• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
12°Bratislava

Video: Arsenal Londýn vyhral FA Cup, pomohol Liverpoolu

  • 10:09 31.05.2015
  • LONDÝN
Video: Arsenal Londýn vyhral FA Cup, pomohol Liverpoolu

Futbalisti Arsenalu Londýn získali dvanástykrát vo svojej histórii FA Cup. V sobotňajšom finále vo Wembley potvrdili úlohu favorita a Aston Villu zdolali hladko 4:0. Mužstvu z Birminghamu sa nepodarilo ukončiť 58-ročné čakanie na zisk tejto trofeje, FA Cup v minulosti vyhralo už sedemkrát.

Tréner Arsenalu Arséne Wenger je so šiestimi triumfami najúspešnejším kormidelníkom v histórii FA Cupu, londýnsky klub je zasa najlepší s dvanástimi úspechmi. "Som veľmi hrdý na svoj tím. Výsledok je síce jednoznačný, ale finále i celá súťaž neboli vôbec jednoduché. Bol som sedemkrát vo finále FA Cupu a vyhral ho šesťkrát, nesmierne si to vážim," skonštatoval Wenger.

Tréner nechal oslavy na hráčov

V drese kanonierov sa v sobotu vo Wembley presadili Theo Walcott, Alexis Sánchez, Per Mertesacker a striedajúci Olivier Giroud.

"Dosiahli sme presvedčivú výhru, lebo sme hrali naplno od prvej do poslednej minúty. Kvalita našej hry nešla nadol. Pred zápasom som sa snažil nájsť ideálnu zostavu a myslím, že som ju na dnešný duel aj našiel. Do budúcnosti sa môžeme posunúť ešte ďalej," skonštatoval Wenger, ktorý oslavy úspechu a záveru sezóny nechal na samotných hráčov.

"Ja ich budem len nasledovať. Celú sezónu som organizoval ja, dnes to nechám najmä na nich," skonštatoval Wenger.

Aston Villa hovorí o najhoršej prehre

V Aston Ville už krátko po finále mysleli na ďalšiu sezónu. V tíme končia viacerí hráči, prichádza k prebudovaniu mužstva. "Arsenal bol jednoznačne lepší. V našom mužstve sa musí zmeniť predovšetkým myslenie. Chceme vytvoriť mužstvo, ktoré nebude myslieť na záchranu v Premier League a bude sa čo najčastejšie chcieť vrátiť na pohárové finále do Wembley," skonštatoval kouč Aston Villy Tim Sherwood.

Prehra 0:4 je pre birminghamský klub najhoršou v pohárovom finále, doteraz ňou bol neúspech 0:3 s rivalom West Bromwich Albion ešte v roku 1892.

Keďže Arsenal si v Premier League vybojoval miestenku do Ligy majstrov, miesto pre víťaza pohára v skupinovej fáze Európskej ligy sa posunulo pre FC Liverpool a v pohárovej Európe sa predstaví aj siedme mužstvo najvyššej súťaže FC Southampton.

Výsledok sobotňajšieho finále FA Cupu vo futbale:

Arsenal Londýn - Aston Villa 4:0 (1:0)
Góly: 40. Walcott, 50. Alexis Sánchez, 62. Mertesacker, 90.+ Giroud
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.