• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 19.5.2024Meniny má Gertrúda
21°Bratislava

Hantuchová začala sezónu lepšie ako čakala, chválila trénera

  • 15:10 05.01.2015
Hantuchová začala sezónu lepšie ako čakala, chválila trénera

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová začala rok 2015 triumfom nad Taliankou Sarou Erraniovou na turnaji ASB Classic v Aucklande 6:3, 6:2.

Sedemnástu sezónu na hlavnom okruhu WTA odštartovala 31-ročná popradská rodáčka lepšie, ako si sama predstavovala.

Všetko fungovalo

"Vďačím za to kvalitnej predsezónnej príprave. Sama som si už potrebovala overiť, ako na tom som, a dopadlo to dobre. Bola som zo seba milo prekvapená. Všetko mi fungovalo," uviedla Hantuchová v rozhovore pre novozélandský server Festivaloftennis. Svoj dobrý výkon na dvorci proti nasadenej dvojke a svetovej štrnástke Erraniovej doplnila ďalším komentárom: "Cítila som, že sa dobre pohybujem a po technickej stránke hrám údery, na ktorých sme pracovali spoločne s Carlosom. Proti súperke ako je Sara, ktorá je veľká bojovníčka, som musela byť extrémne sústredená na každú výmenu, lebo ona je dobrá v otáčaní zápasov."

Na otázku, koľko toho počas krátkej zimnej prestávky natrénovala, odpovedala aktuálna slovenská štvorka, že veľa. "Bola som tri týždne v Číne, kde som začala spoluprácu s Carlosom Rodríguezom. Hrala som exhibičnú súťaž miešaných družstiev IPTL v Indii, bola som aj v Dubaji. Veľa som sa nacestovala, ale zároveň zažila aj veľa zábavy," uviedla Hantuchová, bývalá päťka a súčasná 62. hráčka svetového rebríčka.

Nového trénera si pochvaľuje

Hantuchová ukončila minulú sezónu o čosi skôr pre zranenie, preto mala viac času na kvalitnú prípravu. "Keď som začala s naháňaním kondície, bola som čerstvá a pripravená. Carlos Rodríguez je úžasný tréner. Som na okruhu 15 rokov, ale takého som predtým nezažila," pochválila svojho nového trénera, ktorý nedávno dostal Číňanku Na Li takmer na vrchol ženského rebríčka.

V druhom kole v Aucklande čaká na Hantuchovú postupujúca z taliansko-poľského duelu Francesca Schiavoneová - Urszula Radwanská.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.