electric
Spoločnosť pôsobí ako globálny špecialista na energetický manažment vo viac než 100 krajinách sveta. Schneider Electric ponúka integrované riešenia naprieč trhovými segmentmi vrátane vedúcej pozície v Obslužných programoch & infraštruktúre, Priemysle & Strojnej výrobe, Nebytovom stavebníctve, Dátových centrách & sieťach a v Rezidenčnej sfére. Pri zameraní sa na to, aby energia bola bezpečná, spoľahlivá, efektívna, produktívna a zelená, viac ako 170 000 zamestnancov spoločnosti dosiahlo v roku 2014 tržbu 25 miliárd eur, a to prostredníctvom aktívneho záväzku pomáhať jednotlivcom a organizáciám, aby vyťažili čo najviac zo svojej energie. www.schneider-electric.com
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.