• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 12.5.2024Meniny má Pankrác
14°Bratislava

Video: Slovan v gólovej naháňačke prehral s nováčikom KHL

  • 22:23 15.01.2015
Video: Slovan v gólovej naháňačke prehral s nováčikom KHL

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) so Soči 3:5 a nevrátili tak tomuto tímu decembrovú prehru 1:4.

Ostatné výsledky štvrtkových zápasov KHL nájdete -----> V TOMTO ČLÁNKU

Úvodné dva góly padli v priebehu 101 sekúnd, keď najprv domácich poslal do vedenia Libor Hudáček a následne vyrovnal Iľja Krikunov. Hosťom sa pred koncom druhej tretiny podaril dokonalý obrat. Dvoma expresnými gólmi strhli vedenie na svoju stranu, Johana Backlunda prekonali Andre Petersson a o 38 sekúnd aj Igor Radulov.

Náskok Soči na začiatku tretej dvadsaťminútovky zveľadil Cory Emmerton a zdalo sa, že zápas sa už bude iba dohrávať. Iskierku nádeje pre "belasých" však v päťminútovej presilovej hre vykresal Michal Vondrka a na rozdiel gólu po jej skončení v 53. minúte s prispením korčule jedného z brániacich hráčov znížil Rok Tičar. Bratislavčanom sa už, ale vyrovnať nepodarilo a triumf hostí spečatil gólom do prázdnej bránky Petersson.

Tréner Petri Matikainen vo štvrtok zaradil do zostavy aj dvojicu bronzových medailistov z nedávneho juniorského svetového šampionátu v Kanade. Brankárskou dvojkou bol Denis Godla a trinástym útočníkom Dominik Rehák. Od začiatku stretnutia chytal Johan Backlund, Jaroslav Janus si doliečuje zranenie a duel sledoval z tribúny. Do zadných radov sa vrátil Cam Barker a tak sa Tomáš Surový z miesta v druhej obrane presunul na post centra elitného útoku.

Odporúčame:

Slovanista Johan Backlund bol najlepším brankárom týždňa KHL


Pre "belasých" bol štvrtkový duel prvým tohtoročným na domácom ľade. Rok 2015 začali sériou zápasov na ľadoch súperov, na ktorej postupne prehrali v Záhrebe 4:5 a to aj napriek tomu, že vyhrávali 4:0. V nasledujúcich súbojoch sa im však už podarilo bodovať, v Minsku prehrali 2:3 po sam. nájazdoch, v Jaroslavli triumfovali po výsledku 2:0 a Podoľsku podľahli 1:2 po predĺžení.

V tejto sezóne má Slovan na svojom konte z 47 duelov dovedna 57 bodov so skóre 110:132, Soči nazbieralo o deväť bodov viac. Po štvrtku figurujú Bratislavčania na 13. mieste tabuľky Západnej konferencie. Za 8. priečkou znamenajúcou prienik do play-off zaostáva bratislavský tím o päť bodov.

Ďalší zápas odohrajú "belasí" v sobotu, kedy hostia Dinamo Moskva a táto séria na domácom ľade bude následne pokračovať v utorok proti Dinamu Minsk a zakončia ju o ďalšie dva dni súbojom proti Atlantu Mytišči.

Výsledok:

HC Slovan Bratislava - HK Soči 3:5 (1:1, 0:2, 2:2)

Góly:

12:41 - 1:0 L. Hudáček (T. Starosta, P. Luža)


14:22 - 1:1 I. Krikunov (A. Kosticyn, A. Kriukov)


36:08 - 1:2 A. Petersson (C. Emmerton, R. Whitney)


36:46 - 1:3 I. Radulov (M. Wärn)


41:38 - 1:4 C. Emmerton (A. Petersson)


51:07 - 2:4 M. Vondrka (M. Bartovič) - presilová hra


52:40 - 3:4 R. Tičar (M. Štajnoch)


