• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
15°Bratislava

Bory Mall otvorilo najväčší detský Svet zábavy

  • 10:00 16.05.2015
  • BRATISLAVA
Bory Mall otvorilo najväčší detský Svet zábavy

Nákupno-zábavné centrum Bory Mall otvorilo najväčší vonkajší Svet zábavy pre deti na Slovensku situovaný pri nákupnom centre. Na deti všetkých vekových kategórií čaká spolu až 57 hracích zostáv s viac ako 120 rôznymi atrakciami umiestnenými celkovo na ploche 4 550 metrov štvorcových.

Bory Mall, nákupno-zábavné centrum pre celú rodinu, pripravilo pre svojich návštevníkov opäť niečo nové. "Po šiestich mesiacoch od svojho otvorenia otvárame najväčší a najmodernejší vonkajší Svet zábavy pre deti za takmer 1,4 milióna eur," uviedol riaditeľ nákupno-zábavného centra Milan Klégr. "Areál sa skladá z dvoch častí. Prvou je verejná zóna s 23 samostatne stojacimi zostavami vrátane hmloviska na letné osvieženie, vzdelávacích atrakcií pod názvom Veda hrou, i veľkej hracej zostavy. Druhá časť s rozlohou 3 000 m2 je rozšírením Buppi – Detského sveta a deťom každého veku ponúka až 34 zostáv, na ktorých sa môžu dosýta vyblázniť," dodal.

Doslova najväčším lákadlom je obrovský, 5-poschodový Megahrad, týčiaci sa do výšky 11 metrov, ktorý je najväčšou zostavou tohto typu v rámci strednej Európy, postavenou v exteriéri. Jeho súčasťou sú takmer šesť metrov vysoké šmykľavky, lanové mosty, rampy, boxovacie mechy a množstvo ďalších atrakcií. Malí borci budú určite nadšení najmä z 50 metrov dlhej dráhy na spúšťanie sa na nafukovacích kolesách.

Okrem Megahradu sa však deti môžu zabaviť aj na ďalších atrakciách, rozdelených do zón podľa vekových skupín. Samozrejmosťou sú hojdačky, pieskovisko, dokonca lezecká veža či autodráha so šliapacími autíčkami. Visutá lanová dráha zasa všetkým odvážlivcom poskytne nevšedný zážitok – spúšťať sa totiž budú až z výšky viac ako 7 metrov nad zemou.

"Mať dostatok času na neštruktúrovanú hru je pre vývoj detí veľmi dôležité. Dovoľte deťom hýbať sa, skákať, loziť, testovať hranice vlastného tela. Doprajte im voľnosť a možnosť hýbať sa tak, ako práve oni sami chcú. Dieťa by malo naozaj každý deň dostať priestor na uvoľnenie napätia zo školy a zo sedavých činností," vyzvala detská psychologička Mária Balážová z Bratislavy.

Vďaka množstvu hracích zostáv s viac ako 120 atrakciami môžu deti stráviť na najväčšom ihrisku nezabudnuteľné chvíle plné radosti a pohybu. Žiadne dlhé čakanie v rade, tlačenica ani hádky o hojdačky nehrozia. Príjemnú atmosféru a chladivý tieň aj počas slnečných letných dní poskytne návštevníkom 40 stromov vysadených v areáli Sveta zábavy.

"Veľmi nás teší, že v našej mestskej časti vyrástol takýto priestor, ktorý poskytne možnosť zabaviť sa i športovo vyžiť deťom všetkých vekových kategórií," poznamenal počas slávnostného otvorenia starosta MČ Lamač Peter Šramko. Ďalšou dobrou správou je, že celý areál bude až do 1. júna pre návštevníkov zadarmo.

VIDEO: Detský Svet zábavy v Bory Mall

Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.