• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
24°Bratislava

Kližan a Zelenay vyhrali štvorhru, Slováci zdolali Slovincov

  • 19:19 07.03.2015
  • BRATISLAVA
Kližan a Zelenay vyhrali štvorhru, Slováci zdolali Slovincov

Slovenskí tenisoví reprezentanti vedú v bratislavskom stretnutí 1. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2015 družstiev mužov nad Slovincami nezvratne 3:0.

Brejk dosiahli už v druhom geme

Postupový bod favorizovaným domácim dodali v sobotňajšej štvorhre Martin Kližan a Igor Zelenay, ktorí zdolali Toma Kočevara-Dešmana a Gregu Žemlju za 97 minút bez vážnejších ťažkostí 6:3, 6:4, 6:4.

Napokon postačujúci brejk v úvodnej časti dosiahli Slováci na tvrdom povrchu DecoColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC už v druhom geme pri podaní Žemlju. Práve servis tohto hráča prelomili aj v deviatej hre druhého dejstva.

V desiatom geme sa pri podaní Kližana vymanili z brejkbalu. Pri servise Kližana za stavu 2:3 dokonca čelili trom hrozbám, dvom v rade. Všetky štyri šance Slovincov odvrátil Kližan kvalitným podaním.

Odporúčame:

Rybáriková vypadla vo štvrťfinále v Mexiku, skrečovala zápas


Kližan zavŕšil triumf nekompromisným smečom

V treťom sete Slováci ešte raz brejkli Žemlju: podarilo sa im to v siedmej hre zásluhou Kližanovho lobu, keď Kočevar-Dešman zazmätkoval a pustil loptičku "nikomu". Pri servise Zelenaya v desiatom geme Kližan zužitkoval mečbal nekompromisným smečom.

Kočevar-Dešman rovnako ako v piatok nahradil zdravotne indisponovaného Blaža Kavčiča. Slováci po piatku viedli 2:0 zásluhou Kližana a Norberta Gombosa, ktorí - takisto zhodne bez odovzdania čo i len setu - premohli Žemlju, resp. Kočevara-Dešmana.

Zelenay ďakuje Mečířovi za dôveru

"Som veľmi rád, že sa nám podarilo už dnes urobiť ten tretí bod, nič lepšie sme si nemohli želať. Pred zápasom som dúfal som, že to môže dopadnúť v náš prospech. Ani mi však nenapadlo, že to bude také jasné. Chlapci dnes podali výborný výkon, dobre sa dopĺňali, hrali štvorhrovejšie, boli lepším párom," povedal kapitán Slovákom Miloslav Mečíř.

"Predviedli sme super výkon. Bolo vidieť, že sme zohraní. Absolvovali sme spolu niekoľko turnajov. Ani raz sme dnes nestratili servis, čo je veľké pozitívum. Nečakali sme, že to bude až také ľahké. Myslím si však, že sme zvíťazili zaslúžene vo štvorhre aj celkovo," skonštatoval Martin Kližan.

"Milošovi sa chcem poďakovať za dôveru. Som rád, že som ju nesklamal. Pred zápasom som bol šťastný z tejto príležitosti, keďže som sa dlho dával dokopy po operácii kolena, ale aj nervózny. Podali sme veľmi dobrý výkon. Nepredpokladal som, že to bude natoľko jednoduché. Súperi dobre servovali a tento povrch je dosť rýchly, ale v každom sete sme mali jeden gem na príjme, ktorý nám vyšiel. Teší ma, že máme 3:0 a je rozhodnuté," uviedol Igor Zelenay.

"Igor veľmi dobre servoval, miešal rôzne podania, pri sieti bol pohotový. Vo štvorhre má veľké skúsenosti a vždy je dobré, keď niekto vnesie na kurt toho deblového ducha. Bolo vidieť, že sa vo štvorhre cíti ako doma. Na returnoch striedal lepšie okamihy so slabšími, ale to je bežné. O to viac, že súperi dobre podávali. Bolo dôležité držať si vlastný servis a na príjme vyvíjať tlak. Igor má vynikajúci postreh a keď vpredu roztiahne ruky, veľmi ťažko sa obhadzuje. Občas sa tá jeho spomenutá nervozita prejavila, ale Martin ho dobre podporil. Predvádzal výborné returny, aj pri sieti mal kvalitné zákroky," glosoval Mečír a dodal: "Až do štvrtka sme mali obavu, či Slovincom predsa nepríde nejaká posila. Ani potom sme dlho nevedeli, koho vlastne definitívne postavia. Majú zručných hráčov a môžeme byť veľmi radi, že to dopadlo takto."

Slováci nastúpia v Rumunsku

Slováci budú 17. - 19. júla v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny týchto MS tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) hrať v Rumunsku, ktoré v súbežnom zápase 1. kola vedie doma nad Izraelom nepreklenuteľne 3:0. Vo dvojhrách sa presadili Adrian Ungur a Marius Copil, vo štvorhre Florin Mergea a Horia Tecau. Družstvo SR nastúpi u súpera na základe pravidla o reciprocite.

V septembri 2002 prehralo na tvrdom povrchu v hale v Prešove 1:4. Aktuálnou renkingovou jednotkou Rumunska je veterán Victor Hanescu na 146. priečke (v minulosti bol aj na 26. mieste). Nasledujú 159. Ungur, 168. Copil a 354. Victor Crivoi. Vo štvorhre je Tecau na 9. stupienku a Mergeovi patrí 17. post. Kapitánom je Andrei Pavel.

"Asi budeme hrať na antuke. Dozvieme sa to však až neskôr a uvidíme aj to, v akej zostave Rumuni napokon nastúpia. Hanescu je vždy otázny. Majú aj Ungura, ktorý je celkom dobrý hráč. Pre nás je to však obrovská šanca opäť postúpiť do play-off," vyhlásil Kližan pre RTVS.

Finalista ročníka 2005 Slovensko hrá svoj okrúhly 50. zápas (30:19). Nedeľňajšie dianie už bude len formalitou, začne sa o 12.00 h.

Davisov pohár 2015 tenisových reprezentačných družstiev mužov - 1. kolo I. skupiny euroafrickej zóny - priebežne:

SLOVENSKO - SLOVINSKO 3:0 po sobotňajšej štvorhre - Slováci už majú istotu víťazstva
(6. - 8. marca, Bratislava, tvrdý povrch DecoColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC)

Štvorhra:
Martin Kližan, Igor Zelenay - Tom Kočevar-Dešman, Grega Žemlja 6:3, 6:4, 6:4 za 97 minút (32, 33, 32)

Výsledky piatkových dvojhier:
Martin Kližan - Grega Žemlja 7:5, 6:3, 6:4 za 129 minút (37, 48, 44)
Norbert Gombos - Tom Kočevar-Dešman 6:2, 6:4, 7:6 (3) za 101 minút (25, 33, 43)

Zostávajúci program:

Nedeľa (postupne od 12.00 h):

Dvojhry:
Martin Kližan - Blaž Kavčič
Norbert Gombos - Grega Žemlja
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.