• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 11.5.2024Meniny má Blažena
18°Bratislava

Znechutení prácou? 6 signálov, že potrebujete zmenu!

  • 14:44 06.04.2015
  • BRATISLAVA
Znechutení prácou? 6 signálov, že potrebujete zmenu!

Ak sa pravidelne vraciate z práce s negatívnymi pocitmi, nemali by ste ich ignorovať. Dlhodobá nespokojnosť sa skôr či neskôr prejaví aj na pracovnom výkone. Ak si nie ste istý, či zotrvať vo vašej súčasnej práci, čítajte ďalej.

Neposúvate sa dopredu

Vaša kariéra by postupne mala naberať určitý smer - a to nielen na vyššie pracovné pozície. Pre niekoho posun vpred znamená osvojenie si nových zručností, či vyšší plat. Nech už je vaša predstava akákoľvek, aspoň raz za rok sa sami seba spýtajte, kam ste sa kariérne posunuli?

Sledujte video: Kedy dať výpoveď v práci?

Ak si nedokážete odpovedať znamená to, že stagnujete a mali by ste zvážiť zmenu zamestnania.

S vašou firmou to ide dolu vodou

Každý má v živote zlé obdobia a inak to nie je ani v podnikaní. Spoločnosť, ktorá vás zamestnáva, môže mať za sebou zlý rok. Ak ale prognózy ukazujú ďalší a ďalší zlý rok plný krízových riešení, je na čase zdvihnúť kotvy a hľadať prácu inde.

Nerešpektujete svojho nadriadeného

Aj tú najlepšiu prácu dokáže pokaziť zlý nadriadený. Ak nad vami nestojí človek, ktorého názor si vážite a rešpektujete, tak ostáva naozaj málo motivácie na ranné vstávanie do práce.

Čítajte: Ako opustiť zamestnanie a cestovať po svete?

Váš šéf by mal byť hlavne vodca kolektívu, ochotný učiť a motivovať svojich podriadených. Je veľmi ťažké nájsť kompetentného zamestnávateľa, ale v mnohých prípadoch to stojí aj za dlhšie hľadanie.

Necítite sa dostatočne ohodnotení

V tomto prípade nemusí ísť iba o peňažné ohodnotenie práce, hoci aj to je dôležité. Omnoho častejšie zamestnancom chýba aspoň slovné ohodnotenie ich práce, teda pochvala. Či už dokončíte nový projekt alebo kontinuálne vykonávate dobrú prácu, váš kolektív aj zamestnávateľ by to mali vziať na vedomie a oceniť.

Práca vás nebaví

Občas prídu aj dni, keď sa človeku do práce nechce. Ak sa však takto cítite každý pracovný deň, mali by ste sa zamyslieť. To, či vás práca baví nie je o pocite šťastia, ale o vašej vnútornej motivácii, ktorá vás núti ďalej pokračovať.

Zaujíma vás riešenie nejakého problému alebo splnenie zadanej úlohy napriek tomu, že ste nahnevaní alebo unavení? Výborne, môžete si povedať, že vás práca baví. Ak ale dlhodobo chodíte do práce iba „odkrútiť si šichtu“, zrejme je načase pohľadať iný typ práce.

Chcete robiť niečo iné

Najčastejší, ale aj najviac ignorovaný znak toho, že by ste mali skončiť v práci. Je ťažké ísť za svojimi snami. O to viac, keď je veľa nezamestnaných a vy ste jedným z tých šťastlivcov, ktorí prácu majú. Stabilita je síce dôležitá, ale spýtajte sa samých seba - je to dôležitejšie ako splnenie si svojich kariérnych snov? Ak ste si odpovedali kladne, mali by ste sa aspoň pokúsiť si ich splniť.

Tip na záver

Zaujímavých pozícií na pracovnom trhu je veľa, no rovnako je tu množstvo kandidátov, ktorí vám budú nepríjemnou konkurenciou. Neukončujte preto pracovný pomer unáhlene a nepremyslene, ak nechcete skončiť doma nezamestnaní. O vašu vysnenú pozíciu sa zaujímajte už vopred, sledujte ponuky a posielajte životopisy.

Zdroj: Info.sk, DK, inc.com, Foto: free-photos.gatag.net
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Chyba na semaforoch, ktorá vás oberá o palivo

Chyba na semaforoch, ktorá vás oberá o palivo

DNES - 21:09Zaujímavosti

Najčastejšou chybou pri státí na svetelnej križovatke u motoristov nie je chod motora na voľnobeh. Tento zvyk vás oberá o palivo ešte viac.

Foto: Ako vyzerá larva pod mikroskopom? Táto fotka vydesila internet

Foto: Ako vyzerá larva pod mikroskopom? Táto fotka vydesila internet

DNES - 20:04Zaujímavosti

Larvy hmyzu pre mnohých nie sú príjemné na pohľad ani voľným okom. Ich výzor pod mikroskopom vás však ešte viac vydesí.

Pozor na to, kam kladiete jogurt. Táto chyba pri skladovaní mu škodí

Pozor na to, kam kladiete jogurt. Táto chyba pri skladovaní mu škodí

DNES - 12:37Zaujímavosti

Vo väčšine chladničiek sa nájde rýchly a pohodlný jogurt. Takéto skladovanie mu však škodí.

Kuchynské utierky mu zhnedli zo dňa na deň. Nebezpečný dôvod muža poriadne prekvapil

Kuchynské utierky mu zhnedli zo dňa na deň. Nebezpečný dôvod muža poriadne prekvapil

VČERA - 21:57Zaujímavosti

Nešlo len o neškodný žart spolubývajúcich. Za zmenou farby kuchynských utierok sa môže skrývať oveľa nebezpečnejší dôvod.

Vzduch vo vašom aute môže byť karcinogénny, toto musíte vedieť

Vzduch vo vašom aute môže byť karcinogénny, toto musíte vedieť

VČERA - 21:12Zaujímavosti

Riziko pre pľúca predstavujú nielen výfukové plyny nahromadené v dopravných zápchach. Nebezpečenstvo sa skrýva aj priamo vnútri áut.