• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 16.5.2024Meniny má Svetozár
21°Bratislava

Ščasný nahradil Lavičku, so Spartou chce byť majstrom

  • 13:21 16.04.2015
  • PRAHA
Ščasný nahradil Lavičku, so Spartou chce byť majstrom

Český prvoligový futbalový klub AC Sparta Praha už po odvolaní Vítězslava Lavičku vedie nový tréner. Päťdesiatsedemročný Zdeněk Ščasný, ktorý na lavičku "rudých" zasadol zatiaľ s platnosťou do konca tejto sezóny, vo štvrtok predpoludním v tlačovom centre pražského klubu odpovedal na otázky novinárov. Skúsený český kormidelník im prezradil, že od vedenia Sparty dostal jasnú úlohu.

"Skúsime zabojovať o majstrovský titul. Ťažko vám niekto povie, že chceme byť na piatej priečke, zvlášť keď neprichádzam v krízovom období, v ktorom by sa Sparta výsledkovo trápila," citoval iDnes.cz Zdeňka Ščasného. Ten pred začiatkom jarnej časti ročníka 2014/2015 rezignoval z funkcie kouča Teplíc.

Neveril, že sa do tímu ešte vráti

Rodák z Brna sa vrátil do starého známeho prostredia, Spartu v sezónach 1997/1998 a 1998/1999 priviedol k majstrovskému primátu v najvyššej českej súťaži. "Príliš som neveril, že sa na Letnú ešte niekedy vrátim. Správa o ich záujme ma zastihla v stredu, potom to už išlo veľmi rýchlo. Ani som nerozmýšľal, už skôr som do Sparty mohol ísť, no nevyšlo to a trochu ma to mrzelo. Takže teraz nebolo čo riešiť," poodhalil niekdajší československý reprezentant.

Zdeněk Ščasný si počas aktívnej hráčskej kariéry obliekal dres troch pražských tímov vrátane Sparty. Jeho druhý trénerský angažmán na Letnej má nateraz platnosť do konca prebiehajúceho ročníka, v ktorom "rudí" po vyradení vo štvrťfinále Pohára Českej pošty s Jabloncom bojujú už len na jednom fronte - v Synot lige.

Nerád by sedel v júli na rybách

"Sú len dve možnosti. Buď budem pokračovať, alebo skončím. Tak znie dohoda, nechcel by som to ďalej rozoberať. Otázka je, či sa mi podarí Sparte pomôcť a nakopnúť ju. Nešpekuloval som, či tu budem sedem stretnutí alebo tri roky. Je však pochopiteľné, že v júli by som nerád sedel na rybách. Radšej by som tu strávil viac než sedem zápasov, ale taký je futbal. Môžeme byť prví alebo druhí a predvádzať výbornú hru. No existuje aj alternatíva, že sa nám nebude dariť a skončím. Je to výzva," uzavrel na iDnes.cz Zdeněk Ščasný.

Podľa spomenutého zdroja si chce do Sparty priviesť z Teplíc nového asistenta Stanislava Hejkala, realizačný tím inak zostane nezmenený. Teplice však akékoľvek debaty o odchode Hejkala odmietajú.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.