• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
21°Bratislava

Video: Barcelone patrí Kráľovský pohár, živí nádej na treble

  • 10:56 31.05.2015
  • BARCELONA
Video: Barcelone patrí Kráľovský pohár, živí nádej na treble

Po zisku majstrovského titulu sa futbalisti FC Barcelona tešia aj z triumfu v španielskom Kráľovskom pohári (Copa del Rey). V sobotňajšom finále na domovskom Camp Nou zdolali Atheltic Bilbao 3:1.

Barcelončania boli v tomto stretnutí vedení ako hostia, aj keď nastúpili na svojom štadióne. Katalánci sú v Kráľovskom pohári najúspešnejším tímom, získali ho už 27-krát. O štyri prvenstvá menej má práve Athletic Bilbao. Oba tímy sa v pohárovom finále stretli osemkrát, šiestykrát sa tešila Barcelona. Camp Nou hostil finálový duel Copa del Rey iba štvrtýkrát v histórii, premiérovo od mája 2010.

Messiho vychválil aj súperov tréner

V sobotu sa presadili dve najväčšie ofenzívne hviezdy Barcelony. V 20. min predviedol skvelé sólo Lionel Messi, ktorý sa pohral s viacerými protihráčmi a nechytateľne skóroval ľavou nohou. "Messi je skvelý dirigent barcelonskej hry. V podobných situáciách sa vyžíva a jeho prvý gól bol neskutočný," chválil argentínskeho futbalistu tréner súpera Ernesto Valverde.

Ešte do prestávky pridal presný zásah aj Neymar a na 3:0 stanovil opäť Messi. Bilbao v 79. min znížilo zásluhou Iňakiho Williamsa, ale Barcelončania už nepripustili žiadnu drámu.

Trio Messi, Neymar a Luis Suárez dalo v tejto sezóne dokopy 120 gólov, o dve viac ako Cristiano Ronaldo, Karim Benzema a Gonzalo Higuaín v drese Realu Madrid v ročníku 2011/2012.

"V úvode zápasu nás Bilbao výborne vytláčalo pozičnou hrou. Postupne sme získali prevahu a pokojne môžem povedať, že sme boli lepším mužstvom. Leo je neskutočný. Podľa mňa je najlepší na svete a pre každého je cťou byť súčasťou tímu, v ktorom je hráč podobného formátu," vyhlásil Neymar, ktorého v úvode zápasu obral o prvý gól chybne posúdenou ofsajdovou situáciou asistent rozhodcu.

Neymar kopol loptu do protihráča

Barcelona má stále šancu treble, v sobotu 6. júna nastúpi vo finále Ligy majstrov na Olympijskom štadióne v Berlíne proti Juventusu Turín. Podobný kúsok sa Kataláncom podaril v roku 2009. "Sme k tomu blízko. Bude to však veľmi náročné, ale pracujeme na tom, aby sme uspeli. Bude to skvelé, ak sa nám to podarí. Boli sme lepší ako Athletic a teraz musíme byť ešte lepší a zdolať Juventus," uviedol tréner Barcelony Luis Enrique, ktorý nebude kritizovať Neymara za jeho správanie sa počas zápasu.

Brazílčan odkopol po jednom zo zákrokov loptu do protihráča a na ihrisku mu hráči Bilbaa uštedrili pár slabších úderov. "Ak by som bol hráčom Athletica, reagoval by som podobne alebo aj oveľa tvrdšie. V Brazílii sú však tieto veci normálne," obhajoval svojho zverenca Enrique.

Pre Bilbao už len účasť vo finále bola veľkým úspechom. "Dnes bola Barcelona oveľa lepšia. Pre nás je finále zázrakom, každý rok strácame viacerých najlepších hráčov a stále sme v popredí. Barca má skvelý tím s vynikajúcimi hráčmi a je momentálne vo vrcholnej forme. Bola hladnejšia po úspechu. Môžeme si načrtnúť milión ciest ako uspieť a hovoriť, ako to spravíme, ale napokon vždy na konci vyhrá Barcelona. Podľa mňa je aj favoritom vo finále Ligy majstrov," skonštatoval tréner Bilbaa Ernesto Valverde.

Výsledok sobotňajšieho finále španielskeho Kráľovského pohára:

FC Barcelona - Atheltic Bilbao 3:1
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.