• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
12°Bratislava

Slovenský hokejový olympijský tím preveria vo Viedni

  • 8:52 05.02.2015
Slovenský hokejový olympijský tím preveria vo Viedni

Prvýkrát budú počas jedného asociačného termínu Medzinárodnej hokejovej federácie v akcii dva slovenské reprezentačné výbery.

Jeden sa predstaví na Slovakia Cupe v Banskej Bystrici, druhý pod hlavičkou olympijského tímu od stredy do soboty na podujatí vo Viedni. Do rakúskej metropoly odcestoval mladý výber zložený z hráčov do 25 rokov, vekový priemer trocha kazí dodatočne nominovaný brankár HC Košice Marcel Melicherčík.

Každá reprezentácia má svoju silu

Olympijský výber SR si postupne zmeria sily s tímami Talianska, Slovinska a domáceho Rakúska. Trio krajín bude mať k dispozícii na rozdiel od Slovenska najsilnejšie výbery. V slovenskom mužstve šancu dostávajú aj bronzoví medailisti z posledného svetového šampionátu do 20 rokov Denis Godla, Erik Černák, Matúš Holenda, Mislav Rosandič a Pavol Skalický.

Odporúčame:

Vůjtek sa stretne s Handzušom, preberú budúcnosť v tíme SR

Začína sa Slovakia Cup, Vůjtekovci nastúpia proti Nemecku


Mužstvo bude naberať predovšetkým skúsenosti, dvojciferný počet duelov odohrala len štvorica Ján Brejčák, Adam Lapšanský, Milan Kytnár a Peter Zuzin. Benjamínom výberu je sedemnásťročný Černák. "Nečakajú nás atraktívni súperi, ale reprezentácia každej krajiny má svoju silu. Dúfam, že uhráme dobré výsledky. Osobne chcem podávať dobré výkony, aby som dostal pozvánku do reprezentácie aj v budúcnosti," tvrdí Erik Černák.


Reprezentačný debut zažije jedenásť hráčov

Hráči sa na turnaj vo Viedni tešili a niektorí si chceli na ňom napraviť chuť po nevydarených výsledkoch v kluboch. "Veľmi sa teším, že som prišiel k tímu, lebo nám to v Liberci trocha nejde. Verím, že ma táto akcia trocha nakopne. Je to vypnutie z iných povinností," uviedol útočník Martin Bakoš, ktorý má na svojom konte trinásť reprezentačných štartov. Viac v mužstve ich má už iba Ján Brejčák (22).

Reprezentačný debut zažije jedenásť hráčov, medzi nimi aj obranca Ľubor Pokovič. "V pondelok som mal telefonát zo zväzu, ktorý ma milo prekvapil. Rýchlo som bežal do Bratislavy. Vo Zvolene sme mali mať dva dni voľno, toto bola príjemná zmena plánov," uviedol obranca Ľubor Pokovič, ktorý radostnú správu zvestoval aj otcovi Ľubomírovi, v súčasnosti trénerovi Dinama Minsk. "Najskôr som sa mu nevedel dovolať, potom sme sa spojili cez skype. Myslím si, že sa potešil," doplnil zadák HKM Zvolen.

Ihnacak so slovenskými koreňmi zahrá za Talianov

V jednom mužstve sa po mesiaci stretávajú aj bronzoví medailisti z MS do 20 rokov. O nominácii vedeli už dlhšie. "Asi pred troma týždňami som dostal informačný email. Chceme dosiahnuť vo Viedni čo najlepší výsledok. Verím, že sa s prvým štartom za seniorov vyrovnám," povedal obranca Banskej Bystrice Mislav Rosandič.

Turnaj Euro Ice Hockey Challenge sa uskutoční na ľade Eissportzentra Kagran. Prvý duel s Talianskom odohrajú Slováci vo štvrtok 5. februára o 16.00 h. V tíme z Apeninského polostrova by v rakúskej metropole nemal chýbať Brian Ihnacak, rodák z kanadského Toronta so slovenským pôvodom.

V talianskom mužstve je väčšina hokejistov z tamojšej Serie A. Najväčší podiel hráčov z domácich klubov majú Rakúšania, v ich výbere sú len dvaja legionári - brankár Bernhard Starkbaum zo švédskeho Brynäsu a útočník Raphael Herburger zo švajčiarskeho Bielu.

Slovinská hokejová reprezentácia nastúpi aj s trojicou útočníkov pôsobiacich pod Tatrami. Do výberu trénera Matjaža Kopitara sa dostali Žiga Jeglič a Rok Tičar zo Slovana Bratislava či Tomaž Razingar z extraligovej Dukly Trenčín. Väčšinu slovinského mužstva tvoria legionári.

Nominácia olympijského tímu Slovenska na zápasy Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni (5. - 7. februára):

Brankári: Marcel Melicherčík (HC Košice, 0/0), Denis Godla (Slovan Bratislava, 0/0),
Obrancovia: Tomáš Bokroš (Dukla Trenčín, 3/0), Ján Brejčák (Slovan Bratislava, 22/2), Erik Černák (HC Košice, 0/0), Matúš Holenda (Dukla Trenčín, 0/0), Miroslav Macejko (HC Košice, 2/0), Ľubor Pokovič (HKM Zvolen, 0/0), Mislav Rosandič (HC '05 Banská Bystrica, 0/0), Peter Trška (BK Mladá Boleslav, ČR, 0/0)
Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR, 13/0), Dalibor Bortňák (HKM Zvolen, 2/0), Peter Galamboš (MHC Mountfield Martin, 5/0), Jakub Gašparovič (ČSOB Pojišťovna Pardubice, ČR, 3/0), Tomáš Hrnka (HC Košice, 0/0), Andrej Kudrna (Slovan Bratislava, 2/0), Milan Kytnár (HC '05 Banská Bystrica, 6/0), Adam Lapšanský (HC Košice, 13/7), Matúš Paločko (HK Poprad, 0/0), Miroslav Preisinger (HC '05 Banská Bystrica, 0/0), Roman Rác (HC Olomouc, ČR, 3/1), Pavol Skalický (Örebrö, Švéd., 0/0), Tomáš Sýkora (HK Poprad, 4/0), Peter Zuzin (HC Olomouc, ČR, 10/0)

Program tímu SR na turnaji vo Viedni:

štvrtok 5. februára: Slovensko - Taliansko (16.00)

piatok 6. februára: Slovensko - Slovinsko (15.30)

sobota 7. februára: Slovensko - Rakúsko (17.00)
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.