• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
15°Bratislava

Ocenili ligových kanonierov, dnes to vraj majú hráči ľahšie

  • 20:44 31.03.2015
  • ŽILINA
Ocenili ligových kanonierov, dnes to vraj majú hráči ľahšie

Klub ligových kanonierov na Slovensku v utorok podvečer v Žiline ocenil bývalých skvelých futbalistov, ktorí strelili vo svojej kariére minimálne sto gólov.

Medzi ocenenými bola štvorica Róbert Semeník (nastrieľal úctyhodných 140 gólov), Pavol Diňa (129), Ján Strausz (115) a Peter Herda (110). Pamätné plakety a tiež šály pripomínajúce slovenských a českch ligových kanonierov im odovzdali prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, generálny sekretár SFZ Jozef Kliment a šéf Únie ligových klubov Ivan Kozák.

Odporúčame:

Hamšík venoval ocenenie tímu, dres prepotil na sto percent

Futbalistom roka je Hamšík, vyrovnal štyri prvenstvá Škrtela


"Je výnimočné stretnúť sa s klubom výnimočných, lebo je výnimočné streliť 100 gólov. Je pre mňa obrovská česť byť tu s vami pri odovzdávaní plakiet. Vďaka za to, čo ste urobili pre futbal a jeho fanúšikov," poďakoval sa prezident SFZ Ján Kováčik. Śéf únie ligových klubov Ivan Kozák ho doplnil: "Tradície sa musia udržiavať, minulosť si treba pripomínať, bez minulosti nebude ani budúcnosť. Je mi cťou, že vám môžem odovzdať ceny."

Jeden z najlepších slovenských kanonierov histórie Pavol Diňa uviedol, že v jeho ére bolo náročnejšie strieľať góly ako dnes. "Teraz je to jednoduchšie, lebo futbalisti ani mužstvá na Slovensku nemajú takú kvalitu ako za mojich čias. A či má niekto potenciál streliť 100 gólov zo súčasných hráčov? Určite má, ale nedá sa to, lebo ak niekto trochu vyskočí, už ho predajú do zahraničia," povedal 51-ročný Diňa, ktorý prežil najlepšie futbalové roky v Dunajskej Strede.

Slávnostná udalosť pod patronátom Klubu ligových kanonierov sa uskutočnila v žilinskom hoteli Holiday Inn niekoľko hodín pred začiatkom prípravného stretnutia Slovensko - Česko (20.30 h).
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.