59:40 - 3:5 A. Petersson - gól do prázdnej brány


Vylúčenia:
04:40 Libor Hudáček (Slovan) - 2 min. (nedovolené bránenie)
26:20 Tomáš Starosta (Slovan) - 2 min. (vyhodenie puku)
43:34 Cam Barker (Slovan) - 2 min. (nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou)
47:13 Joonas Järvinen (Soči) - 5 min. + DKZ (faul kolenom)
47:44 Ladislav Nagy (Slovan) - 2 min. (hrubosť)
47:44 Clay Wilson (Soči) - 2 min. (hrubosť)

strely na bránu: 36:34, vylúčenia: 4:1 na 2 min., navyše: Järvinen (Soči) 5 min. + DKZ za faul kolenom, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Kiseľov, Čerenkov - Balodis, Golovľov, 8487 divákov

Zostavy:
Slovan: Backlund - Luža, Sersen, Štajnoch, Barker, Starosta, L. Kozák, J. Brejčák - Bartovič, Surový, L. Nagy - L. Hudáček, Murley, Vondrka - Ölvecký, Tičar, Jeglič - Kudrna, A. Šťastný, Lunter
Soči: Pöpperle - Ryan Whitney, Ščitov, Koledov, Pervyšin, Clay Wilson, Derľuk, Järvinen - A. Kosticyn, Ignatuškin, I. Krikunov - Wärn, Emmerton, Petersson - I. Radulov, Sčastlivyj, Ľudučin - A. Krutov, Kriukov, Ščerbina

I. tretina

Pred duelom odovzdal primátor Bratislavy štvorici hráčov z portfólia Slovana ceny za úspešnú reprezentáciu na juniorských majstrovstvách sveta v Kanade. Od úvodu sa striedali šance na oboch stranách. Prvú veľkú príležitosť mal v 7. minúte v oslabení L. Nagy, no v úniku mieril vedľa.

Domácich fanúšikov rozjasal v 13. minúte L. Hudáček, keď po prieniku ľavou stranou prekonal brankára súpera bekhendovžm blafákom - 1:0.

O dve minúty neskôr si Slovan nedal pozor na I. Krikunova, ktorý sa predral až pred Backlunda a puk poslel pod hornú žŕdku jeho bránky - 1:1. Ešte pred prvou prestávkou nepochodil Tičar, keď za Pöpperleho neposlal odrazený puk.

II. tretina

V druhej časti zlepšili hostia napádanie v strednom pásme i útočnom pásme a Slovan mal veľké problémy s rozohrávkou. Do šancí sa dostávali nájmä hráči HK Soči. Backlund postupne zlikvidoval pokusy Ľudučina, Ignatuškina aj A. Krutova.

V 37. minúte však domáci gólman nestačil na strelu Petterssona priamo do horného rohu - 1:2. O 38 sekúnd neskôr sa hosťom podarilo pridať ďalší presný zásah, keď v skrumáži pred Backlundom sa najlepšie zorientoval I. Radulov - 1:3.

III. tretina

Už na rozdiel troch gólov zvýšil v 42. minúte Emmerton, ktorý skóroval po nenápadnej akcii s Peterssonom - 1:4. Potom mal Slovan výhodu päťminútovej presilovky, v ktorej skorigoval Michal Vondrka - 2:4.

Už v hre piatich proti piatim vystrelil Tičar a puk sa od korčule jedného z brániacich hráčov dostal až za brankára Pöpperleho - 3:4. Definitívnu bodku za duelom dal gólom do prázdnej bránky Petersson dvadsať sekúnd pred koncom tretej tretiny - 3:5.

Hlasy:

Petri Matikainen (tréner Slovana): "Škoda dnešného zápasu. V prvých dvoch tretinách sme hrali zbytočne nervózne. Hrali sme proti súperovi s dobrou disciplínou, ktorý nás dostal pod tlak. Dva rýchle góly v závere druhej časti nás zlomili. Musíme duel rozanalyzovať, čo sme urobili zle. Stále sme v hre o play-off."

Viačeslav Bucajev (tréner HK Soči): "Tešíme sa z víťazstva a troch bodov. Dve tretiny sme hrali to, na čom sme sa dohodli, v tretej tretine hru ovplyvnilo naše päťminútové vylúčenie. Napokon sme však zvíťazili."

Michal Vondrka (útočník Slovana): "Pekne sme to zdramatizovali a čo viac sa dá povedať. Dali sme gól a rozbehli sa, súper bol rozklepaný a my sme nepremenili ďalšie šance. Keď sme prehrávali 1:4, veľa ľudí na štadióne nám asi neverilo."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.