• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
10°Bratislava

Brankár Čech prestúpil do Arsenalu, sumu kluby nezverejnili

  • 19:37 29.06.2015
  • LONDÝN
Brankár Čech prestúpil do Arsenalu, sumu kluby nezverejnili

Futbalový brankár Petr Čech sa definitívne stal hráčom Arsenalu Londýn.

Tridsaťtriročný gólman po 11 rokoch opustil iný londýnsky klub FC Chelsea, kde v uplynulej sezóne po príchode Thibauta Courtoisa stratil miesto v základnej zostave. Arsenal oznámil prestup v pondelok, transferovú čiastku za českého reprezentanta kluby nezverejnili. Britské médiá však hovoria o sume okolo 11 miliónov libier.

Odporúčame:

Slovan získal výraznú posilu do brány, dohodol sa s Muchom

Ronaldo ukončil mlčanlivosť, v Reale Madrid je spokojný

Duda poprel, že je presvedčený o prestupe do Interu Miláno


Za Chelsea chytal od roku 2004

Čech odchytal vo vlaňajšom ročníku len 16 stretnutí vo všetkých súťažiach. Rodák z Plzne vyhral s Chelsea štyri majstrovské tituly, štyrikrát sa tešil aj v národnom pohári FA Cupe, trikrát v Ligovom pohári, na konte má aj triumf v Lige majstrov či Európskej lige. Do Chelsea prišiel v roku 2004 z francúzskeho Rennes.

Český gólman by mohol v novom drese debutovať 2. augusta v zápase národného Superpohára Community Shield práve proti Chelsea.

"Mám rovnaké odhodlanie, motiváciu a hlad po úspechoch ako na začiatku kariéry. Milujem výzvy, ktoré vytvárajú hráči najvyššej úrovne v Premier League. Keď sa so mnou zhováral tréner Arséne Wenger o ambíciách klubu a ako ma videl vo svojich plánoch, rozhodnutie bolo jasné," povedal Čech, ktorého konkurentmi medzi tromi žrďami v novom pôsobisku budú Kolumbijčan David Ospina a Poliak Wojciech Szczesny.

Wenger Čecha vždy obdivoval

"Počas vysedávania na lavičke som mal šancu mentálne si oddýchnuť a nabrať čerstvosť. Uvedomil som si, že ako veľmi ma baví hrať futbal na najvyššej úrovni. Preto som oslovil majiteľa klubu Abramoviča a porozprávali sme sa o tom, že by som rád zostal v Premier League. Ďakujem mu z celého srdca, že ma v tejto veci podporil," dodal Čech.

Chelsea prišla v krátkom časovom období už o tretieho skúseného hráča, český reprezentant sa pobral z tímu po odchode Franka Lamparda a Didiera Drogbu.

"Petr Čech je hráč, ktorého som vždy obdivoval a som rád, že je súčasťou nášho klubu. Vo svojej kariére dokázal, že je jedným z najlepších brankárov na svete a bude pre nás obrovskou posilou," dodal Wenger.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.