• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 16.5.2024Meniny má Svetozár
17°Bratislava

Opozícia chce odstrániť Čisláka, začne zbierať podpisy

  • 13:20 23.03.2015
  • BRATISLAVA
Opozícia chce odstrániť Čisláka, začne zbierať podpisy

Zámer odvolať ministra zdravotníctva Viliama Čisláka predstavila časť opozície ešte minulý týždeň. Ľubomír Galko označil jeho pôsobenie za čiernu škvrnu posledných mesiacov, pretože sa v zdravotníctve zaradil spätný chod.

Opozičné strany NOVA, OĽaNO a SaS začnú v utorok zbierať podpisy na odvolanie ministra zdravotníctva Viliama Čisláka v parlamente.

"Návrh na odvolanie je pripravený. So zberom podpisov začneme v utorok, s počtom by nemal byť problém, lebo záujem pridať sa k návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi zdravotníctva prejavilo KDH," povedal v pondelok pre agentúru SITA nezaradený poslanec Daniel Lipšic.

Odporúčame:

Fico: Poradcovia tlačia Kisku do politickej vojny so Smerom

Čislák musí predložiť rozsiahlu správu, Raši pridal otázku


Čislák údajne zametá kauzy pod koberec

Predseda strany NOVA zatiaľ nekonkretizoval, kedy návrh na odvolanie predložia parlamentu. "Návrh podáme po dohode s partnermi v najvhodnejšom čase," konštatoval Lipšic.

Minister zdravotníctva podľa opozičného poslanca iba zametá kauzy pod koberec. "Minister, ktorý tam prišiel po pani Zvolenskej, nerobí nič iné, len zahládza stopy po netransparentnom šafárení s verejnými zdrojmi. Takýto minister nemôže byť vo funkcii," povedal.

Lipšic považuje za frašku, ak Čislák označí kauzu nákupu CT prístroja piešťanskou nemocnicou za pseudokauzu ešte pred skončením vyšetrovania. Rovnako podľa Lipšica premiér Robert Fico a minister zdravotníctva "neoblbnú" ľudí tým, že odvolaní funkcionári pre pochybenia v rezorte dostanú teplé miesta v Bruseli, kontrolných úradoch a nemocniciach.

Pôsobenie Čisláka prirovnali k čiernej škvrne

Zámer odvolať Čisláka predstavila časť opozície minulý týždeň. "Je cieľom, aby to bola spoločná iniciatíva celej opozície," uviedol vtedy líder OĽaNO Igor Matovič. Napriek tomu, že Čislák je vo funkcii ani nie 120 dní, tak každý jeden ďalší deň spácha podľa neho iba ďalšiu zbytočnú škodu pre zdravotníctvo, a tým pádom pre chorých ľudí.

"Máme ministra, ktorému nezáleží na stave zdravotníctva a záleží mu na jedinom výkone, ktorý má podať, na objednávke, ktorú dostal, aby zahladil stopy po zlodejinách, ktoré sa v zdravotníctve páchajú," skonštatoval Matovič.

Ľubomír Galko (SaS) označil pôsobenie Čisláka za čiernu škvrnu posledných mesiacov, pretože sa v zdravotníctve zaradil spätný chod. "Zdá sa, že zo straníckej centrály Smeru prišiel jednoznačný pokyn smerom k ministrovi - postarať sa o svojich ľudí," dodal Galko.

Na zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolávaniu ministra treba 30 poslaneckých podpisov. Predseda parlamentu musí schôdzu zvolať do siedmich dní od predloženia návrhu.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Zastupiteľstvo nemeckej obce Grünheide schválilo rozšírenie závodu Tesly

Zastupiteľstvo nemeckej obce Grünheide schválilo rozšírenie závodu Tesly

DNES - 19:43Ekonomické

Miestne zastupiteľstvo obce Grünheide neďaleko Berlína podporilo plán na rozšírenie výrobného areálu automobilky Tesla.

Organizácie európskej siete BEUC podávajú sťažnosť na platformu Temu

Organizácie európskej siete BEUC podávajú sťažnosť na platformu Temu

DNES - 10:02Ekonomické

Temu používa množstvo manipulatívnych techník s cieľom prinútiť spotrebiteľov, aby míňali viac, ako by pôvodne chceli, alebo im skomplikovať proces zrušenia ich účtu na platforme.

ECB: Výhľad sektora obytných nehnuteľností v eurozóne je relatívne pozitívny

ECB: Výhľad sektora obytných nehnuteľností v eurozóne je relatívne pozitívny

VČERA - 15:25Ekonomické

Napätie na trhu s úvermi na bývanie v eurozóne je zvládnuteľné napriek vyšším úrokovým sadzbám, ktoré zaťažujú dlžníkov, a nedostatkom v kontrolných opatreniach zo strany niektorých bánk.

Erik Tomáš: Zrovnoprávnením predčasného dôchodku sme vyhoveli aj Európskej komisii

Erik Tomáš: Zrovnoprávnením predčasného dôchodku sme vyhoveli aj Európskej komisii

VČERA - 11:46Ekonomické

Zrovnoprávnením výhodnejšieho predčasného dôchodku s tým klasickým sa vyhovelo zamestnávateľom, ako aj Európskej komisii.

Podľa analytikov NBS potraviny na Slovensku lacnejú, tento trend by mohol pokračovať

Podľa analytikov NBS potraviny na Slovensku lacnejú, tento trend by mohol pokračovať

14:45 14.05.2024Ekonomické

Veľká časť potravín na Slovensku postupne lacnie.