• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
13°Bratislava

Video: Slovan prehral s Dinamom, Godla bol najlepším hráčom

  • 20:05 17.01.2015
Video: Slovan prehral s Dinamom, Godla bol najlepším hráčom

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v sobotňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s Dinamom Moskva 0:2.

"Belasí" v prvej polovici stretnutia držali krok s favoritom, no v 29. minúte otvoril skóre hosťujúci Denis Kokarev a o sedem minút neskôr pridal v presilovke druhý gól Mat Robinson. Zverencom trénera Petriho Matikainena sa síce v zostávajúcom priebehu snažili aspoň o čestný gól, ale gólmana Alexandra Lazušina neprekonali.

Proti jednému z ašpirantov na zisk Gagarinovho pohára už v tejto sezóne KHL hrali a v metropole Ruska mu takisto podľahli 2:7.

Ostatné výsledky sobotňajších zápasov KHL nájdete -----> V TOMTO ČLÁNKU.

Do bránky "belasých" sa prvýkrát postavil najužitočnejší hráč nedávneho juniorského svetového šampionátu Denis Godla a bol vyhodnotený ako najlepší hráč Slovana.

Devätnásťročný gólman nahradil Johana Backlunda, ktorý sa v predchádzajúcom zápase so Soči (3:5) ľahšie zranil. Z tímu hostí si ocenenie pre hráča zápasu odniesol gólman Lazušin, ktorý predviedol 32 úspešných zákrokov.

Pre Bratislavčanov bol sobotňajší duel druhým zo štvorzápasovej série na domácom ľade, ktorú začali spomínou prehrou so Soči. Rok 2015 odštartovali na ľadoch súperov, kde postupne prehrali v Záhrebe 4:5 a to aj napriek tomu, že vyhrávali 4:0. V nasledujúcich súbojoch sa im však už podarilo bodovať, v Minsku prehrali 2:3 po sam. nájazdoch, v Jaroslavli triumfovali po výsledku 2:0 a Podoľsku podľahli 1:2 po predĺžení.

Odporúčame:

Medveščak vraj opustí KHL, chce sa vrátiť do rakúskej ligy

Slovanista Johan Backlund bol najlepším brankárom týždňa KHL

Amur Chabarovsk neodchádza z KHL, bude hrať v novej sezóne


Slovan má v tabuľke Západnej konferencie 57 bodov a na ôsme miesto zaručujúce postup do play-off má šesťbodové manko, Ruský tím v doterajšom priebehu sezóny nazbieral 94 bodov a patrí mu štvrtá priečka. Domáca séria Bratislavčanov bude pokračovať v utorok, kedy privítajú Dinamo Minsk a o ďalšie dva dni hostia Atlant Mytišči.

Výsledok:

HC Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Góly:
28:21 - 0:1 D. Kokarev (K. Volkov)
35:30 - 0:2 M. Robinson (M. Pestuško, K. Volkov) - presilová hra

Vylúčenia:
11:28 Ján Brejčák (Slovan) - 2 min. (podrazenie)
15:16 Denis Kokarev (Dinamo) - 2 min. (nedovolené bránenie)
21:05 Konstantin Volkov (Dinamo) - 2 min. (nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou)
26:48 Maxim Karpov (Dinamo) - 2 min. (seknutie)
26:48 Ján Brejčák (Slovan) - 2 min. (seknutie)
32:01 Kaspars Daugavinš (Dinamo) - 2 min. (krosček)
35:01 Martin Štajnoch (Slovan) - 2 min. (seknutie)
42:17 Alexander Osipov (Dinamo) - 2 min. (hrubosť)
42:17 Andrej Štastný (Slovan) - 2 min. (hrubosť)
47:02 Michal Sersen (Slovan) - 2 min. (držanie)
47:02 Matt Murley (Slovan) - 2 min. (podrazenie)
53:17 Andrej Mironov (Dinamo) - 2 min. (držanie hokejky)
53:17 Sergej Soin (Dinamo) - 2 min. (hrubosť)
53:17 Rok Tičar (Slovan) - 2 min. (hrubosť)

strely na bránu: 32:23 vylúčenia: 7:7 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Naumov, Olenin - Majtak, Pronskich, 10 055 divákov (vypredané)

Zostavy:
Slovan: Godla - Luža, Sersen, Štajnoch, Barker, J. Brejčák, L. Kozák - Bartovič, Surový, L. Nagy - L. Hudáček, Murley, Vondrka - Ölvecký, Tičar, Jeglič - Kudrna, A. Šťastný, Lunter - Rehák, P. White
Dinamo: Lazušin - Jalasvaara, Soloviov, Robinson, D. Višnevskij, A. Mironov, Koriagin, Osipov - M. Karpov, Cvetkov, Karsums - Pestuško, K. Volkov, Daugaviňš - Babenko, Soin, Kokarev - Žerdev, Tereščenko, Dugin

I. tretina

Slovan premiérovo v bránke s Denisom Godlom odohral s favoritom vyrovnanú prvú tretinu s množstvom šancí. V 4. minúte však Vondrka neusmernil puk za Lazušina a vzápätí nepochodil ani Tičar. Na opačnej strane Godlu zachránila žŕdka po strele Mironova. Ani jeden zo súperov potom nevyužil presilovku.

Video: Najkrajšie momenty zápasu


II. tretina

Aj v úvode druhej časti mal Slovan miernu prevahu, ale Tičar abu J. Brejčák nenašli recept na Lazušina. V 29. min prenikol po ľavej strane do útočného pásma Volkov, pred bránkou našiel voľného Kokareva a ten poľahky otvoril skóre duelu - 0:1. Ďalší gól hostí pridal v 35. minúte v presilovke obranca Robinson, na jeho delovku spomedzi kruhov nemal Godla nárok - 0:2.

III. tretina

V tretej dvadsaťminútovke sa skóre nemenilo počas dvojminútovej hry štyroch proti štyrom, pri dvojnásobnej 120-sekundovej presilovke hostí brankár Godla výborne zakročil pri šanciach Karsumsa či Jalasvaaru. Na opačnej strane neuspel v úniku " Hudáček a Slovan nevyužil ani početnú výhodu štyroch proti trom. Domáci kouč v závere zvolil hru bez brankára, no skóre sa už nezmenilo.

Hlasy:

Petri Matikainen (tréner Slovana): "Dnes sme na ľade nechali všetko a absolvovali dobrý zápas. Hrali sme dobre s pukom, jediný rozdiel medzi mužstvami bol v tom, že súper dokázal premeniť svoje šance. Našou najväčšou slabinou je koncovka, nedali sme ani gól. Mladý brankár v našom drese chytal dobre. Máme v kabíne zdravotné probémy a tí, čo nastúpili, vložili do hry celé srdce."

Harijs Vitoliňš (trénera Dinama Moskva): "Máme za sebou zaujímavý a vyrovnaný duel. V druhej tretine sme položili základ nášho víťazstva. Ďakujem chlapcom za dobrý výkon v tomto súboji."

Martin Štajnoch (obranca Slovana): "Tento duel sa ťažko hodnotí, keďže sme čakali neskutočný tlak súpera a opak bol pravdou. Tlačili sme my a Dinamo dalo z jednej šance dva góly. To nás trochu pribrzdilo. V tomto zápase sa nemusíme hanbiť za výkon. Ukázali sme, že vieme hrať kombinačný hokej, len škoda, že sme nebrali nejaké body."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.