• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 16.5.2024Meniny má Svetozár
20°Bratislava

Žampa potvrdil záujem Ruska, Adamovi dajú maximálny servis

  • 18:59 23.03.2015
  • BRATISLAVA
Žampa potvrdil záujem Ruska, Adamovi dajú maximálny servis

Krajinou, kde by mali bratia Adam a Andreas Žampovci pokračovať vo svojej lyžiarskej kariére, je Rusko. Informuje o tom server denníka Pravda, pre ktorý to potvrdil ich otec a tréner v jednej osobe Tomáš Žampa.

"Prvá ponuka prišla z ruskej strany po vlaňajšej olympiáde v Soči. Vtedy sme to brali s nadhľadom. Slovenskí funkcionári nás ubezpečovali, že nám utvoria kvalitné podmienky na prípravu. Sľuby sú minulosť a realita je iná," povedal Tomáš Žampa pre Pravdu. Na nekorektné fungovanie Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) upozorňuje už dlhší čas. Doteraz jeho upozornenia zostali nepovšimnuté. Prečo sa rozhodli pre Rusko?

Odporúčame:

Fico chce Žampu udržať u nás, na Facebooku mu poslal odkaz

Žampovci už nechcú reprezentovať Slovensko, SOV zareagoval


Vybral si ho Chorošilov

"Adamovi utvoria maximálny servis, ktorý vrcholový športovec potrebuje. Poskytnú mu trénera, asistenta trénera, servismana, kondičného trénera, fyzioterapeuta a lekára so psychológom. Za tréningového partnera si ho vybral aj Alexander Chorošilov, ktorý skončil v slalome tretí vo finále Svetového pohára v Méribeli."

Skutočné náklady Adama Žampu na sezónu 2014/2015 sú podľa jeho otca vo výške 275 000 eur. Zo Slovenského olympijského výboru dostal dotáciu 20 000 eur, z Medzinárodného olympijského výboru 4700 eur, z Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica 30 000 eur a z rezervy ministra školstva ďalších 20 000 eur.

Stretne sa s Ficom

"Od Slovenskej lyžiarskej asociácie sme v tejto sezóne nedostali dotáciu. Preplatila nám letenky na svetový šampionát, nadváhu batožiny a požičanie auta, čo nie sú peniaze na športovú prípravu, ale reprezentáciu krajiny. Sponzori sa nás pýtajú, prečo nás majú podporovať, keď nám asociácia nedá ani cent," upozornil Tomáš Žampa.

Tiež potvrdil, že tento týždeň sa majú stretnúť s premiérom Robertom Ficom a prebrať s ním svoju situáciu. "Uvidíme, aké kroky pán premiér navrhne. My nebojujeme len za Žampu, ale za všetkých športovcov, ktorých riadia nekompetentní funkcionári na zväzoch. Možno sa konečne niečo posunie. Nám nejde len o peniaze, ale chceme poriadok v SLA," dodal T. Žampa.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.