• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
24°Bratislava

Smer oslavuje 15 rokov, snem viedol na návrh Fica Paška

  • 14:33 06.12.2014
  • BRATISLAVA
Smer oslavuje 15 rokov, snem viedol na návrh Fica Paška

V Nitre sa konala oslava 15. výročia vzniku Smeru-SD. Osemstoosemdesiatdva delegátov slávnostného snemu privítal podpredseda strany Pavol Paška, ktorý je, tak ako zvyčajne, predsedajúcim snemu.

Súvisiace:

Fico: Smer je pilierom stability, opozícia ponúka nenávisť

Čas do začiatku snem odpočítavala časomiera, po jeho začatí si delegáti pozreli videoprojekciu záberov zo Slovenska a následnej aj prierez 15-timi rokmi existencie strany. Folklórny súbor Rozsutec zo Žiliny zaspieval slovenskú ľudovú pieseň Na Kráľovej holi a po nej aj štátnu hymnu. Delegáti si už tradične spomenuli na zosnulých členov Smeru-SD za posledný rok.

Smer sa nemusí nechať urážať

Smer má podľa podpredsedu strany Pavla Pašku na to, aby sa nemusel nechať špiniť a urážať. Ako povedal v diskusii na slávnostnom Sneme Smeru-SD, nie je človekom konfliktu.

Delegátom popísal stretnutie v Bratislave s jedným mužom, ktorému prekáža, ak niekto uráža všetkých voličov Smeru a predstavitelia Smeru nechajú na seba kydať. Preto delegátov vyzval, aby sa bránili.

Premiér a predseda strany Robert Fico v záverečnom krátkom prejave vyhlásil, že Smer-SD sa nemá za čo hanbiť. "Marec 2016 bude náš," zdôraznil na záver Snemu Smeru-SD.

Video: Úvod slávnostného Smeru - SD


Cieľom bol poriadok aj stabilita

Strana Smer-SD bola zaregistrovaná na Ministerstve vnútra SR 20. októbra 1999. Ustanovujúci snem strany sa konal 11. decembra 1999 v Stupave. Za predsedu bol zvolený Robert Fico, ktorý sa o post uchádzal ako jediný kandidát. Na post predsedu nepodali účastníci snemu nijaké iné personálne návrhy. Zo 128 hlasov získal Fico 127, jeden bol neplatný. Snem rozhodol, že predsedníctvo bude zložené z 10 členov a schválil stanovy strany.

Podľa predsedu strany, bývalého člena Strany demokratickej ľavice (SDĽ) Roberta Fica vznikol Smer z presvedčenia, že politika na Slovensku sa má robiť iným štýlom a spôsobom ako doteraz. Prvoradým programovým cieľom Smeru bolo nastolenie poriadku, spravodlivosti a stability. Smer sa nezaradil ani do ľavého, ani do pravého politického spektra.

V roku 2004 delegáti slávnostného piateho snemu Smeru v Bratislave odsúhlasili integráciu so Sociálnodemokratickou stranou Slovenska (SDSS), Stranou demokratickej ľavice (SDĽ) a Sociálnodemokratickou alternatívou (SDA). Oficiálny názov strany je odvtedy Smer-sociálna demokracia a do loga pribudla červená socialistická ruža. V roku 2007 strana integrovala aj Ľavicový blok Jozefa Kalmana.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na Bradle si uctili pamiatku tragickej smrti Milana Rastislava Štefánika

Na Bradle si uctili pamiatku tragickej smrti Milana Rastislava Štefánika

DNES - 16:36Domáce

Preletom vrtuľníkov, hymnou Slovenskej republiky, kladením vencov a viacerými príhovormi si v sobotu na Bradle uctili pamiatku 105. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika.

Dolinková nevidí dôvod na jej odvolávanie z funkcie

Dolinková nevidí dôvod na jej odvolávanie z funkcie

DNES - 14:42Domáce

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) nevidí dôvod na jej odvolávanie z funkcie.

Michala Šimečku opätovne zvolili za predsedu PS. Predstavil plán, ako poraziť Smer-SD

Michala Šimečku opätovne zvolili za predsedu PS. Predstavil plán, ako poraziť Smer-SD

DNES - 12:17Domáce

Za predsedu Progresívneho Slovenska (PS) snem hnutia v Košiciach v sobotu opätovne zvolil Michala Šimečku. Vo voľbách nemal protikandidáta.

Tragická nehoda: Vlak usmrtil človeka

Tragická nehoda: Vlak usmrtil človeka

DNES - 11:17Domáce

Vlaková doprava bola v dôsledku nehody prerušená.

Návštevníci košickej botanickej záhrady si môžu pozrieť výstavu bonsajov

Návštevníci košickej botanickej záhrady si môžu pozrieť výstavu bonsajov

DNES - 10:58Domáce

Krásu bonsajov môžu do nedele (5. 5.) obdivovať návštevníci košickej botanickej záhrady.