• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
12°Bratislava

Figeľ: Fico je nervózny, lebo opozícia odhaľuje rozkrádanie

  • 18:19 06.12.2014
  • BRATISLAVA
Figeľ: Fico je nervózny, lebo opozícia odhaľuje rozkrádanie

KDH odmieta súčasné zneužívanie moci, populizmus a zadlžovanie krajiny namiesto skutočných a zodpovedných riešení pre ľudí. "Som presvedčený, že do roka sa politická mapa Slovenska zmení. Ako už viackrát v minulosti, KDH urobí aj teraz všetko pre to, aby naša krajina mala nielen stabilnú, ale aj zodpovednú vládu," reagoval na snem Smeru-SD predseda KDH Ján Figeľ.

Súvisiace:

Fico avizuje ďalší sociálny balíček, majú zaujímavé nápady

Smer oslavuje 15 rokov, snem viedol na návrh Fica Paška

Fico: Smer je pilierom stability, opozícia ponúka nenávisť

Smer nemá rád kontrolu

Podľa neho po povalení bývalej vlády a politicky vynútených predčasných voľbách Smer obsadil nielen všetky výkonné, ale aj kontrolné orgány štátu. Smer nemá rád kontrolu. Aj preto rastú problémy s aroganciou a korupciou moci. Premiér Fico je nervózny, lebo ľudia, médiá a opozícia odhaľujú rozsiahle predražovanie a rozkrádanie verejných financií. Podľa Figeľa sa skrýva za prázdne frázy typu balkanizácia ekonomiky a očierňovanie.

"Opozícia nevie a nemôže s nami súperiť na poli hospodárskeho a sociálneho vývoja, ponúka len nenávisť. Za podpory výraznej časti médií sa snaží vytvoriť o Smere ten najnegatívnejší obraz," zdôraznil. KDH na čele s neúspešným ministrom dopravy podľa Fica organizuje odvolávanie ministra dopravy. Vyzval preto opozíciu, aby prestala so zbytočnými návrhmi na odvolávanie ministrov a balkanizáciou slovenskej politiky. "Vyzývam opozíciu, aby išla do normálneho parlamentného hodnotového súboja," vyhlásil v sobotňajšom príhovore k delegátom slávnostného snemu Smeru v Nitre Fico.

Fico by sa mal vyjadriť ku korupcii

Robert Fico by si mal podľa predsedu poslaneckého klubu KDH Pavla Abrhana uvedomiť, že je už takmer tri roky premiérom a namiesto osočovania a urážok opozičných politikov by sa mal vyjadriť ku korupčným tendrom svojej vlády, či už v zdravotníctve, alebo najnovšie v doprave a armáde. Abrhana neprekvapuje, že Fico má v zuboch Jána Figeľa, keďže zrušil mnohé kšefty z čias prvej Ficovej vlády. Fico v sobotu v prejave na sneme v Nitre uviedol, že KDH na čele s neúspešným ministrom dopravy organizuje odvolávanie ministra dopravy Jána Počiatka.

Rovnako je podľa Abrhana úsmevné, keď Fico hovorí o súťaži v parlamente, keďže opozícia predkladá niekoľkonásobne viac návrhov ako vláda, čo dokazujú aj posledné dve schôdze. "Žiaľ strana Smer o nich nie je ochotná ani rokovať, čo KDH považuje za prejav arogancie. Verím, že nový predseda parlamentu Peter Pellegrini tento zlý stav zmení a nebude ďalej v tejto arogancii pokračovať," vyhlásil.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Madro: Svedkovia útoku a rodina premiéra potrebujú podporu a pochopenie

Madro: Svedkovia útoku a rodina premiéra potrebujú podporu a pochopenie

DNES - 8:48Domáce

Svedkovia útoku na premiéra Roberta Fica a jeho rodina potrebujú od ľudí podporu a pochopenie.

Na diaľniciach D1 a D2 došlo k nehodám

Na diaľniciach D1 a D2 došlo k nehodám

DNES - 8:14Domáce

Na diaľničných vjazdoch do Bratislavy sa tvoria aj kolóny.

Vlachynský: Výstavba nemocnice v Ružinove sa javí reálnejšie

Vlachynský: Výstavba nemocnice v Ružinove sa javí reálnejšie

DNES - 7:39Domáce

Zámer zmeniť lokalitu novej univerzitnej nemocnice v Bratislave nie je prekvapivý. V tomto momente sa Ružinov javí reálnejšie ako pôvodné Rázsochy.

Na západnom Slovensku treba v piatok počítať so silnejším vetrom a búrkami

Na západnom Slovensku treba v piatok počítať so silnejším vetrom a búrkami

VČERA - 19:30Domáce

Na západnom Slovensku má v piatok (17. 5.) silnejšie fúkať. Počítať treba aj s búrkami.

Leteckí záchranári pomáhali zranenému rogalistovi

Leteckí záchranári pomáhali zranenému rogalistovi

VČERA - 17:11Domáce

Leteckých záchranárov z Popradu vyslali vo štvrtok popoludní do katastra obce Kamenica v okrese Sabinov, odkiaľ bol hlásený pád rogalistu.