• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
26°Bratislava

Bugár chce Čislákovu hlavu, nezvláda svoju funkciu

  • 12:37 31.03.2015
  • BRATISLAVA
Bugár chce Čislákovu hlavu, nezvláda svoju funkciu

Prepustenie 13 lekárov, ktorí poukázali na neúnosné podmienky, je podľa Bugára výsmechom nielen ľuďom, ale aj premiérovi Robertovi Ficovi.

Premiér Robert Fico by mal podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára okamžite konať a odvolať ministra Viliama Čisláka. Ako povedal Bugár v utorok pre agentúru SITA, posledné udalosti v žilinskej nemocnici len potvrdzujú, že minister zdravotníctva Viliam Čislák nezvláda riadenie svojho rezortu.

Situácia v žilinskej nemocnici je podľa Bugára výsmech

"Po tom, čo pre zlú hygienickú situáciu na preplnenom internom oddelení najskôr podalo výpoveď 13 lekárov a neskôr sa nim pridalo aj 64 sestier zo štyroch oddelení, minister na nátlak premiéra musel konať. Síce odvolal riaditeľa a dvoch námestníkov, no nový poverený riaditeľ Pavol Drugaj očividne pokračuje v ich šľapajach. Prepustenie 13 lekárov, ktorí poukázali na neúnosné podmienky, je výsmechom nielen ľuďom, ale aj premiérovi Robertovi Ficovi," zdôvodnil Bugár.

Odporúčame:

Čislák sľúbil nemocnici v Žiline nové lôžka i menej nadčasov

Sestry v Žiline výpovede nestiahli, situáciu rieši minister

Opozícia chce odstrániť Čisláka, začne zbierať podpisy

V žilinskej fakultnej nemocnici dalo v piatok 20. marca hromadnú výpoveď 25 zdravotných sestier z centrálnej Jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) a v pondelok 23. marca sa k nim pridalo ďalších 39 sestier z oddelenia ARO, traumatologickej JIS a internej JIS.

Lekárom uplynula už polovica z výpovednej lehoty

V reakcii na piatkovú hromadnú výpoveď 25 sestier centrálnej JIS riaditeľ nemocnice Štefan Volák pohrozil, že ak nebude mať dosť sestier, centrálnu JIS zatvorí a intenzívnu starostlivosť o pacientov vráti na jednotlivé oddelenia. Minister zdravotníctva Viliam Čislák v sobotu 21. marca vyzval riaditeľa Štefana Voláka, aby prijal osobnú zodpovednosť za vzniknutú situáciu. Riaditeľ Volák túto výzvu prijal a odstúpil.

Koncom februára dalo štrnásť z 19 lekárov interného oddelenia žilinskej fakultnej nemocnice výpoveď pre nedostatok lôžok a zlé hygienické podmienky na oddelení. Primár ukončil pracovný pomer dohodou.

Lekári, ktorým od 27. februára plynie dvojmesačná výpovedná lehota, poslali žiadosť o urgentné riešenie situácie aj ministrovi zdravotníctva, regionálnemu úradu verejného zdravotníctva a tiež prezidentovi Andrejovi Kiskovi. Lekári sa sťažujú na preplnené a zle vybavené oddelenie. Aktuálne je vo výpovednej lehote 13 lekárov, jedna lekárka výpoveď stiahla.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SaS spúšťa petíciu na ochranu druhého piliera

SaS spúšťa petíciu na ochranu druhého piliera

DNES - 13:15Ekonomické

Opozičná SaS v pondelok spustila petíciu na ochranu druhého piliera. Dôvodom je obava, že by ho vláda mohla opäť otvoriť.

Pekári hlásia nedostatok pracovníkov, premietne sa to do cien pečiva

Pekári hlásia nedostatok pracovníkov, premietne sa to do cien pečiva

DNES - 10:32Ekonomické

Odliv pracovníkov a akútny nedostatok pracovnej sily spôsobuje podľa SZPCC významné zvýšenie personálnych nákladov pekárov, cukrárov a cestovinárov, čo sa prejaví aj v odbytových cenách.

Ruský think tank varuje pred stagnáciou priemyselnej produkcie a investícií

Ruský think tank varuje pred stagnáciou priemyselnej produkcie a investícií

VČERA - 19:06Ekonomické

Ruská priemyselná výroba a investície stagnujú, vývoz tovaru sa naďalej zhoršuje a ziskovosť vo väčšine odvetví klesá.

Dubaj začína s výstavbou najväčšieho letiskového terminálu na svete

Dubaj začína s výstavbou najväčšieho letiskového terminálu na svete

VČERA - 16:44Ekonomické

Dubaj v nedeľu oznámil, že začal s výstavbou nového terminálu na medzinárodnom letisku Al Maktoum, ktoré sa tak stane najväčším na svete.

Rusko hrozí Západu tvrdou reakciou, ak sa dotkne jeho majetku

Rusko hrozí Západu tvrdou reakciou, ak sa dotkne jeho majetku

VČERA - 15:04Ekonomické

Ruskí predstavitelia v nedeľu opäť pohrozili Západu tvrdou reakciou v prípade, že skonfiškuje zmrazený ruský majetok.