• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
14°Bratislava

Bronzový medailista Tankó vďačí za všetko tútorovi Kovácsovi

  • 8:51 26.06.2015
  • BAKU
Bronzový medailista Tankó vďačí za všetko tútorovi Kovácsovi

Za bronzovou medailou Viliama Tankóa na európskych hrách v Baku sa odohráva zaujímavý životný príbeh ešte len 20-ročného boxera KO Box Clubu Galanta. So športom medzi povrazmi začínal ako 8-ročný v Tomášikove neďaleko Galanty. Jeho prvým trénerom bol Ladislav Karácsony.

"Dal mi dobré základy a boxoval som tam osem rokov. Do špičky nám však chýbalo veľa, preto som prestúpil do Galanty k Tomášovi ´Kidovi´ Kovácsovi. Jemu patrí veľká vďaka za všetko, čo pre mňa urobil. Veľmi si ho vážim, je ako môj druhý otec," povedal Tankó.

Obrazom:

Slovenský boxer z chatrče si z Baku odnáša bronzovú medailu


Tankó myslí na vysokú školu

Od roku 2011 mal v Galante utvorené veľmi dobré podmienky na šport, ale myslel aj ďalej ako len na zdolanie protivníka v ringu. Kvalitné dvojfázové tréningy striedala škola, kde mal individuálny študijný plán.

"Teraz som maturitou ukončil strednú školu a uvažujem aj nad tým, čo bude ďalej. V septembri sa pokúsim dostať na policajnú školu. Chcem to skúsiť a spraviť pre to všetko. Život sa nezačína a nekončí v telocvični, musím myslieť aj na budúcnosť. Čo ak príde zranenie, čo potom?" naznačil bronzový medailista z Baku v kategórii do 52 kg v skratke svoje nešportové ciele.

VŠETKO O EURÓPSKYCH HRÁCH V BAKU

Tankó sa musel už v detskom veku boriť s problémami, ktoré jeho rovesníci nepoznali. Týkali sa bývania. "Rodičia sa rozviedli, keď som mal 14 rokov. Neférovo - podvodom sme prišli o rodinný dom. Potom sme dostali od starostu našej obce do prenájmu dom neďaleko smetiska. O kvalitných podmienkach na život sa nedalo hovoriť, ale v núdzi to pomohlo. Po dvoch rokoch sa nám odtiaľ podarilo odísť do pekného, ale jednoizbového bytu. Dnes už máme tri izby v Čiernom Brode a podmienky oveľa lepšie," zaspomínal si Tankó.

Boxerov najbližší sen sú olympijské hry

Zdôraznil, že bez podpory a pomoci trénera Tomáša "Kida" Kovácsa by to nešlo. Pomohol mu aj iným spôsobom. "Ako dieťa som mal úraz v škole, vybil som si predný zub. Dal som si to spraviť, ale po roku boxovania sa mi to zničilo. Nemal som peniaze na nový zub, ale od trénera som dostal na osemnáste narodeniny zubný implantát. Ďakujem mu za to veľmi pekne," vysvetlil Tankó.

Svoju boxerskú budúcnosť vidí na olympijských hrách a možno o niečo neskôr aj v profesionálnom ringu. "Najprv sa chcem dostať na olympijské hry, ostatné je zatiaľ ďaleko. Veľmi rád by som však dostal z boxu, čo sa bude dať. Je to môj život," dodal Tankó.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.